HP Pavilion 15 ekran kartı driverı nasıl bulunur?

zaitsev

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6500 XT 4GB/ i5-11400F 2.6GHZ / 8X1 1600MHZ / Exceria 500 GB
Selam arkadaşlar. Benim eski bir laptopum var. Modeli:
HP Pavilion 15-N228'er dizüstü bilgisayar.
Bu laptopta yaşadığım sıkıntı AMD ekran kartı sürücüsünü yüklediğimde mavi ekran hatası yani yüklediğim driver bir türlü doğru değil. Aygıt yöneticisinde 2 tane ekran kartı var: AMD Radeon HD 7620G, AMD Radeon HD 8600M series. Buna uygun bir driver bulabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Aygıt Yöneticisi'ni Aç:
    • Başlat menüsüne sağ tıkla ve "Aygıt Yöneticisi"ni seç.
  • Ekran Kartlarını Bul:
    • "Ekran Kartları" bölümünü genişlet. Burada iki tane ekran kartını göreceksin: AMD Radeon HD 7620G ve AMD Radeon HD 8600M series.
  • Sürücüyü Güncelle:
    • Her iki ekran kartına sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seç. "Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara"yı seç ve güncellemeleri kontrol et.

2. AMD'nin Resmi Web Sitesi​

Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, AMD'nin resmi web sitesinden uygun sürücüleri manuel olarak indirip yüklemeyi deneyebilirsin.
  1. AMD Sürücü ve Destek Sayfası:
    • AMD Resmi Sürücü Sayfası adresine git.
  2. Ekran Kartını Seç:
    • Aşağıdaki bilgileri seçerek uygun sürücüyü bul:
      • GraphicsRadeon 7000 SeriesRadeon HD 8000M SeriesRadeon HD 8600M Series.
  3. İşletim Sistemini Seç:
    • Kullandığın işletim sistemini seç ve ardından uygun sürücüyü indir.

• Aygıt Yöneticisi'ni Aç:
    • Başlat menüsüne sağ tıkla ve "Aygıt Yöneticisi"ni seç.
  • Ekran Kartlarını Bul:
    • "Ekran Kartları" bölümünü genişlet. Burada iki tane ekran kartını göreceksin: AMD Radeon HD 7620G ve AMD Radeon HD 8600M series.
  • Sürücüyü Güncelle:
    • Her iki ekran kartına sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seç. "Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara"yı seç ve güncellemeleri kontrol et.

2. AMD'nin Resmi Web Sitesi​

Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, AMD'nin resmi web sitesinden uygun sürücüleri manuel olarak indirip yüklemeyi deneyebilirsin.
  1. AMD Sürücü ve Destek Sayfası:
    • AMD Resmi Sürücü Sayfası adresine git.
  2. Ekran Kartını Seç:
    • Aşağıdaki bilgileri seçerek uygun sürücüyü bul:
      • GraphicsRadeon 7000 SeriesRadeon HD 8000M SeriesRadeon HD 8600M Series.
  3. İşletim Sistemini Seç:
    • Kullandığın işletim sistemini seç ve ardından uygun sürücüyü indir.
Bu yöntemleri eskiden denemiştim ama bir çözüm alamamıştım. Yinede sağol. Söyleyebileceğim bir şey var ben eskiden pc yi bilgisayarcıya götürüyordum. Hp nin websitesinden bir dosya indiriyordu. Hp nin websitesinde 2 driver var ben birini denemiştim ancak pc mavi ekran vermişti ve bende formatlamak zorunda kalmıştım.

Arkadaşlar ekran kartlarımın modelim eski olduğu için AMD Catalyst Control Center yükledim. Çok basit AMD Catalyst Control center diye aratıp kendi orjinal sitesinden son sürümünü indiriyorsunuz.

Arkadaşlar biraz pc yi kullandım fakat driver sıkıntılıymış. Discord ve steam gibi hafif zorlayan uygulamaları açtığımda bile mavi ekran verdi çözümlerinizi bekliyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı