HP marka sistem her açıldığında 10-20 dakika boyunca kilitleniyor

kimimlaben

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, dizüstü HP marka bir bilgisayar kullanıyorum Windows 11. sorunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum aslında. 3-4 gün önce bir mavi ekran aldım ve her şey ondan sonra başladı (mavi ekranın sorumlusu Valorant'mış sanırım). Mavi ekran aldım bilgisayar yeniden başladı hiçbir sorun yoktu kullandım oyun oynadım vs. Ta ki bilgisayar aniden donup kalana kadar. Şu an her bilgisayar açtığımda yaklaşık bir 10-20 dk kullanımdan sonra donup kilitleniyor ekran olduğu gibi. Hiçbir şey yapamıyorum tek yapabildiğim klavyedeki Power tuşuna basılı tutarak kapatmak. Kapanıyor geri açıyorum ve bum! Bir süre sonra tekrar donup kalıyor. Bilgisayardan pek anlamıyorum o yüzden neden kaynaklanabileceğini, nasıl testler yapıp çözüm bulabileceğimi, ne yapabileceğimi söylerseniz çok sevinirim. (garantisi hala devam ediyor ama yetkili servise vermeme gerek var mı, versem ne diyeceğim onu da bilmiyorum gerçi umarım gerek yoktur. Üniversite öğrencisiyim ve bilgisayar lazım oluyor da.)

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler, dizüstü HP marka bir bilgisayar kullanıyorum Windows 11. sorunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum aslında. 3-4 gün önce bir mavi ekran aldım ve her şey ondan sonra başladı (mavi ekranın sorumlusu Valorant'mış sanırım). Mavi ekran aldım bilgisayar yeniden başladı hiçbir sorun yoktu kullandım oyun oynadım vs. ta ki bilgisayar aniden donup kalana kadar. Şu an her bilgisayar açtığımda yaklaşık bir 10-20 dk kullanımdan sonra donup kilitleniyor ekran olduğu gibi. Hiçbir şey yapamıyorum tek yapabildiğim klavyedeki Power tuşuna basılı tutarak kapatmak. Kapanıyor geri açıyorum ve bum! Bir süre sonra tekrar donup kalıyor. Bilgisayardan pek anlamıyorum o yüzden neden kaynaklanabileceğini, nasıl testler yapıp çözüm bulabileceğimi, ne yapabileceğimi söylerseniz çok sevinirim. (garantisi hala devam ediyor ama yetkili servise vermeme gerek var mı, versem ne diyeceğim onu da bilmiyorum gerçi umarım gerek yoktur. Üniversite öğrencisiyim ve bilgisayar lazım oluyor da.)

Sistem özellikleriniz nedir, HDD mi kullanıyorsunuz, güvenilir bir program ile virüs taraması yapmayı denediniz mi?

İyi günler, dizüstü HP marka bir bilgisayar kullanıyorum Windows 11. sorunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum aslında. 3-4 gün önce bir mavi ekran aldım ve her şey ondan sonra başladı (mavi ekranın sorumlusu Valorant'mış sanırım). Mavi ekran aldım bilgisayar yeniden başladı hiçbir sorun yoktu kullandım oyun oynadım vs. Ta ki bilgisayar aniden donup kalana kadar. Şu an her bilgisayar açtığımda yaklaşık bir 10-20 dk kullanımdan sonra donup kilitleniyor ekran olduğu gibi. Hiçbir şey yapamıyorum tek yapabildiğim klavyedeki Power tuşuna basılı tutarak kapatmak. Kapanıyor geri açıyorum ve bum! Bir süre sonra tekrar donup kalıyor. Bilgisayardan pek anlamıyorum o yüzden neden kaynaklanabileceğini, nasıl testler yapıp çözüm bulabileceğimi, ne yapabileceğimi söylerseniz çok sevinirim. (garantisi hala devam ediyor ama yetkili servise vermeme gerek var mı, versem ne diyeceğim onu da bilmiyorum gerçi umarım gerek yoktur. Üniversite öğrencisiyim ve bilgisayar lazım oluyor da.)
SSD'nin sağlıklı çalıştığından emin olun. Crystal disk mark ile okuma yazma testi yapın.

Sistem özellikleriniz nedir, HDD mi kullanıyorsunuz, güvenilir bir program ile virüs taraması yapmayı denediniz mi?
Direkt bilgisayarın modelini söyleyim. HP 80d31ea#ab8 en son birkaç ay önce kaspersky ile taramıştım hiçbir sorun yoktu.

SSD'nin sağlıklı çalıştığından emin olun. Crystal disk mark ile okuma yazma testi yapın.
Bakıyorum

yaptım ekran görüntüsü aldım fakat buraya yükleyemiyorum, sunucu hatası diyor. nasıl paylaşabilirim?

Son düzenleme:
Birde hata testine bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
kusura bakmayın memlekette değildim internet sıkıntısı vardı şimdi yapıyorum..

error scan yaptım bütün bloklar yeşil çıktı. hız yaklaşık olarak 250mb/s civarındaydı ve bu sırada sıcaklık 57 58 derece diye uygulama birkaç kez uyarı verdi. yarın sabah aldığım yerden yetkili servise vermeyi düşünüyorum hiçbir şey bulamazsam fakat ne diyeceğimi bile bilmiyorum

error scan yaptım bütün bloklar yeşil çıktı. hız yaklaşık olarak 250mb/s civarındaydı ve bu sırada sıcaklık 57 58 derece diye uygulama birkaç kez uyarı verdi. yarın sabah aldığım yerden yetkili servise vermeyi düşünüyorum hiçbir şey bulamazsam fakat ne diyeceğimi bile bilmiyorum
güncelleme: hp nin kendi sistem uygulamasından testler yaptım, uefi testi yaptım sfc scannow yaptım fakat hiçbir şey çıkmadı

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı