HP probook 4330s Kasma Sorunu

Muhammet3434

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dizüstü bilgisayarımda hiç bir işlem yapamıyorum. Bilgisayarı açtıktan sonra kasmalar başlıyor. Tarayıcıda bile dolaşım yapamıyorum, aşırısı kasmalar mevcut. Önceden böyle hiç böyle olmamıştı. İşletim sistemindendir dedim tüm işletim sistemlerini kurdum neredeyse sonuç yine aynı. Driverlar haricinde hiç bir program kurulu olmadığı halde. Sorun sizce neden olabilir? Cihazı temizledim termal macun ile macunu yeniledim yine aynı. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Laptop : Hp probook 4330s
İşlemci : İntel i3 2310m
RAM : 6 GB
HDD : 320 GB
Ekran kartı : İntel HD Graphic Family
Şuan kurulu işletim sistemi : W7 Ultimate 64 Bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskinde arıza olabilir. HD Tune PRO yazılımının Health bölümünün ekran görüntüsünü buraya at. Ayrıca HDD Sentinel yazılımını kurup onunda ekran görüntüsünü at. En iyi işletim sistemi deneyimini Windows 10 x64 1703 sürümünden alırsın. Önce Windows 10 x64 kur ve sürücülerini HP'nin sitesinden yükle. RAM'lerini test etmende fayda var. Memtest86+ yazılımı ile RAM'lerini test edebilirsin. Ayrıca işlemcini Intel Diagnostic Tool ile işlemcindeki arızaları görebilirsin. Sıcaklık değerlerini boşta ve yükte gözetmelisin. Yüksek sıcaklık işlemci ve grafik işemcinin frekanslarını düşürür. Cihazın pilindeki arıza kasma ve donmaya sebebiyet verebiliyor. Cihazın pilini çıkartıp sadece adaptörden bağla. Orijinal olmayan adaptörleri kullanma. Yan sanayi adaptörlerin çoğu cihazın istediği amperi veremeyebiliyor.

Çok teşekkürler bir çok sorun çıktı ve baya pahalıya patladı RAM,HDD,İşlemci ve batarya arızalıymış :))
sanırım yaptırmaya değmeyecek yeni bir bilgisayara geçiş yapacağım teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı