HP pavilion g6 2277et Isınma ve Oyun Performansı Sorunu

HalilIbrahimUnal

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Sahibi olduğum hp pavilion g6 2277et bilgisayarımın özellikleri şöyledir:

İşlemci: intel core i5 3210m CPU 2.5 gHz (up to 3.1 gHz)
RAM: 8 GB DDR3 1600 mHz
Dahili GPU: intel HD graphics 4000 2 GB 64 bit
Harici GPU: AMD Radeon HD7670M 2 GB 128 bit
Sabit Disk: Kingston SSDnow 240 GB SSD (540 mb/s okuma, 540 mb/s yazma)
Bilgisayarım 4 yıllık

Gördüğünüz üzere bilgisayarımın özellikleri çok da kötü değil (günümüzdeki pek çok oyunu kaldırabilir). Fakat bu kağıt üzerinde. Bilgisayarım günümüz değil 6-7 yıl önceki oyunları bile (GTA IV, vb...) 5 fps ile açıyor. Pek çok oyunda kasma problemi var. Bu birinci sorunum idi. İkinci sorunum ise, bilgisayarım boşta 50 C, yük altında iken 95 C'yi görüyor. Bazen ısıdan kapanıyor. Termal macunu değiştireli 2 ay oldu. Fanı da temizleyeli 2 hafta oldu. Neden bu kadar ısınıyor? Ve neden yeterli performansı veremiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
1303026_.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma sorunu için çözüm basit. Fan ile masa arasındaki mesafeyi artırmak. Laptop altına kitap veya yassı kutu gibi bir şey koyun, fan delikleri rahat nefes alsın. Eğer donanımsal bir sıkıntı ya da bilgisayarda virüs yoksa ısınma sorunu büyük oranda çözülecektir. Ben de uzun süre HP dizüstü kullandım. Ne kadar iyi parçaları olursa olsun, ısınınca FPS düşer. Hatta bilgisayar kapanır. Isınmayı engellemek için önce bunu deneyin. Termal macun değiştirme işini bilen biri yapmadıysa, bir ihtimal macun düzgün sürülmemiş olabilir. Isı alışverişi engellenirse işlemci çabucak ısınır. Isınmayı ortadan kaldırmanıza rağmen oyun performansı rezalet ise muhtemelen Değiştirilebilir Grafik aktif değildir. Sürücüler güncel değilse, ya da biri diğerinden çok fazla güncelse böyle çalışması normal. İşletim sisteminizi belirtin. Aygıt Yöneticisi'nde Görüntü Bağdaştırıcıları sekmesi altında, Intel HD Graphics ve AMD HD7670M sürücülerine çift tıklayın. Çıkan pencerede sürücü sürümü ve tarihine dair bilgiler bulunacak. Bunların görselini bizimle paylaşabilirseniz sıkıntınızı çözmemiz kolaylaşır. İşletim sistemi olarak Windows 7 kullanıyorsanız tavsiyemiz Windows 10'a yükseltmenizdir. Orjinal lisansınız yoksa 60 lira gibi bir ücret karşılığında orjinal Windows 7 Pro lisansı alıp Windows 10'a yükseltebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı