HP Omen 17 CK0005NT Kullanıcıları Ortak Platformu

Öncelikle evet dxdiag yazınca bios sürümüm F.22 zaten bende bios sürücüsünü indirip güncellemeye çalıştığımda benimkinin daha güncel olduğunu söylemişti.
Anladım hocam, doğrusu ilginç. Belki size daha yeni bir cihaz geldi ve onun içinde f22 yüklüydü.
Ekran için de fan için de servise gitmenizi önermem. Omen 17 inçlerin kaç tanesinde ışık sızması olmayan model varmış bu yazıyı okuyan bilen varsa söylesin. Son yıllarda ürettiği ince çerçeveli modellerinin hepsinde var diye biliyorum. Tabi ki bu bir sorun ve kabul edilemez ancak kabul edelim ki Türkiye'de yaşıyoruz. Diyelim ki iade ettiniz hayatta bu özellikleri bu fiyata alamazsınız bir daha. Diyelim ki iade etmediniz zaten sorun olduğunu kabul etmeyecekler ve sizi tüketici mahkemesiyle uğraştıracaklar.(Fiyatı itibarıyla hakem heyetine gidemezsiniz) Tüketici mahkemesi de kim bilir ne zamana sonuçlanır.(Mahkeme süreçlerini bilmiyorum açıkçası) Fan için ise attığınız videoda bile vardı o ses. Bu kronik olduğunu düşündürüyor bana tıpkı ekran gibi. Yani yine yukarıda ekran için bahsettiğim muhabbet olacak.
Yok zaten fan olayı kronik.Onun için asla vermem.Bence yazılım ile düzeltilebilecek bir sorun zaten. Işık sızması olayı ise, evet çoğu cihazda var ama bendeki beni bayağı rahatsız etti. Görüştüğüm kişi gün içinde kontrol edip haber verir duruma göre geri alırsın cihazını dedi ki ekran değişimi için net bir tarih vermezlerse onlada uğraşmam. E birde tabi yeni gelen nasıl olacak orası ayrı bir konu. Kısacası büyük ihtimal gidersem çok çok hızlı daha iyi bir ekran tababilecekleri garantisini alırsam cihazı bırakırım. Zaten asla ışık sızması için iade etmem. Şuan 3060 var bu fiyata:)
Ek: Daha önce sormuştum ama araya kaynadı merak ettiğim bir durum var. Benim cihazımda sol altta windows tuşunun olduğu yer ile çerçeve arasında çok az boşluk var. Ancak sağ altta tarih ve saatin olduğu yer çerçeveye sıfır. Benzer şekilde üst taraflarda da aynı durum mevcut. Yani ekran simetrik olarak yerine oturtulmamış. Acaba sizde de var mı bu tarz bir durum?
Sorduğunuz şey ekran ise bende öyle bir sorun yok fakat ekranın sol çerçevede bugün farkettim çok çok küçük oturmama sorunu var boylamasına ve oradan ekranın araka ışığı görülüyor sanırım tam oturmamış ama çok dikkatlice bakınca farkediliyor. Klavye ise sorunuz, hiçbir sorun yok.
 
Ekstra olarak USB c'den cihaz şarj ediliyor mu diye sordum. Evet dedi bakıp ama sanırım yanlış bilgi verdi çünkü kullanıcı kılavuzunda hiç bahsedilmiyor. Bilginiz var mı?
Evet var hocam görselde 17 numara laptopun solunda hdmi sağında

Daha önce sormuştum ama araya kaynadı merak ettiğim bir durum var. Benim cihazımda sol altta windows tuşunun olduğu yer ile çerçeve arasında çok az boşluk var.
Evet hocam bende de var sizinki kadar bariz değil ama çok hafif sağ alt köşe daha yakın durmakta ekranla alakalı sanırım
Bende bugün hp destekle görüştüm konuştuklarımı aktarayım

- (Fan uğultusunu sordum) İşlemciye yük bindiğinde hafif uğultu oluyorsa problem değil eğer sürekli devam ediyorsa servise vermemi söyledi.

- (BIOS’u sordum) F21 güncel dedi. F22’de otomatik gelir dedi.

- (Kamera yanındaki çkçk sesi sordum) Orada kamera ve mikrofon bağlantıları olduğu için boşluk varmış ses normal dedi.

- (Undervolting ve yüksek cpu sıcaklığını sordum) Intelligent ayarda uv yapabilirsiniz bir problem olmaz dedi. 90 derecelerin normal olduğunu 120 dereceye kadar laptopun dayandığını buna göre dizayn edildiğini söyledi.

- (Fan yüksek ayardayken touchpadin sol ve sağ kısımlarına elimi koyduğumdaki hafif hissettiğim titreşimi sordum) Fanlar laptopa yapışık halde olduğu için içerdeki diğer mekanizmalarıda etkileyebileceğini söyledi. Eğer kasa direkt titreşiyorsa içerdeki bir parçada problem olabileceğini onunda garanti kapsamında değişilebileceğini söyledi. Ama anlattıklarıma göre bir problem gözükmüyormuş.

Ek olarak: Intelligent ayarı yaptım laptop 15 dk açıla kapana “-0,04” değerini buldu. Ama gözle görülür bir değişim göremedim hatta biraz daha artmış gibi geldi ama bunun Undervolting işlemi yüzünden olduğunu düşünüyorum.

Şu yukarıda bahsettiğim elinizi laptopa iyice yapıştırınca çok hafif böyle ancak dokunulunca hissedilen titreşim hissi sizde de var mı bunu çok merak ediyorum. Yani böyle elinizi masaya koyduğunuzda dümdüz hiçbir şey hissetmezsiniz ya bende öyle olmuyor sanki içeride dönen sistemin hissi elime geçiyor gibi parçada sıkıntı mı var normal mi emin olamadım geri bildirim yaparsanız çok sevinirim.
Işık sızması olayı ise, evet çoğu cihazda var ama bendeki beni bayağı rahatsız etti.
Maalesef bende de var özellikle sol altta. İşin ilginci laptopu ilk aldığımda baya baktım siyah ekranda öyle bir şey görmemiştim hatta sevinmiştim bana denk gelmedi diye. Geçen oyundayken rastgele farkettim. Bende baya aradım taradım bunun maalesef bir çözümü yok. bladeofgoddess arkadaşımız haklı tüm ekranlarda böyle bir sorun var maalesef ha beni irrite etmiyor tabii grafik tasarım işleriyle uğraşan birini bilhassa edebilir tabii.

Yani şu an bırakın TR'yi dünyada da bu modeli aradım taradım göremedim. Belki Asya pazarında vardır. Şu an bu özelliklerde altın gibi bir cihaz ama TR'de yaşıyoruz kim bilir nelerden feragat edilip bu cihaza paralar akıtıldı. En ufak şeye de titizlikle yaklaşmak en doğal hakkımız.

Oyun performansına baktım UV sonrası AUTO moddayken fan devri düştü; oyun sonrası 2000 devirde cpu 40-45 gpu 35-40 seviyelerinde.

HP'nin servisleri Ankara, İstanbul, İzmir dedi adam. Oralarda elden de götürüp baktırabilirmişiz.
 

Dosya Ekleri

  • D1AB04C8-379B-4E09-917B-307CF33836A7.jpeg
    D1AB04C8-379B-4E09-917B-307CF33836A7.jpeg
    124,5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Evet var hocam görselde 17 numara laptopun solunda hdmi sağında
Hocam, demek istediğim 100w gibi bir type c adaptörü ile laptop'u şarj edebilmemiz. Sanırım sizin dediğiniz laptop ile tel vs. şarj etmek. Yanlışım varsa düzeltin.
120 dereceye kadar laptopun dayandığını
Bu bana mantıklı gelmedi. Aida 64, Tjmax Sıcaklığı 100 °C (212 °F) olarak belirtmiş.
çok hafif böyle ancak dokunulunca hissedilen titreşim hissi sizde de var mı bunu çok merak ediyorum.
Özellikle baktım fakat beni rahatsız eden bir şey olmadı. Tabi ki fanın titreşimi ele geçiyor ama rahatsız etmiyor. Belki de kulaklıkla oynadığınızdan fan sesini duymamanızdan garip bir his yaratıyordur.
Undervolting işlemi yüzünden olduğunu düşünüyorum.
Bu işlem aslında güç tüketimi ve sıcaklığı düşürmek için.
F22’de otomatik gelir dedi.
Bize ne zaman gelecek acaba :)
tüm ekranlarda böyle bir sorun var maalesef
Zaten uğraşmaktan vazgeçtim.

Bende bir soru sormak istiyorum;
Aida64'te pil bölümünde pil yıpranması %4 diyor. Kullanmaya başlayalı bir hafta olmadı :) Durum sizde nasıl? Acaba şuan pilde kullandığımdan dolayı mı saçmaladı.
1638562968422.png
 
Ben titreşim hissetmedim hiç. Tabii ki altta bir şey dönüyor sonuçta mekanik olarak elbet bir hissiyatı olacaktır ama öyle titreşim gibi değil bende, herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum benimkinde hatta siz söyleyene kadar hiç dikkat bile etmedim. Işık sızması bende facia boyutunda. Ekranın sadece ortası siyah :) :D Pil ise HP'nin asistanından bakıyorum pil yaşım 6 ay gözüküyor. Pil durumu ise normal. Yıpranma seviyesini göstermiyor bu uygulama.

HP'nin kendi yazılımlarından test ettim RAM, SSD, işlemci ve ekran kartı bileşenlerini. Ekstra hiçbir yazılım kurmadım.

İnternette yazılanlara göre tip C üzerinden şarj ediliyor cihaz ama hiç denemedim. Çok da güvenilir bir kaynaktan bilmiyorum yani. En yüksek sıcaklık limiti 100 santigrat derece olur genelde laptoplarda 120 denmesine bende şaşırdım. Under Volt da hiç yapmadım. Isınması yeterince iyi diye düşünüyorum.

Bilgisayarınızda bir sorun varsa yasal olarak tamir yapamazlar. Kişi adına alındıysa 6 ay. Kurum adına alındıysa 1 ay cihazınıza tornavida değemez. Tabi siz tamir edilsin diyorsanız o zaman tamir edebilirler. Eğer fanınız arızalıysa diye yazıyorum bunu.
 
Son düzenleme:
@bladeofgoddess @OdoKush Forza horizon 5 oynuyor musunuz? İntrodan sonra baslamak icin tusa bas olan kisimda wasd tuslarinin oradan degisik elektiriksel cizirti sesi geliyor. Oyun icinde olmuyor ama(kulak dayayinca anca). Fan manuelde en dusukte kalinca bun farkettim. Tuslara yaklasmadan duyuluyor ve tedirgin edici bir ses coil whine deniyor bazi forumlarda sanirim. Rdr2 var onda anca kullak dayayinca oluyor ki normal o. Oyun varsa kontrol eder misiniz? Gün gecmiyor ki cihazda sorun bulmayalim :D kur boyle hareketli olmasa keske de iade durumundan korkmasak...Malum stoklarda cihaz pek yok ve fiyatlar cok yulselmis.
 
@oguzanka Hocam Tyoe-C ile şarj ediliyormuş ama sağdan soldan topladığım bilgilere göre söylüyorum yanlışım varsa af buyurun; orjinal adaptörüne göre altığı voltaj düştüğü için oyun performansı düşüyormuş. Eğer sadece nette gezinip gündelik işleriniz için soruyorsanız sizde detaylıca araştırıp rahatça kullanabilirsiniz.

Ben almadan önce "Gaming Laptop" olayında ASUS almadıkça -ki ASUS'ta batarya için performansı düşürüyor- en son düşündüğüm şey şarj süresiydi çünkü bu biraz kader gibi inanıyorum 5-6 aya bataryanın ömrü 1 saati geçmez Aida64'ten haberim dahi yok.

"coil whine" olayınıza gelirsek, undervolting yaptıktan sonra ben mi kuruldum bilmiyorum ama kulağımı kasaya yasladıktan sonra cızırtı gibi bir ses duydum sanırım bahsettiğiniz şey ile benim duyduğum şey aynı ama sonrasında ciddi bir şekilde CPU sıcaklık düşüşü yaşadım. İlk başlarda kavrayamamıştım fakat ben Cyberpunk ultra değerlerde oynuyordum rahat 6-10 derece farketti.

En yüksek sıcaklık limiti 100 santigrat derece olur genelde laptoplarda 120 denmesine bende şaşırdım.
Hocam bizzat HP elemanının dediğini aktarıyorum -ayrıca sorunlarımı bahsederken, kafasından beni gütmek için sallamasın diye sizin de yaşadığınız sıkıntıları da anlattım ve beni ciddiye alsın diye sizleri arkadaşlarım olarak bahşettim :D- sonrasında bana dedi ki; sahip olduğunuz laptop donanımı için 90 dereceler gayet normal sahip olduğunuz cihazlar 120 derecelere kadar dayanıklı, 120 dereceye gelmesi halinde işlemci zarar görmesin diye mavi ekran verip sistemi kapatır yine de laptop zarar görmez buna göre dizayn edildi bu laptoplar dedi.

Yani umarım doğru söylüyordur. İnanıyorum ki koca HP sallamasyon bir değer verecek birini müşteri destek ekibine koymaz (hoş burası Türkiye her şey olabilir) ama yine de gönlüm güvenmekten yana. Çünkü 50 kere ülke ekonomisi ve verdiğimiz paradan dolayı sitem ederek görüşmemizi sürdürdüm.
 
Evet kapalı. Cyberpunk’ta geçirdiğim bi kaç saatin ardından renklerin iyi olduğunu farkettim. Benim sıkıntımı araştırırken 2016 yılında donanımhaber’de bir grafikçininde aynı sorunu yaşadığını gördüm. Beyazın tam beyaz gibi gözükmemesi hafif sarımsı olması vs. bu genel olarak IPS ekranların sorunuymuş. Çoğu kişi TN ekranlı eski laptoplarında renklerin daha iyi olduğunu düşünürken yeni aldıkları laptoplarda (Lenovo, Acer vb.) aynı sıkıntıyı yaşadıklarını, servise yolladıklarını ve bir hata olmadığı için değiştirilmediği geri dönüşünü aldıklarını öğrendim. Sanırım farklı bi renk kalibrasyonu yapmak lazım ama bu laptop için en iyisi hangisi bilemedim.
Bunun ekranin IPS olmasiyla alakasi yok. Bu bir standart, dusuk mavi renk emisyonu standardi gibi bir adi var. Ekran sicakligini arttirabilirsin veya bir kalibrator alarak istedigin sekilde kalibre edebilirsin.
 
Bunun ekranin IPS olmasiyla alakasi yok. Bu bir standart, dusuk mavi renk emisyonu standardi gibi bir adi var. Ekran sicakligini arttirabilirsin veya bir kalibrator alarak istedigin sekilde kalibre edebilirsin.
Haklısınız hocam o zaman cahildik dünyanın rengine kaldık olay tamamen Eyesafe Display | Low Blue Light Beautiful Color Developed with Doctors teknolojisi ile ilgiliymiş şimdi bir problemimiz yok şükür
Tekrar ifade etmek istiyorum arabaların uzun farına 2 sn denk gelme ile azan migrenim 8-9 saatlik yoğun grafikli oyun deneyimine rağmen ağrımadı. IPS Glow var mı var, ekran %100 oturmamış mı oturmamış ama yine de artısı eksisinden fazla. O yüzden makinenin hakkını da yiyemicem
 
@bladeofgoddess @OdoKush Forza horizon 5 oynuyor musunuz? İntrodan sonra baslamak icin tusa bas olan kisimda wasd tuslarinin oradan degisik elektiriksel cizirti sesi geliyor. Oyun icinde olmuyor ama(kulak dayayinca anca). Fan manuelde en dusukte kalinca bun farkettim. Tuslara yaklasmadan duyuluyor ve tedirgin edici bir ses coil whine deniyor bazi forumlarda sanirim. Rdr2 var onda anca kullak dayayinca oluyor ki normal o. Oyun varsa kontrol eder misiniz? Gün gecmiyor ki cihazda sorun bulmayalim :D kur boyle hareketli olmasa keske de iade durumundan korkmasak...Malum stoklarda cihaz pek yok ve fiyatlar cok yulselmis.
Hiç oynamadım o oyunu. O elektriksel ses bende windows açılırken geliyor. Hatta ilk başta windowsu kurarken baya bir geldi. Ama windows açılınca bir daha gelmiyor.
Aynı şikayetleri sizde de görünce içim çok rahatladı ama ya. Her gün çok güzel bir bilgisayar almışım diyorum şu an. Normalde şusu busu bozuk diye moralim bozulurdu :D :D Kronik bazı sorunları varmış. Hatta en ufak bir sorunu bile kabul edilmez olarak görürüm genelde ben. Ama gerçekten yıldım. Hakkımı aramaya kalksam daha fazla zarar ediyorum (daha önce tecrübelerim var, hepsinde haklı bulunmama rağmen kaybeden hep ben oldum maalesef). Bu nedenle hiç moralimi bozamam. Çok seviyorum bilgisayarımı :) :) :D
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı