Merhaba, çizgisel piksel dediğinizin normal bir şey olduğunu düşünüyorum. Bazen bende de aynı düşünce oluşabiliyor. Sarı ton mevzusunda ise çok saçma olacak belki ama gece ışığı modunun kapalı olduğundan emin misiniz?
Ayarlar için teşekkür ederim, deneyeceğim. İçim rahatladı baya çünkü düşününce mantıklı bende migren var ve ışığa karşı başım ağrı gösterebiliyordu. Eski laptopta yarım saat age of empires oynasam bile gözlerim kan çanağı olur, başım ağrımaya başlardı. Şimdi sabaha kadar yüksek grafikli oyunlar oynuyorum daha hiç bişey hissetmedim. Bahsettiğiniz teknoloji bununla ilgiliyse kesinlikle işe yarıyor bir kez daha alete sempatim arttı.Merhaba, cihazda bahsetmiş olduğunuz sarı ton bendede var. Ayrıca satır satır piksel çizgileride var. Tabi bu mavi ve sarı renklerde ve yaklaşınca kendini belli ediyor. Aslında dediğiniz gibi bu bir IPS ekran sorunu değil. Benim ayrıca monster tulpar 19.2 cihazımda var ve onda bu sorun yok. O da IPS.. Tahminimce, kutusundada fark ettiyseniz bu eye care low blue light diye geçen bir ekran. Yani göz yorgunluğu, baş ağrısı gibi sorunlar yaşamamak için iyi bir ekran. Bundan dolayı ekran sanki düşük ayarda gece ışığı açılmış havası veriyor. Belki kalibrasyon ile düzelir ama pekte etki edeceğini sanmıyorum..
GÜNCELLEME
Bu ayarlar ile bayağı değişti. Ayrıca gamayıda biraz düşürün. Şimdilik kötünün iyisi diyelim..
Denedim hocam çok küçük bir değişiklik oldu dediğiniz gibi kötünün iyisi. Eyesafe Display | Low Blue Light Beautiful Color Developed with Doctors --> olay tamamen bu teknoloji kaynaklı. Eğer Türkiye'ye de 165Hz 3ms gecikmeli yüksek çözünürlüklü diğer ekran seçeneği gelseydi muhtemelen bu renk skalası bu kadar gözümüze batmayacaktı. İnternette bu konu ile ilgili Türkçe kaynakta yok. Genel olarak CK0005NT modeliyle ilgili inceleme bile yokHocam bendede çok fena migren var. Bu yüzden bu ekran bizim için iyi ve Bendede henüz bir ağrı yaratmadı ekran. Ayarları denerseniz yazar mısınız buraya?
Anladım, anlaşılan win 11 ile ilgili bu durum.Henüz manuelde yükselmeme durumuna tanık olmadım
Evet, CPU ne yazık ki ısınıyor. Dedikleri gibi bir serinlik tecrübe edemedim ben ama gözlemlediğim kadarıyla çok yüksek sıcaklıklara çok kısa süre çıkıyor hemen iniyor. Mux switch ile alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. Bu arada ben undervolting intelligent modunda kullanıyorum..CPU biraz fazla ısınıyormuş gibi geliyor acaba MUX Switch yaptım diye mi bilmiyorum.
Aynen, sağlam bir güncellenme ihtiyacı var.hocam 15'te renk kalibrasyonu özelliği var ama 17'de yok Windows 11 ile alakalı değil sanırım bende aradım taradım bayağı bulamadım. Cihaz yeni olduğu için Gaming Hub eksik sanırım köklü bir upgrade şart.
Tekrar yapmaya gerek yok fakat kontrol etmek isterseniz, windows arama bölümüne dxdiag yazın orada bios sürümü yazar. F.21 son sürüm.Tekrar yapmaya gerek var mı ya da güncel BIOS sürümüme nereden bakabilirim?