HP Pavilion 15-DK0006NT İnceleme

Teknik Özellikleri:
  • GPU: GTX 1650
  • CPU: i5-9300h
  • RAM: 2x8 2666MHz
  • SSD:512GB
  • Ekran: 15,6" 1080p 60Hz

20190724_195622-2016x1512.jpg
20190724_195651-1512x2016.jpg

Öncelikle kasa ve tasarımdan bahsedeyim. Tasarımını çok beğensem de sert plastik maddeden yapılmış. Çok da dayanıklı olduğunu söyleyemem. Açılma hızını 11sn ölçtüm.
Crystal Disk Mark sonucu:
20190724_195820-2016x1512.jpg

Çift hoparlörü var. Hoparlöründen memnun kaldığımı belirteyim. Bang&Olufsen hoparlörde iyi iş çıkarmış. Ses kalitesi gayet iyi. Bu da ses şiddeti:

Screenshot_20190724-212825_Sound Meter.jpg

Sıcaklıklar konusuna gelirsek, boşta 47- 48C° olduğunu belirteyim.

PUBG Lite 1080p Ultra oyun içi sıcaklıklar ve FPS de böyle:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PUBG Lite'da denendi. Undervolt, Overclock gibi bir işlem söz konusu değil. Ek bir soğutucu da yok. Yorumlamam gerekirse HP ısınıyor sözü tarihe karışacak sanırım. 2019 modellerinde ısınma sorununu çözdü diyebilirim. İnternet imkanlarım kısıtlı olduğu için bu oyunu yükledim. İstek gelirse 3 4 gün sonra her türlü oyunu da çekebilirim.
Not: Yorumlardaki ekran görüntüsünü paylaştığımda FPS kısıtlaması vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettiğim bir şey var bu modelin 256 GB Ssd modelini düşünüyorum kendim 1 tb Harddisk takarım diyordumda göremedim yerini kasanın içerisinin fotoğraflarına baktıktan sonra.

Merak ettiğim bir şey var bu modelin 256 GB Ssd modelini düşünüyorum kendim 1 tb Harddisk takarım diyordumda göremedim yerini kasanın içerisinin fotoğraflarına baktıktan sonra.
HDD için slot var mı bilmiyorum. Aralarında kalite farkı çok olmayan modeller. 700tl hangisi daha ucuzsa onu alın.

Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim aynı zamanda oyun oynamayıda severim.
Hocam Lenovo'ya 700TL fazla verilmez. i7'li modelin benchmarklari internette var. Bu laptopla en fazla Cinebench'den 2460 almis. O islemci guzel bir sogutma ile 3000'e kadar cikiyor yani sogutma kesinlikle yetersiz ki bu test sadece islemciyi soguturken elde ediliyor. Ayni zamanda ekran karti da calisinca cok sikinti olur. https://www.dalportodev.com/l340-gaming-benchmarks
Sitede i7'li modelin benchmarklari var. Ben i5'li lenovo ile 120-160 arasi fps aliyorum. Sitedeki adam 120mv undervolt yapmis hala 70-100 arasi degerler aliyor. 3. sayfada HP'nin CS:GO testi var. 150 ortalama FPS aliyor arkadas ki bu lenovolardan cok iyi.
Ozetle:
Lenovo'yu alirsaniz sadece islemci kullanan programlarda %20 avantajiniz olur.
CS:GO FPS'lerini kiyaslarsak da oyunlarda %50'ye kadar dusuk performans alabilirsiniz.

Sonuc: Lenovo'da fanlari oraya koyan mugendisin ellerinden opmek gerek.

Hocam Lenovo'ya 700TL fazla verilmez. i7'li modelin benchmarklari internette var. Bu laptopla en fazla Cinebench'den 2460 almis. O islemci guzel bir sogutma ile 3000'e kadar cikiyor yani sogutma kesinlikle yetersiz ki bu test sadece islemciyi soguturken elde ediliyor. Ayni zamanda ekran karti da calisinca cok sikinti olur. https://www.dalportodev.com/l340-gaming-benchmarks
Sitede i7'li modelin benchmarklari var. Ben i5'li lenovo ile 120-160 arasi fps aliyorum. Sitedeki adam 120mv undervolt yapmis hala 70-100 arasi degerler aliyor. 3. sayfada HP'nin CS:GO testi var. 150 ortalama FPS aliyor arkadas ki bu lenovolardan cok iyi.
Ozetle:
Lenovo'yu alirsaniz sadece islemci kullanan programlarda %20 avantajiniz olur.
CS:GO FPS'lerini kiyaslarsak da oyunlarda %50'ye kadar dusuk performans alabilirsiniz.

Sonuc: Lenovo'da fanlari oraya koyan mugendisin ellerinden opmek gerek.

İç dizayna baktım W,A,S,D tuşlarının altına koymuşlar işlemci ve ekran kartını. Bazı videolarda soğutmada başarılı gibi duruyordu ama siz kullanıcısı olarak daha iyi bilirsiniz tabiki. HP ye de 1 tb takabilecek miyim onu düşünüyorum. İçini açınca garanti gidiyor galiba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı