HP Victus 15 için Windows 10 vs 11

Hangisini kurmalıyım? Windows 10 arayüzünü seviyorum onun için Windows 10 düşünüyorum.
Aldığım laptop https://www.hepsiburada.com/hp-vict...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.42.8
Aynısını kullanıyorum. Windows 11 ile sorunsuz gidiyor, sürücü desteği 10 için yok ve bazı paketleri kuramayacaksın siteden denediğinde. INF uzantısı ile kurman mümkün ancak ek dosyalar ve farklı aygıtlara yüklenen sürücüleri tek tek bulman gerekecek. Önerim ekran kartı sürücülerini (iki tane kurman lazım biri RX6500M diğeri Radeon Graphics için) ve chipseti AMD sitesinden kurman.

Dahası RX6500M, GTX 1650'den çok daha performanslı olmasına rağmen 50w olduğunda kasmalara başlıyor. Hotspot 100 ve üstüne çıktığı an güç kesip kasıyor 2 3 saniye ve bu 10 15 saniyede bir tekrar oluyor. Bu yüzden GTX1650 alsam daha mı mutlu olurdum fikri olacak. Linux'da çözümü Corectrl ile 42w gibi bir ayara sabitlemek, Windows tarafında Universal X86 Tuning Utility ile premade kısmından her bunu yaşadığında iki üç kez balanced seçeneğine tıklamak, bug olduğu için tek tıklamada bazen eco moda girip 0.40'a çekiyor işlemci frekansını.

Bilgisayarı yeni aldığın için fikir açısından Witcher 3 dx12 modunda ray tracing açmadan ultra+ ayarların birkaçını Youtube'a göre düşürdüğünde 45-60 FPS alan GTX1650'ye kıyasla işlemci kısıtlaması olmadığı durumlarda 75-90 arası takılabiliyorsun. Hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…