ulaselessar
Kilopat
Garanti işlerinin tamamen şans üzerine olduğuna inanmaya başladım. Belki aynı hatayı yaşayacak arkadaşlar için bilgi olsun diye yazıyorum. Geçen hafta 26 Aralık günü bilgisayarımı açmaya çalışırken "Otomatik onarıma hazırlanıyor." yazısıyla karşılaştım, ekran döngüye girmişti. Bilgisayarı tamamen kapatıp tekrar açmaya çalıştım. Bu sefer ekran hiç gelmiyordu ve Caps Lock'un ışığı yanıyordu. 5 uzun, 3 kısa şeklinde hata kodu veriyordu. İnternetten yaptığım araştırmalara göre donanım hatasıymış. RAM'lerimi tek slot şeklinde denedim ve elimde olan diğer çalışan RAM'lerle değiştirdim. İşe yaramadı. HP'nin desteğine yazdım, hem yabancı hem de yerel destekle görüştüm. Yabancı destek mesaj üzerinden yardımcı oldu. Belli kombinasyonlar,Windows+b Windows+v, ile bilgisayarı açmayı denememi istediler. İşe yaramadı. Yerel destek ile telefon üzerinden sesli görüşme yaptım. Yerel destek izin isteyip kamera açmamı ve öyle yardımcı olabileceklerini söyledi. Şaşırdım, gerçekten yardımcı oluyorlar ve açıklayıcı konuşuyorlar. Sorunun anakartta olabileceğini ve en yakın servise teslim etmemi istediler.
27 Aralık Cuma günü bilgisayarımı servise verdim. Daha önce aynı Lenovo bilgisayara sahip arkadaşımın anakart değişimi yaklaşık 30-35 iş günü sürmüştü. Benimki de bu kadar uzun sürecek diye aşırı canım sıkıldı. Bilgisayar müh. Öğrencisiyim ve finaller öncesi bilgisayarın gitmesi BERBAT bir durum.
30 Aralık Pazartesi günü onarım için yurt dışından ürün siparişi verildiği SMS'i geldi.
2 Ocak Perşembe günü bilgisayarımın hazır olduğunun mesajı geldi ve bugün teslim aldım.
5 günde anakart değişiminin yapılması gerçekten harika bir durum. Aynı zamanda termal macun değişimi ve temizleme de yapmışlar. Bu bir HP servis övme gönderisidir.
27 Aralık Cuma günü bilgisayarımı servise verdim. Daha önce aynı Lenovo bilgisayara sahip arkadaşımın anakart değişimi yaklaşık 30-35 iş günü sürmüştü. Benimki de bu kadar uzun sürecek diye aşırı canım sıkıldı. Bilgisayar müh. Öğrencisiyim ve finaller öncesi bilgisayarın gitmesi BERBAT bir durum.
30 Aralık Pazartesi günü onarım için yurt dışından ürün siparişi verildiği SMS'i geldi.
2 Ocak Perşembe günü bilgisayarımın hazır olduğunun mesajı geldi ve bugün teslim aldım.
5 günde anakart değişiminin yapılması gerçekten harika bir durum. Aynı zamanda termal macun değişimi ve temizleme de yapmışlar. Bu bir HP servis övme gönderisidir.