HP Omen 17 - 3070 / 11800H 25.109 TL

Thunderbolt 4 desteği varsa şarj desteği de vardır.

Yok hocam öyle olmuyor maalesef. Üreticiye kalmış bir durum o. Mesela Thuderbolt desteği olmayan AMD işlemcili 2021 model ROG Strix modellerinde 100W şarj desteği vardı Type-C üzerinden. PD desteği ayrıca koyuluyor.

5600X - 3060 Ti -- 32 GB Ram masaüstü var ama ulaşımım yok. Bana tamamen masaüstü yerine oturacak bir laptop lazım.i

Kaç defa gelip gittim m1 pro 14" ile windows laptoplar arasında ancak nvidia ÇOOOK büyük bir faktör. Hele hele tensorflowda

Bir de mesela diyelim ki olmadık bir işe gireceğim mac os ve arm beni ne kadar zorlar bilemiyorum.

HP'nin sitesine baktım gitmişler 5 gbps portları doldurmuşlar. Bir tane thunderbolt var. Normal şartlarda thunderbolt 4'ün 100w power delivery desteği var. Yeni macbook prolarda type c portunda 100w, magsafe portunda usb pd3.1 espr desteği var magsafe portunda 140w ı o sayede alıyor demiş bir site.

Thunderbolt dediğim gibi 100w pd desteğine sahip ama bu windows laptop firmalarına belli olmaz. Gigabyte'ın bir modelini araştırıyordum thunderbolt olmasına rağmen pd desteği yok, thunderbolt portu nvidiaya değil dahili ekran kartına bağlanıyor diye birşey söyleniyordu. Bu konuda ingilizce dahil inceleme ve doğru bilgi bulmak inanılmaz zor.

Şu windows ve x86 mevzusu olmasa bir kaç defa arm macbook almıştım ama işte nvida ve windows bazı konularda çok dominant ve alternatifsiz.

Yoska ben de fan sesinden ve pil performansının düşük olmasından bıktım. Şu omeni aldık diye birşey değişmeyecek. Yine fan sesi yine kötü pil sahibi olacağım.
Tek tesellim şu olur thunderbolttan pd desteği varsa sağlam bir powerbank ile heryerde kullanırım.

Bİr de şu var elimde bir süre sonra kullanabileceğim bir masaüstü olmasa laptop konusunda çok daha cesaretli davranırdım. 25 Bin TL çok para. Akıl dışı bir para.

Bir ara Gigabyte Auros 15P YD 11800H RTX 3080 16 GB alıyordum 30 Bin'e. Tek motivasyonum da 16 GB ekran kartı olmasıydı. Bazı noktalarda VRAM çok çok çok önemli.

Bakalım ne yapacağım meçhul. Bu omeni düşünüyorum ama. Şu portlardaki 5 gbps detayı aşırı mutsuz etti beni. Dell 7567de zaten 3 tane port var rahatsız ediyor.
Esaslı bir thunderbolt hub çok pahalı.

Bu arada omenden sonra M1 Macbook Pro deneyimlerin nasıl kısaca anlatır mısın sonuçta kaç senedir windows kullanıyorsun benim gibi.

Arm mevzusundan korkmasam cesaret edip M1 Pro alacağım. Hem ufaktan ios geliştirmeye de gireyim diye hevesleniyorum ama hep hevesten ibaret.

Tensorflow'a Nvidia çok ciddi destek veriyor.

Macler iyi hoş da işte herhangi bir uyumsuzluk probleminde fena patlarım.
15 Bin veya altı bir ürün olsa çözersin, edersin birşey yaparsın ama 25 Bin TL'lik üründe ihtimali bile iç gıcıklıyor.

Eğer çekince ve risk varsa macOS tarafına girmeni önermem. Yarın birgün işletim sistemi ve işlemci kaynaklı ters bir durumla karşılaşırsan işler zora girer senin için. Dediğim gibi Thunderbolt 4 desteği var ama PD yok büyük ihtimalle. DP 1.4 destekliyor ama NVIDIA yerine dahili GPU'ya bağlanıyordur büyük ihtimalle Intel teknolojisi olduğu için. Ancak sorun yok. Üründe miniDP ve HDMI bildiğim kadarıyla direkt NVIDIA'ya bağlanıyor. Portların 5gbps olması senin neden bu kadar etkiliyor ki? Harici SSD bağlamadığın sürece çok bir dezavantajını görmezsin. Zaten Thunderbolt 4 girişi var cihazda.

Benim deneyimim ise bu zamana kadar epey iyiydi. Herhangi bir ters durumla veya zorlukla karşılaşmadım. Eylül'den beri iOS geliştirme üzerine çalışıyorum zaten, Swift epey eğlenceli bir dil. C / C++ işim olduğunda VS Code ile sorunsuz hallediyorum. İhtiyacım olan programlarda uyumsuzluk veya sorun yaşamadım. Oynadığım birkaç oyun var FM, CKIII, EUIV ve HOI4 gibi bunlarda da sorun çıkarmıyor. Ben epey memnunum. Pil performansı, kasa kalitesi, taşınabilirliği, genel performansı vs. çok iyi. Ben OMEN ile MacBook Pro arasında kalmam, zaten MacBook Pro aldım :D Yine olsa yine alırım. Aklımda tek düşünce var, elimdeki M1 MacBook Pro ve 11" M1 iPad Pro'yu satıp şu arkadaşa geçsem mi diye düşünmüyor değilim ama elimdeki cihaz da işimi görüyor, sonu yok bu işin. Ben cihazı daha çok iş için kullanıyorum.

Yok hocam öyle olmuyor maalesef. Üreticiye kalmış bir durum o. Mesela Thuderbolt desteği olmayan AMD işlemcili 2021 model ROG Strix modellerinde 100W şarj desteği vardı Type-C üzerinden. PD desteği ayrıca koyuluyor.

Eğer çekince ve risk varsa macOS tarafına girmeni önermem. Yarın birgün işletim sistemi ve işlemci kaynaklı ters bir durumla karşılaşırsan işler zora girer senin için. Dediğim gibi Thunderbolt 4 desteği var ama PD yok büyük ihtimalle. DP 1.4 destekliyor ama NVIDIA yerine dahili GPU'ya bağlanıyordur büyük ihtimalle Intel teknolojisi olduğu için. Ancak sorun yok. Üründe miniDP ve HDMI bildiğim kadarıyla direkt NVIDIA'ya bağlanıyor. Portların 5gbps olması senin neden bu kadar etkiliyor ki? Harici SSD bağlamadığın sürece çok bir dezavantajını görmezsin. Zaten Thunderbolt 4 girişi var cihazda.

Benim deneyimim ise bu zamana kadar epey iyiydi. Herhangi bir ters durumla veya zorlukla karşılaşmadım. Eylül'den beri iOS geliştirme üzerine çalışıyorum zaten, Swift epey eğlenceli bir dil. C / C++ işim olduğunda VS Code ile sorunsuz hallediyorum. İhtiyacım olan programlarda uyumsuzluk veya sorun yaşamadım. Oynadığım birkaç oyun var FM, CKIII, EUIV ve HOI4 gibi bunlarda da sorun çıkarmıyor. Ben epey memnunum. Pil performansı, kasa kalitesi, taşınabilirliği, genel performansı vs. çok iyi. Ben OMEN ile MacBook Pro arasında kalmam, zaten MacBook Pro aldım :D Yine olsa yine alırım. Aklımda tek düşünce var, elimdeki M1 MacBook Pro ve 11" M1 iPad Pro'yu satıp şu arkadaşa geçsem mi diye düşünmüyor değilim ama elimdeki cihaz da işimi görüyor, sonu yok bu işin. Ben cihazı daha çok iş için kullanıyorum.
Benimkisi minik bir inat. Bu kadar para verdikten sonra 5 gbps port rahatsız ediyorr. Legion 5 PD desteği ve daha iyi portları ile önde ama şuan bulunmuyor. Bulunanı da mağazda 28 Bin TL.

Macbook pro almak istiyorum ama sırf bu uyumluluk konusundan ötürü olmayacak sanırım. Omen 17'ye olur dersen ciddi ciddi almayı düşünüyorum ama power delivery desteği olmayışını bir türlü kabul edemiyorum. Bu firmalar ne kadar uyuz ya.

Power delivery ile yeri geldiğinde powerbank ile çalıştırıyorsun cihazı. Çok kaliteli yüksek wattlı powerbanklar var piyasada.

Benimkisi minik bir inat. Bu kadar para verdikten sonra 5 gbps port rahatsız ediyorr. Legion 5 PD desteği ve daha iyi portları ile önde ama şuan bulunmuyor. Bulunanı da mağazda 28 Bin TL.

Macbook pro almak istiyorum ama sırf bu uyumluluk konusundan ötürü olmayacak sanırım. Omen 17'ye olur dersen ciddi ciddi almayı düşünüyorum ama power delivery desteği olmayışını bir türlü kabul edemiyorum. Bu firmalar ne kadar uyuz ya.

Power delivery ile yeri geldiğinde powerbank ile çalıştırıyorsun cihazı. Çok kaliteli yüksek wattlı powerbanklar var piyasada.

Ya biz Türkiye'de paramızla tek alet alabildiğimiz için her şey olsun istiyoruz. Adamlar o şekilde düşünmüyor ki. Bu zaten oyuncu bilgisayarı, PD olsa ne olacak diyor. Taşınabilir cihaza ihtiyacı varsa gider ayrıca 800 dolara M1 Air veya 500 dolara 13-14" bir laptop alır müşteri diyor. 100W powerbanklar var artık. O şekilde laptopu şarj eder yoluna devam edersin ama gaming bir laptop alıyorsan maksimum 4-5 saat pil performansını kabul etmen lazım özellikle de Intel işlemciliyse.

Ya biz Türkiye'de paramızla tek alet alabildiğimiz için her şey olsun istiyoruz. Adamlar o şekilde düşünmüyor ki. Bu zaten oyuncu bilgisayarı, PD olsa ne olacak diyor. Taşınabilir cihaza ihtiyacı varsa gider ayrıca 800 dolara M1 Air veya 500 dolara 13-14" bir laptop alır müşteri diyor. 100W powerbanklar var artık. O şekilde laptopu şarj eder yoluna devam edersin ama gaming bir laptop alıyorsan maksimum 4-5 saat pil performansını kabul etmen lazım özellikle de Intel işlemciliyse.
Legion 5'e ne diyorsun? 3070 ve 5800h olanı. Ryzen 5800H'in pil performansı da övülüyor. Bu Omen'i görmeden önce onu da çok fazla düşünüyordum. Kasa kalitesi dışında Omen'in hatrı sayılır üstünlüğü var mı?

Oyuncu laptopu konusunda haklısın ama oyuncu laptopu olmayan ürünlerin de donanımlar düşük.

Şu dolar yükselmese de 20 bine daha fazla yaklaşsalar keşke.

Legion 5'e ne diyorsun? 3070 ve 5800h olanı. Ryzen 5800H'in pil performansı da övülüyor. Bu Omen'i görmeden önce onu da çok fazla düşünüyordum. Kasa kalitesi dışında Omen'in hatrı sayılır üstünlüğü var mı?

Oyuncu laptopu konusunda haklısın ama oyuncu laptopu olmayan ürünlerin de donanımlar düşük.

Şu dolar yükselmese de 20 bine daha fazla yaklaşsalar keşke.

Legion 5 PD destekliyor mu bilmiyorum. Destekliyorsa ve PD senin için bu kadar önemliyse alınabilir tabi kötü cihaz değil. OMEN ile birbirlerine yakın cihazlar. Ancak AMD işlemcili olduğu için Thunderbolt 4 ve PCIe 4 SSD desteği yok bunları belirteyim.

Legion 5 PD destekliyor mu bilmiyorum. Destekliyorsa ve PD senin için bu kadar önemliyse alınabilir tabi kötü cihaz değil. OMEN ile birbirlerine yakın cihazlar. Ancak AMD işlemcili olduğu için Thunderbolt 4 ve PCIe 4 SSD desteği yok bunları belirteyim.
Pcie 4'ün önemi yok. Legion 5'in sorunu wifi kartı ve ramleri. Thunderbolt konusu da tam olmasa da legion 5in daha fazla port desteği ile kapanıyor. Bakalım hayırlısı. Zaman ne gösterir bilinmez. Teşekkür ederim.

@Görkem Say @Serjez Tekrar teyit etmek icin soruyorum. HP Omen 17-ck0004nt 4g8k9ea Bu cihazi bende alacagim 3070 max-p ve mux switch mevcut degil mi ? Simdiden tesekkur ederim cevap icin.

MUX mevcut, Max-P olayını yukarıda arkadaş açıklamış.

HP Türkiye ile görüşmelerim sonucu max-p olduğunu öğrendim. Hatta özel olarak belirtilmesini istedim. Kesinlikle max-p olduğunu söylediler.

Hocam siz siparişi verdiniz değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı