HP Pavilion dv6 düşük performans sorunu

beden2

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar. Bilgisayarımda bir sorun yaşamaktayım ve bu sorunu çok fazla forumda araştırmama rağmen bir çözüme ulaşamadım. Bende buraya konu açma gereği duydum. Öncelikle sistem özelliklerim;

Laptop Modeli: HP Pavilion dv6
İşlemci: Intel Core i7-2670QM 2.20 GHz 8 Çekirdek
RAM: 8GB
Ekran Kartı: AMD Readon HD 6700M Series (2GB)
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit

Bilgisayarı 2013 senesinde aldım. O zamanlar pek bilgisayar parçaları hakkında bilgim yoktu. O yüzden direk laptop aldım. Sorunum şu;

Bilgisayarda son 1 yıldır oyunlarda FPS düşmesi ve performans eksikliği yaşıyorum. Ekran kartı eski baya farkındayım. Fakat yinede kasmaması gerek. Metin2'den bile 20 FPS alıyorum. Catalyst Control Center'da Grafik kartını değiştirme gibi bir özellik yok. Uygulama ayarlarında Yüksek Performansı seçmeme rağmen halâ AMD ekran kartını kullanmıyor. Yeni çıkan bir oyun var bilirsiniz, Overwatch. Onun ayarlar sekmesinde ekran kartım Intel HD Grapichs 3000 olarak gözüküyor. dxdiag'ta da aynı olay mevcut. Driverleri sil yükle, format atma. Her şeyi denedim. Çözüme ulaşamadım. 5 ay sonra yeni bir sistem toplayacağım fakat 5 ay beni idare etmesi için bu sorunu bir şekilde çözmem lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Denediğim Çözümler;

1) BİOS'tan Değiştirilebilir Grafik Kartını Fixed şekilde güncelledim aynı sorun
2) Bilgisayarda bütün driver ve sürücüler güncel.
3) Format atıldı sorun aynı.
4) Driverlar silinip yüklendi. Çözüme ulaşılmadı.

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı