HP Pavilion G6 AMD Driver Kurma Sonrası Donma Sorunu

Onur YıldıZZ

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özelliklerim:

• Intel I5 M-480 2.7ghz
  • 2.43 GB RAM (32 bit olduğu için böyle, normalde 4GB)
  • AMD Radeon HD6470M
  • Intel HD Graphics 4000
Daha dün kurdum. AMD ekran kartının driverini donma sorunu falan tum sorunlar cozuldu derken bugün açtım mavi ekran verdi. dDndu falan silip silip yeniden kurdum en sonunda guzel oldu. Onda da mavi ekran olmadı ama biraz oyun oynadım. PC dondu. Ne yapacağımı bilmiyorum, tüm önerilerinizi bekliyorum.
Intel Ekran Kartı ile AMD Çakışıyor olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum deneyip sonuç alamadıysanız ve atikmpag.sys gibi mavi ekran sorunlarıyla karşılaşıyorsanız AMD harici grafik işlemciniz arızalıdır. Grafik işlemcinin balling yapısında PCB ile bir temassızlık var ise grafik işlemcinize reballing işlemi yapılacak. Reballing sonuç vermez ise aynı GPU koduna ve revizyonuna sahip bir grafik işlemci ile değişim sağlanmak zorunda. Bu sorunun en temel sebebi cihazın termal bakımlarının düzenli olarak yapılmamış olmasıdır. Yüksek ısılarda BGA yapısına sahip mikro işlemcilerin balling yapısı PCB'den temasını kesebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı