HP Pavilion 15-CB008NT Onboard Ekran Kartı Kapatılmıyor

burockoz

Kilopat
Selamlar,

Bahsi geçen cihazı aldığımda üzerinde Windows 10 Home vardı. Elimdeki Pro lisansını uygulamadan önce tertemiz olsun diyerek format attım. Yükleme kısmında sıkıntı yok.
SolidWorks kullanıyorum ve zaman zaman stres atmak amaçlı GTA 5 açıyorum.

Ve fakat yüklemeden 1 ay sonra GTA yüklediğimde aşırı kastığını gördüm. SolidWorks ile çok yüklü bir proje yapmamıştım o dönemde erken uyanamama sebebim budur. Dememe amaçlı yüklü proje açmaya çalıştım ve ekran kartının yüklenmediğini gördüm. 2 adet ekran kartı gözükmekte. Onboard olduğunu tahmin ettiğim ekran kartını bir türlü kapatamadım. GTX 1050 ekran kartını yüklesem bile birincil ekran kartı yapamıyorum. Intel ekran kartını kaldırsam bile geri gelmekte işin içinden bir türlü çıkamadım. Nereyi atılıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

cpu1.JPG cpu2.JPG cpu3.JPG cpu4.JPG cpu5.JPG

Intel GPU her sistemde kapatılamaz. Bu, bazen üreticinin insiyatifine kalan bir durum, bazen de donanımsal olarak cihazın tasarımına bağlı. Genelde orta sınıf ekran kartı olan laptoplarda Intel devrede olur ve kapatılamaz. Görüntü de ekrana Intel GPU üzerinden verilir. Bu bağlamda Intel devre dışı bırakılamaz.

BIOS'a bakabilirsiniz ama bu seçeneğin olduğunu sanmıyorum.

Bir yazılımın harici GPU'yu kullanmasını istiyorsanız bu rehberimize bakabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eksik bilgilendirmeyi mazur görün. İlk geldiği zaman full ayarlar ile gayet başarılı olarak oynuyordum. Dip not olsun. Şimdi deniyorum. Bilgilendirme için teşekkürler.
Şu anda bu mesajı aldım.

Dosya Ekleri

• hata.JPG
    hata.JPG
    19,1 KB · Görüntüleme: 66
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı