HP servisi deneyimi

ulaselessar

Kilopat
Garanti işlerinin tamamen şans üzerine olduğuna inanmaya başladım. Belki aynı hatayı yaşayacak arkadaşlar için bilgi olsun diye yazıyorum. Geçen hafta 26 Aralık günü bilgisayarımı açmaya çalışırken "Otomatik onarıma hazırlanıyor." yazısıyla karşılaştım, ekran döngüye girmişti. Bilgisayarı tamamen kapatıp tekrar açmaya çalıştım. Bu sefer ekran hiç gelmiyordu ve Caps Lock'un ışığı yanıyordu. 5 uzun, 3 kısa şeklinde hata kodu veriyordu. İnternetten yaptığım araştırmalara göre donanım hatasıymış. RAM'lerimi tek slot şeklinde denedim ve elimde olan diğer çalışan RAM'lerle değiştirdim. İşe yaramadı. HP'nin desteğine yazdım, hem yabancı hem de yerel destekle görüştüm. Yabancı destek mesaj üzerinden yardımcı oldu. Belli kombinasyonlar,Windows+b Windows+v, ile bilgisayarı açmayı denememi istediler. İşe yaramadı. Yerel destek ile telefon üzerinden sesli görüşme yaptım. Yerel destek izin isteyip kamera açmamı ve öyle yardımcı olabileceklerini söyledi. Şaşırdım, gerçekten yardımcı oluyorlar ve açıklayıcı konuşuyorlar. Sorunun anakartta olabileceğini ve en yakın servise teslim etmemi istediler.

27 Aralık Cuma günü bilgisayarımı servise verdim. Daha önce aynı Lenovo bilgisayara sahip arkadaşımın anakart değişimi yaklaşık 30-35 iş günü sürmüştü. Benimki de bu kadar uzun sürecek diye aşırı canım sıkıldı. Bilgisayar müh. Öğrencisiyim ve finaller öncesi bilgisayarın gitmesi BERBAT bir durum.
30 Aralık Pazartesi günü onarım için yurt dışından ürün siparişi verildiği SMS'i geldi.
2 Ocak Perşembe günü bilgisayarımın hazır olduğunun mesajı geldi ve bugün teslim aldım.

5 günde anakart değişiminin yapılması gerçekten harika bir durum. Aynı zamanda termal macun değişimi ve temizleme de yapmışlar. Bu bir HP servis övme gönderisidir.

Garanti işlerinin tamamen şans üzerine olduğuna inanmaya başladım. Belki aynı hatayı yaşayacak arkadaşlar için bilgi olsun diye yazıyorum. Geçen hafta 26 Aralık günü bilgisayarımı açmaya çalışırken "otomatik onarıma hazırlanıyor." yazısıyla karşılaştım, ekran döngüye girmişti. Bilgisayarı tamamen kapatıp tekrar açmaya çalıştım. Bu sefer ekran hiç gelmiyordu ve Caps Lock'un ışığı yanıyordu. 5 uzun, 3 kısa şeklinde hata kodu veriyordu. İnternetten yaptığım araştırmalara göre donanım hatasıymış. RAM'lerimi tek slot şeklinde denedim ve elimde olan diğer çalışan RAM'lerle değiştirdim. İşe yaramadı. HP'nin desteğine yazdım, hem yabancı hem de yerel destekle görüştüm. Yabancı destek mesaj üzerinden yardımcı oldu. Belli kombinasyonlar,Windows+b Windows+v, ile bilgisayarı açmayı denememi istediler. İşe yaramadı. Yerel destek ile telefon üzerinden sesli görüşme yaptım. Yerel destek izin isteyip kamera açmamı ve öyle yardımcı olabileceklerini söyledi. Şaşırdım, gerçekten yardımcı oluyorlar ve açıklayıcı konuşuyorlar. Sorunun anakartta olabileceğini ve en yakın servise teslim etmemi istediler.

27 Aralık cuma günü bilgisayarımı servise verdim. Daha önce aynı Lenovo bilgisayara sahip arkadaşımın anakart değişimi yaklaşık 30-35 iş günü sürmüştü. Benimki de bu kadar uzun sürecek diye aşırı canım sıkıldı. Bilgisayar müh. Öğrencisiyim ve finaller öncesi bilgisayarın gitmesi berbat bir durum.
30 Aralık pazartesi günü onarım için yurt dışından ürün siparişi verildiği SMS'i geldi.
2 Ocak perşembe günü bilgisayarımın hazır olduğunun mesajı geldi ve bugün teslim aldım.

5 günde anakart değişiminin yapılması gerçekten harika bir durum. Aynı zamanda termal macun değişimi ve temizleme de yapmışlar. Bu bir HP servis övme gönderisidir.

Benim de birçok konu açtığım durumlar oldu Vatan Bilgisayar üzerinden aldığım için onlara verip servise yollamalarını istedim vatan üzerinden yolladığım için 1 ay da geldi servise ulaşıp tamir süresi 14 gün geçti benim de pili 2 adet fanı alt kapağı değiştirilip termal temizliği yapıldı geldi 14 gün sürmesinin sebebi sanırım parça sipariş süreleri Vatan Bilgisayar işi uzattı sadece direk olarak kargo ile servise gönderseydim daha kısa süre de gelir idi.

28 Kasım 2024'te servise teslim ettiğim Victus 16 cihazım hâlâ onarılmadı. Yurt dışından parça bekleniyormuş, nereden bekleniyorsa artık. Değişim talebi oluşturdum geçen hafta, 1-1.5 ayda bunu bekleyeceğim. Benim deneyimim sizin gibi iyi değildi maalesef. Ben servisin berbat ve iş bilmez olduğunu düşünüyorum, bu da benim gömme gönderim olsun.

28 Kasım 2024'te servise teslim ettiğim Victus 16 cihazım hâlâ onarılmadı. Yurt dışından parça bekleniyormuş, nereden bekleniyorsa artık. Değişim talebi oluşturdum geçen hafta, 1-1.5 ayda bunu bekleyeceğim. Benim deneyimim sizin gibi iyi değildi maalesef. Ben servisin berbat ve iş bilmez olduğunu düşünüyorum, bu da benim gömme gönderim olsun.

Hocam reklam olmasın Instagram üzerinden adem helvacı ile iletişime geçin azami 20 iş gününü geçtiği için başınızdan geçenleri anlatın hukuken hakkınız olan ne yapılması lazım ise sana bilgi verip yardımcı olacaktır inşallah güzel sonuçlar elde edersiniz.

Hocam reklam olmasın Instagram üzerinden adem helvacı ile iletişime geçin azami 20 iş gününü geçtiği için başınızdan geçenleri anlatın hukuken hakkınız olan ne yapılması lazım ise sana bilgi verip yardımcı olacaktır inşallah güzel sonuçlar elde edersiniz.
Para iadesi veya değişim zaten işin sonu, değişim talep ettim. 4-6 hafta sürermiş bu süreç. Fabrikadan sıfır üretilip yollanıyormuş, bakalım.

Son düzenleme:
Para iadesi veya değişim zaten işin sonu, değişim talep ettim. 4-6 hafta sürermiş bu süreç. Fabrikadan sıfır üretilip yollanıyormuş, bakalım.
Hocam umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır, yalnız benim bilgisayarımda da bakımları yapıldı denmesine rağmen sıcaklıklar eskisine kıyasla bi hayli yüksek. Tekrardan götüreceğim gibi. Gönderiyi editleyemiyorum.

Hocam umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır, yalnız benim bilgisayarımda da bakımları yapıldı denmesine rağmen sıcaklıklar eskisine kıyasla bir hayli yüksek. Tekrardan götüreceğim gibi. Gönderiyi editleyemiyorum.

Hocam bende değişen parçalar oldu yeni 2024 tarihli pil takıldı termal temizliğini yapmışlardır diye umuyorum ben de garantim yarın bitecek.

Merhabalar, aynı otomatik onarım hatasına benim bilgisayarım da yakalandı :D. 17 Aralık günü servise teslim ettim, yurtdısından anakart siparişi verildi onu bekliyoruz ayağına 1 ay boyunca bekledim. Sonrasında değişim talebiniz 4-6 hafta arasında sonuçlanır lafını duyunca iade istedim geçen gün, maalesef hp müşteri memnuniyeti ve servis hizmeti konusunda çok başarılı değil. Sizin şans yanınızda olmuş, umarım böyle devam eder.

Merhaba, aynı otomatik onarım hatasına benim bilgisayarım da yakalandı :D. 17 Aralık günü servise teslim ettim, yurt dışından anakart siparişi verildi onu bekliyoruz ayağına 1 ay boyunca bekledim. Sonrasında değişim talebiniz 4-6 hafta arasında sonuçlanır lafını duyunca iade istedim geçen gün, maalesef HP müşteri memnuniyeti ve servis hizmeti konusunda çok başarılı değil. Sizin şans yanınızda olmuş, umarım böyle devam eder.

Benim cihaz şu anda Allah'a emanet artık garantisi 2 gün önce bitti :)

Yeni konular

Geri
Yukarı