HP Pavilion 15-CX0026NT laptopta mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

awakecarry

Centipat
Daha fazla  
RAM
8GB DDR4 2666MHZ
Ekran kartı
GTX 1050 TI
Anakart
HP PAVILION 15-CX0026NT
İşlemci
İ5 8300H
Sarı siteden ikinci el ilk sahibinden laptop aldım. Alırken yanımda bir bilgisayarcı abimizi götürdüm. Laptopu inceledi sorun yok dedi aldım. Alalı 1.5 ay oldu bilgisayar daha dün benim elime geçti. 1.5 aydır bilgisayarcılar da gezen laptopumun sorunu bulunamıyor. Yüke binince mavi ekran atıyor ya da bilgisayarı açınca donuyor. İlk verdiğim bilgisayarcı format attım bilgisayar hazır diye çağırdı dalgaya alışlarına mı yanayım, laptopu yaptıramadığıma mı yanayım. En son gönderdiğim tanıdık arkadaştı sorunu bulamadım dedi aldım laptopu. Üstüne aldığım arkadaş da borcum var o parayı harcadım diye iade kabul etmedi. Bana bir akıl fikir verir misiniz? Laptopu artık kusurlu diye zararına satışa koydum. Hem bana maliyet oluyor hem de sorunu çözülemiyor. Sorunu bulsak çözsek para versem sorun değil ama süreç yoruyor.

Laptopu artık bilgisayarcıya falan veresim de gelmiyor. Bazıları para almıyor ama bazıları alıyor. Sorunu çözemediği halde. Laptop da kendim RAM, SSD gibi testler yaptım sorun yok. RAM bile satın aldım yine mavi ekran hatası. Gezmediğim form vs de yok. Ben bu laptopun sorununu nasıl çözerim? Laptopu sizce satıştan kaldırıyım mı?

Şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim. Ayrıca aşadağıda sistemin özellikeri ve bir nevi çözüm yaptığım şeyleri paylaştım.

Bilgisayar marka model:
https://www.vatanbilgisayar.com/hp-p...i-4gb-w10.html

Mavi ekran hatasını Ek'de paylaştım.

Belki çözüme yardımcı olabilir;
İlk hatayı şirkete gittiğimde bilgisayara harici HDD taktığımda aldım sanırım. Mavi ekran veriyordu. Arından çözümü için uğraşmaya başladım. Sol tık ve scroll tuşu bozuk farem vardı ve boştaydı. Bunu sol üst girişe taktım ve ekran kartı test, oyun test yaptım. İksinidede mavi ekran aldım. Mouseyi söktüm ve diğer fareyi aynı girişe taktım. Aynı şeyleri tekrarladım ve ne mavi ekran aldım ne de donma sorunu. 1 gün boyunca laptopu iş olarak test ettim. Chrome ve Adobe programları açıktı gün boyunca. Hiçbir şey olmadı laptop da çözdüm diye sevinmiştim. Ardından kardeşim akşam bilgisayarı derslerine çalışmak için almıştı. Sabah aldığım da bilgisayar prize takılı değil ve uyku modundaydı, bilgisayarı açtığım da direkt dondu. Sonra reset attım açıldı ve yine donmuştu. Donduğunda veya mavi ekran attığımda BIOS'a gir çık yapıyorum ve iki sorunda düzeliyor.

güncel;
Az önce bilgisayarı öylesine açık bıraktım sadece Discord açıktı. Mavi ekran hatasını tekrar verdi. Minidump dosyası da oluşmuyor arkadaşlar. Mavi ekran %0 da takılıp kalıyor.

Dosya Ekleri

• 5BD4B2B2-C525-4712-8F53-A7CC0F9FA93C.jpg
    5BD4B2B2-C525-4712-8F53-A7CC0F9FA93C.jpg
    79,4 KB · Görüntüleme: 44
Kargo işiyle halledeceksin bir servisle görüşüp. Bu laptopta bariz bir sorun var zaten.
HP ile zaten görüşüyorum hocam fakat uzaktan destek alıyorum. Bu çözmezse zaten bakacağım bir çaresine.

Ayrıca ısı değerlerim normal mi hocam sizce? Ek de paylaştım.

Dosya Ekleri

• photo_2024-03-22_23-26-48 (3).jpg
    photo_2024-03-22_23-26-48 (3).jpg
    101,7 KB · Görüntüleme: 22
  • photo_2024-03-22_23-26-48 (2).jpg
    photo_2024-03-22_23-26-48 (2).jpg
    100,8 KB · Görüntüleme: 30
  • photo_2024-03-22_23-26-48.jpg
    photo_2024-03-22_23-26-48.jpg
    99,8 KB · Görüntüleme: 18
HP ile zaten görüşüyorum hocam fakat uzaktan destek alıyorum. Bu çözmezse zaten bakacağım bir çaresine.

Ayrıca sıcaklık değerlerim normal mi hocam sizce? Ek de paylaştım.

Isı değerlerine bakıp vakit kaybetme zira ısınma direkt olarak mavi ekrana sebep olmaz. Dolaylı yoldan bir parçaya zarar vermişse etkisi olmuştur ama o da ısınmadan değil zarar verdiği parçadan dolayı oluyordur. Aldığın whea 0x124 çökmesi zaten donanımsal bir hata olarak geçiyor Microsoft'ta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı