Windows 11 Pro kurdum Omen 17 cihazıma, ilk açılışta touchpad, hoparlörler, Wi-Fi vs çoğu şey çalışmıyor normal olarak, Ethernet kablosu ile internet erişimi sağladıktan Windows Update yaptım, onun dışında HP'nin sitesindeki gerekli sürücüleri kurdum, bu sırada yanlışlıkla BIOS güncellemesi de yaptım
, bence hiç gerek yok BIOS'a bulaşmaya ya, sistemi brick (çökertme) riski olan bir güncelleme kesinlikle yapılmamalı. Microsoft Store üzerinden Omen Gaming hub uygulamasını kurdum, oyun oynuyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, MUX Switch özelliğini bu program ile kullanıyorsunuz. Cihazı daha 24 saat kullanmamışımdır aldığımdan beri, o yüzden aktarabileceğim bilgiler bu kadar.
Aslında Hogwarts Legacy oyununu oynarken hoparlörden dediğiniz gibi pıt pıt tarzı sesi sorunuyla karşılaştim, oyun ayarlarından ses modunu değiştirince pıt pıt tarzı ses patlaması sorunu düzeldi, bugün bir de müzik dinleyerek test edeyim bakayım o ses patlaması problemi olacak mı, ben sadece oyunla ilgili olduğunu düşünüyorum bakalım. Gerçi Realtek'in bir tane kuramadığım güncellemesi var, Windows Update nedense bu ses sürücüsünü güncellerken sıkıntı yarattı, eğer sıkıntı varsa da Realtek güncellemesinden sonra düzelecektir.