HP Pavilion Gaming 15 Ani FPS Düşüşü

Chiclate

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Dün HP Pavilion Gaming 15 laptop aldım. İçerisinde Ryzen 5 3550H ve GTX 1650 var. Fakat aldığımdan beri sıkıntı yaşıyorum. Eğer masaüstündeysem ekranda açılı olan pencere 1-2 saniye sallanıyor ve performans düşüyor. Eğer oyundaysam ani FPS düşüşü yaşıyorum. Ortalama her 3 dakikada bir oluyor. 120 FPS aldığım oyun aniden 17 FPS oluyor sonra düzeliyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Eğer çözülmezse iade edeceğim cihazı.

RAM'i yükseltmen gerekiyor. Video'da sıkıntıyı 03:30'da anlatmaya başlıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu kesin çözümdür değil mi? ayrıca işlemci sürücüsü 2009 gözüküyor sorun bunda da olabilir mi? nasıl günceleyebilirim.

Bu kesin çözümdür değil mi? ayrıca işlemci sürücüsü 2009 gözüküyor sorun bunda da olabilir mi? nasıl günceleyebilirim.
Tabii ki başka sebepleri de olabilir ama Ryzen 5'te genelde RAM takviyesi yaparak çözüme ulaşıyorlar.
HP'nin sitesinden yazılım ve sürücüler kısmından indirebilirsin. Düzelmezse HP'nin teknik servisini arayabilirsin, yardımcı oluyorlar.

Bu cihazı aldım denedim kayda değer sorunların sebebi yazılımsal. Diğer üretici ACER ve ASUS RYZEN ve 8GB ram ile kesinlik ile böyle sorunlar yok. ACER NİTRO ve ASUS aynı donanımda onboard 512mb çalıyor. Bu modelin Ryzen 5 ve GTX 1050 li modelinide denedim onda 16GB ram vardı gereksiz takılmalar ani FPS düşüşleri ondada vardı. GTX 1650 var diye alıyorsunuz ama bu tür sorunlar çok can sıkıyor. O yüzden Laptop alıcaklar RYZEN ve NVIDIA yı bir arada tercih etmesinler derim. Hali hazırda Ryzen5 işlemci ve RX560X ekran kartlı modeller yada 1-2 ay daha sabredin RX5300m veya RX5500m modellerini bekleyin derim. RX560X eski bir model ama performansı GTX1650 den aşağı kalır değil.

Bu cihazı aldım denedim kayda değer sorunların sebebi yazılımsal. Diğer üretici ACER ve ASUS RYZEN ve 8GB ram ile kesinlik ile böyle sorunlar yok. ACER NİTRO ve ASUS aynı donanımda onboard 512mb çalıyor. Bu modelin Ryzen 5 ve GTX 1050 li modelinide denedim onda 16GB ram vardı gereksiz takılmalar ani FPS düşüşleri ondada vardı. GTX 1650 var diye alıyorsunuz ama bu tür sorunlar çok can sıkıyor. O yüzden Laptop alıcaklar RYZEN ve NVIDIA yı bir arada tercih etmesinler derim. Hali hazırda Ryzen5 işlemci ve RX560X ekran kartlı modeller yada 1-2 ay daha sabredin RX5300m veya RX5500m modellerini bekleyin derim. RX560X eski bir model ama performansı GTX1650 den aşağı kalır değil.

Hocam emin misiniz? Bazı yerlerde 1050'nin bile 560Xden daha iyi olduğunu söylüyorlar.

Hocam emin misiniz? Bazı yerlerde 1050'nin bile 560Xden daha iyi olduğunu söylüyorlar.

Söylentiler hep var maalesef ama Mobil sistemlerde RX560 ile 1050 arasında her zaman enaz 20-25FPS fark var en azından benim elime geçen birçok laptop ta RX560 ın eski olmasına rağmen gösterdiği performans farkı benide yanılttı çok. AMD sürücü sorununu zamanında ele alsa idi NV ile yarışı kaybetmezdi.. Yeni sürücülerle 1060-1070 in arasında bir performans veriyor. DX12 oyunlarda 1650 nin 10-15FPS gerisinde buda çok çok güzel bir sonuç.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı