HP Pavilion 15 BC-001NT BIOS hatası

J3yEreN

Megapat
Yer
Sivas
Daha fazla  
HP Pavilion 15 BC-001NT model laptop kullanıyorum.
Bilgisayar açılırken şöyle bir uyarı alıyorum.
20200117_161007.jpg

Eksik olan bilgileri doldurmak için HP'nin "BIOS Configuration utility" adlı programını kullandım ama ekran görüntüsündeki kısımlar için değer girdimde hata alıyorum.
Ek Açıklama 2020-01-17 162750.png

Ayrıca bilgisayarımdaki lan sürücü ise çalışmıyor biraz araştırdığımda lan sürücüsünün Mac adresi "000000000000" şeklinde. Sorunun Mac adresinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum sürücüyü tekrar kurmak çözüm olmadı.
Ek Açıklama 2020-01-17 162657.png

BIOS config dosyasının içinden "feature byte, sku number, Mac address, System board CT number" gibi değiştirmem gereken değerleri değiştiremiyorum. Hepsinde yukarıda aldığım gibi hata alıyorum.
Sorduğum tüm sorunları çözdüm.
İşlemler yapılması uzun sürdüğü için aynı sorunlarla karşılaşırsanız geri dönüş yapabilirim.

Merhaba aynı sorun bende de oldu. (HP 15-ac119nt) Rica etsem yardımcı olur musun ?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-03-31 at 16.10.41 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2020-03-31 at 16.10.41 (2).jpeg
    139,2 KB · Görüntüleme: 107
Merhaba, öncelikle yardım için çok sağol. Yazılımı denemedim. Açıkcası bu konuda çok bilgim de yok ancak yol gösterebilirsen yapabilirim. Eğer mümkünse
Aslında her şey Iphone u laptop üzerinden güncelledikten sonra oldu. Bilgisayara Itunes ve bazı Apple programları yüklendi. Güncellemeden hemen sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda yukarıda fotoğrafını eklediğim hatayı verdi. Ayrıca bilgisayar aşırı yavaşladı ve chrome ise sadece siyah ekran olarak açılabiliyor çoğunlukla.

Bir iki yere telefonla sordum ve anakartın bozulduğunu ve büyük ihtimalle değişmesi gerektiğini söylediler. Bu forumda sizin başlığı görünce sormak istedim.

Son düzenleme:
Telefonunuzu bağlamanız sonucu böyle bir hata almanız ilginç aslında.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bu hata herhangi bir yavaşlama ya da donmaya sebep olmuyor.

Programın kullanımına dair şöyle bir video var. Eğer başka bir hata alırsanız ya da yardıma ihtiyacınız olursa yardımcı olabilirim.

Sizin sadece "System board CT number" kısmını doldurmanız yeterli.
Eğer açık ise "Manufacture programming mode" ayarını da kapatabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı