İnceleme HP Omen 15-EN1006NT 1 haftalık izlenim

Merhabalar, Excalibur G900 model bilgisayarı satıp üstüne biraz koyarak aldığım HP Omen 15 laptopu yaklaşk 1 haftadır kullanıyorum ve almayı düşünenler için ufak bir inceleme yapmak istedim.
Öncelikle ben şahsen görünümünü oldukça beğendim, klavye aydınlatması G900'den çok daha kaliteli, Omen Gaming Hub uygulamasından istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Ayrıca bazı incelemelerde laptopların kapağını açarken havaya kalkma testi varmış, denedim ve testi başarıyla geçti. Kasası da Premium gözüküyor, malzeme kalitesi gayet iyi duruyor. Klavyesi G900'e kıyasla bana daha uygun geldi. G900'de tuşlar fazla yumuşaktı ve en sevmediğim yönlerinden biri de delete ve enter tuşları küçüktü, yanlışlıkla diğer tuşlara basıp duruyordum. Aynı şekilde yön tuşları da iç içe ve küçüktü. Bunda da belirtmem gereken birkaç şey var: Ürün fotoğraflarından gördüyseniz numpad yok. Virgül ise delete ve enter tuşlarının arasında. Yön tuşları da sağ alt tarafta. İlk başta garip hissettirdi, artı eksi tuşlarının yokluğu biraz eksik hissettiriyor ama alıştım diyebilirim. Dokunmatik yüzey hakkında çok fazla laptop kullanmadığım için ne desem yalan olur, ama G900'den yine daha rahat geldi.
Bataryası da HP logolu bir batarya ve Casper'ın bataryasından çok daha az ısınıyor. Hatta bana acaba Casper'ın bataryasında bir sorun mu vardı dedirtti.
Bahsettiğim Omen Gaming Hub gibi birçok yazılım var HP'nin sunduğu. İşinizi çok kolaylaştırıyorlar. Güncelleme, bilgisayar durumunu kontrol etmek, performans ayarı, veri transferi gibi her türlü araç var. Casper'dan çok daha önde bu konuda. Casper'ın Control Center uygulaması sadece 3 mod arasından seçim yaptırıp RGB değiştirme olanağı sunuyordu.
Performans olarak da gayet iyi buldum, ancak şunu belirtmeliyim: Bilgisayar prize takılıyken işlemci boşta biraz fazla ısınıyor, bunun da çözümünü şöyle buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki işlemi yaptıktan sonra boşta 10-15 derecelik bir düşüş gördüm. Yükte henüz test etmedim.

Ses konusunda da uzman değilim, ancak bana yeterli geldi, gerçi genelde kulaklıkla kullanıyorum.

G900'ün şarjı günlük kullanımda 1 saat gidiyordu, aynı şartlarda Omen yaklaşık 3 saat gidiyor.

İçinde 512 GB SSD mevcut ancak kullanılabilir alan 476 GB, üstüne Windows derken 450 GB diyebiliriz. Ben masaüstü ve önceki Casper yüzünden (onda 1 TB HDD 500 GB SSD vardı) bol depolamaya alışmıştım, ama isteyen ek depolama alabilir ya da 1 TB versiyonu varsa alabilir.

Güç girişi sol tarafta üstte, Casper'da arkadaydı ama burada arka tarafta da soğutma boşluğu var, kabul edilebilir bir değişiklik o yüzden.

Sevmediğim bir özellik o bahsettiğim birçok HP yazılımının yanında sponsor olarak gelen uygulamalardı. McAfee, lastpass, DropBox gibi uygulamalar yüklü geliyor (muhtemelen maliyetten kısmak için yapılmış bir hamle) aklınızda bulunsun.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, eğer merak ettiğiniz sorular varsa cevaplayabilirim ancak kısa bir süre kullandığım için çok da verimli cevaplar olmayabilir.

Bence eksigi Numpad yok

Kasa kolay çiziliyor, ama selefine hatta üst segmentteki laptoplara göre ciddi bir artısı var, 3 tane görüntü çıkışı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…