HP Pavilion 15, i7-4510U 840M performans düşüklüğü

kazwisaz

Decapat
Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sosyal'de ilk konum olduğu için yaptığım tüm hatalar için özür dilerim.

Intel i7-4510U ve NVIDIA 840M 12 GB DDR3 RAM bileşenlerine sahip bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarımın yaklaşık 5 6 aydır performansından hiç memnun değildim (ani FPS düşüşleri, fan sesinde olağan üstü hızlanma gibi). Sonrasından işlemcinin sıcaklığının 95 °C seviyelerinde olduğunu gördüm. Bilgisayarın tozlandığını rutin bakım yapmam gerektiğini düşündüm. Bilgisayarı temizlemek için açtım ama bilgisayarın içinde tozlanma gibi bir sorun gözükmüyordu. Termal macununu yeniledim ve tekrardan sonuçlar aynıydı.

Metin2, League of Legends, Valorant gibi oyunlarda çok fazla FPS düşmesi sorunu var (120 FPS civarlarında iken bir anlık 10 20 FPS'e düşmeler). YouTube'dan bir şey açtığım zaman bazen görüntüde donma ama sesin devam etmesi gibi sorunlar da var. Birkaç bilgisayarcıya verdiğim zaman hepsinin farklı bir sorun tespit etmesi kafamı iyice karıştırdı.

Öngörülen sorunları ve çözüm önerilerini aşağıda listeledim:
1) Fan uzun zaman yer çekimine karşı çalıştığı için devir düşüşü vardır ve fan değişimi önerildi.
2) İçindeki soğutma bloğunun yeteneğinin kaybetmiş olabileceği ve içindeki bloğun değiştirilmesi önerildi.
3) Ekran kartı chipsetinin işlevini kaybetmesi çıkarabiliyorsam laptopumu elimden çıkarmamı istedi. (Minecraft benim bilgim dahilinde işlemci üzerinden çalışan bir oyun ve bu oyunun 10 20 FPS'i dahi geçememesi işlemci üzerinde sorun olduğunu düşündürüyor.)

Elimden ne gelebileceği hakkında bir fikrim yok kafam çok karıştı. Yanıtlarınız için teşekkürler.

1620226174753.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi termal macunu kullandınız? İnce ve düz bir şekilde sürdünüz mü? İ7 gibi güçlü CPU lara kaliteli macun kullanılmalı. Fan temizliği derken evaparatöre benzeyen hava kanalının içerisi kirlenmiş buradan hava çıkışı sağlanamadığı için ısı artışı yaşıyorsunuz diye düşünüyorum.
 
Hangi termal macunu kullandınız? İnce ve düz bir şekilde sürdünüz mü? İ7 gibi güçlü CPU lara kaliteli macun kullanılmalı. Fan temizliği derken evaparatöre benzeyen hava kanalının içerisi kirlenmiş buradan hava çıkışı sağlanamadığı için ısı artışı yaşıyorsunuz diye düşünüyorum.
CPU termal macunlama işini en son güvendiğim bir internet kafenin kendi cihazlarını tamir ettirdiği yerdeki çalışan sürmüştü. Kalitesi ve sürülümü hakkında pek bir bilgim yok ama acemi bir kişi tarafından sürülmedi. Evapatöre benzeyen hava kanalı dediğiniz yer resimdeki belirttiğim yer mi ?
1620230014568.png

H

Hocam hangi sekmeden girdiniz peki?
 
CPU termal macunlama işini en son güvendiğim bir internet kafenin kendi cihazlarını tamir ettirdiği yerdeki çalışan sürmüştü. Kalitesi ve sürülümü hakkında pek bir bilgim yok ama acemi bir kişi tarafından sürülmedi. Evapatöre benzeyen hava kanalı dediğiniz yer resimdeki belirttiğim yer mi ? Eki Görüntüle 1009011

Evet orası o kanatçıkların içerisi toz oluyor ve hava akışı sağlanamıyor.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı