Merhaba. Profosyonel fotoğraf ve video işleri ile ilgileniyorum. Yakın zamanda IPS olması ve notebookcheck'e göre sRGB oranı %91 olması nedeniyle HP Omen 15 GTX 1050 i5 7. nesil CE007NT modelini satın aldım. Atladığım nokta ise notebookcheck incelemesinde i7 ve GTX 1060 olan modeli idi.
Alacağım cıhaz ile farklı olacağını biliyordum ama FHD IPS ekran aynı olacağını bekliyordum sonuç olarak daha ucuz bir IPS panelli cıhaz elime ulaştı. Renk olarak sRGB oranı %51 ve ekranda anlayamadığım bir sarı ton var yaklaşık %3 sarı bir ton var. Sizlere sorum bu IPS ekranı yükseltme yapıp daha yüksek kaliteli ve sRGB veya Adobe RGB oranı yüksek bir panel ile değiştirme şansım var mıdır ve satın alırken nelere dikkat etmeliyim ?
Panel kodum: LGD0532
Aklımda NV156QUM-N43 model bir panel var ancak merak ettiğim diyer konu ise panelook %100 Adobe RGB desteklediği belirtiyor ebay gibi sitelerde yaklaşık 100 dolara satılan bu panel gerçekten Adobe RGB %100 olarak kullanabilir miyim Ebay'daki Çinli satıcılar tarafından dolandırılmak istemem.
Son olarak HP Omen 15'in 4K olan modeleride mevcut yukarıda yazdığım NV156QUM-N43 4K ve Adobe RGB %100 kapsamakta. Sonuç olarak satın alırken nelere dikkat edilmelidir ?
teşekkürler...