HP Pavilion 15-DK0013NT laptop hard diskte anlık takılma

feyyo

Kilopat
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
24
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekim ayında HP Pavilion 15-DK0013NT modelini satın aldım fakat aldığım günden beri hard diske kurulu çeşitli oyunlarda oyunlarda takılmalar yaşıyorum. CS:GO ve Valorant oyunları D sürücüsüne kurulu. Oyunu ne zaman başlattığım önemli değil bir süre sonra saniyelik takılmalar yaşıyorum. C sürücüsünde yani SSD de kurulu LoL veya Minecraft oyunlarında hiçbir sorun yaşamıyorum.

Bu sorunu çözmek için önce internette araştırma yaptım fakat çıkar bir yol bulamadım, diğer HP laptopumda olduğu gibi HP sitesinde sunulan GTX 1650 sürücüsünü indirmeliyim diye düşünüp denedim fakat sistem kurmama izin vermedi. Yardımcı olabilir diye HD Tune indirip hard disk üzerinde test yaptım sonucu ekliyorum.
Ayrıca hard disk üzerinde sakladığım videoları izlerken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum sorunsuz bir şekilde oynatabiliyorum.

Sistem Özellikleri şu şekilde Intel Core i5 9300H, 8 GB RAM, 1 TB HDD, 128 GB SSD ve GTX 1650 4 GB
 

Dosya Ekleri

  • hdtune scan result.png
    hdtune scan result.png
    55,2 KB · Görüntüleme: 29
  • health sec.png
    health sec.png
    142,4 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
HP anakartlardan mıdır bilmem, bu tarz bir sorunu bende yaşıyorum. Donanımımda halihazırda 3 adet harddisk takılı durumda ve windows'un kurulu olduğu harddisk hariç diğer tüm harddisklerimde sizinkine benzer bir sorun yaşıyorum. Anlık olarak harddisklerin sürücü klasörlerine girerken veya sizinde bahsettiğiniz gibi o disklerime kurulu oyunları çalıştırırken anlık takılmalar yaşıyorum. Çok sık olmasalarda, çoğu zaman rahatsız ettikleri oluyor. Bu konuyla ilgili çözümü olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 

Geri
Yukarı