HP R5 M430 dizüstünde takılmalar ve FPS düşüklüğü

t3chnopatsever

Hectopat
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, iyi akşamlar.

Kardeşim geçen yaz laptop aldı laptopu alan tanıdıkları sözde bilgisayardan anlayan bir abimiz.
12GB RAM var diye hemen almışlar . Neyse konuya dönmem gerekirse bilgisayar acayip kötü performans veriyor. Oyun için olmadığını biliyorum fakat bundan 4 yıl önce 1200TL'ye aldığım 4GB RAM 2GB Nvidia ekran kartlı PC'im çok yüksek sistem istemeyen CS:GO, PES, LoL tarzı oyunlarda sorun çıkarmıyordu. GTA 4 oynuyorum sadece ısınma sorunu oluyor. Bu bilgisayarda aşırı derecede takılma yaşanıyor. Sırf işletim sistemli satıldığı için dedim bir daha atayım baştan format, driver yok arkadaş. BIOS'u bile güncelledim nafile. Sorun ne olabilir? Bilgisayar gerçekten bu kadar kötü mü ya?

Bu arada sistem tam özellikleri HP'nin sitesinde var buyurunuz;
HP Dizüstü Bilgisayar - 15-ba033nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Oyunlarda FPS limitini 60 sabitleyerek ısınma sorununu azaltabilirsiniz.
  • Dizüstü için ek soğutucu alabilirsin.
  • Termal macun yenilemesi yapabilirsin.
  • Oyunları düşük ayarlarda oynayabilirsin.
GTA oyunları çoğunlukla konsol portu oyunlar olduğundan, Bilgisayar performansları pek stabil olmuyor.
Ayriyeten GTA 4 sorunlu bir oyundu. Orijinal kullanmıyorsan oyun için yapabileceğimiz bir destek yok.
Grand Theft Auto IV on Steam

O bahsettiğim eski bilgisayarımdı,şuan HP'te lolde düşük ayarlarda bile berbat FPS veriyor.

Kullandığın Windows sürümü baya eski güncelleme yaparak en güncel sürüme gelmek sorun çıkarabilir.
En son çıkan sürümü Temiz kurulum şeklinde yüklemenizi öneririm. Tabi size kalmış.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

Ekran kartı sürücün kurulumunda sorun oluşmuş. Büyük ihtimalle Windows 10'dan kaynaklanıyor. Yukarıda dediğim işlemi tamamladıktan sonra eğer halen ekran kartı istediğin performansı vermezse DDU ile kaldırıp tekrar yüke.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi

en son format attım önceden de sürekli güncellenirdi yakın tarihte bile güncellenmişti windows update pek bişey ifade etmiyor.

Attığın temiz kurulum dosyası eski sürümü kuruyor. En güncel sürümü verdim. Bunun bir işe yaramayacağını düşünüyorsan. 10 FPS oynama devam dostum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…