2 yıldır kullanıyorum belki şanslıyımdır bende yaşanmadı lakin 3050 li alınmaz şuan GoW Ragnaröku zor oynuyorum 3050 ileHocam öncellikle victus alınmaz sorunlu bir cihaz.Biraz araştırma yaparsanız hall sensör sorunu patlak veriyor bir zaman sonra.Marka bu cihazların kronik sorunlu olduğunu da kabul etmedi halen.
Hiç arıza falan yaşadıniz mi, yaşadıysan nasıl arızalar?2 yıldır kullanıyorum belki şanslıyımdır bende yaşanmadı lakin 3050 li alınmaz şuan GoW Ragnaröku zor oynuyorum 3050 ile
Victusun i5 13. Nesil ve RTX 3050 4 GB modelli versiyonu. Bunları yazarak Epey sitesinden falan direkt aynısını bulabilirsin zaten aynı mı diye bakabilirsin. Sıcaklıklar 2 sene boyunca 80 üzerini görmedi fan sesi laptoptan beklendiği gibi en yüksek modda uçak gibi ses çıkarıyor bunu yapmayan laptop yok. Dengeli modda kabul edilebilir sesle ve FPS ile oyun oynanabilir elbette ama performans modu sesli oluyor ona yapacak birşey yok. Tek bir sorun yaşadım o da başımı bayağı ağrıttı. 2 sene hiçbir bakım yaptırmadım haliyle en sonunda sıcaklıklar tavan yaptı 95 e kadar çıktı. Düzenli servise göndermeyi unutmamalısın senede 1 kere en azından. Herşeyini temizlettirip yenilettirdim şuan dengeli modda Max ayarlarda RE7 100 FPS, RE8 orta yüksek karışık 90 sabit. GoW Ragnarök VRAM yetmediği halde orta ayarlarda 60 FPS. Zor dememin sebebi VRAM yetmemesi. RDR2 Yüksek ayarlar 60 ila 90 arası seyrediyor. RDR 2 gibi çok güçlü oyunlarda 87 dereceyi gördüğüm oldu ama tabii 37 derece hava sıcağındaHiç arıza falan yaşadıniz mi, yaşadıysan nasıl arızalar?
Oyunlarda sıcaklık ve fan sesi nasıl?
Bir de senin laptop benimkiyle aynı mı?
Pardon Victus 15 miş seninki. Hiç bulaşma 16 al. Hiç bulaşma ciddi diyorumHiç arıza falan yaşadıniz mi, yaşadıysan nasıl arızalar?
Oyunlarda sıcaklık ve fan sesi nasıl?
Bir de senin laptop benimkiyle aynı mı?
Kasasi biraz daha büyük, tek fark bu değil miVictusun i5 13. Nesil ve RTX 3050 4 GB modelli versiyonu. Bunları yazarak Epey sitesinden falan direkt aynısını bulabilirsin zaten aynı mı diye bakabilirsin. Sıcaklıklar 2 sene boyunca 80 üzerini görmedi fan sesi laptoptan beklendiği gibi en yüksek modda uçak gibi ses çıkarıyor bunu yapmayan laptop yok. Dengeli modda kabul edilebilir sesle ve FPS ile oyun oynanabilir elbette ama performans modu sesli oluyor ona yapacak birşey yok. Tek bir sorun yaşadım o da başımı bayağı ağrıttı. 2 sene hiçbir bakım yaptırmadım haliyle en sonunda sıcaklıklar tavan yaptı 95 e kadar çıktı. Düzenli servise göndermeyi unutmamalısın senede 1 kere en azından. Herşeyini temizlettirip yenilettirdim şuan dengeli modda Max ayarlarda RE7 100 FPS, RE8 orta yüksek karışık 90 sabit. GoW Ragnarök VRAM yetmediği halde orta ayarlarda 60 FPS. Zor dememin sebebi VRAM yetmemesi. RDR2 Yüksek ayarlar 60 ila 90 arası seyrediyor. RDR 2 gibi çok güçlü oyunlarda 87 dereceyi gördüğüm oldu ama tabii 37 derece hava sıcağındaTercih edilebilir ama Mayıs 2026 da GTA 6 çıkınca 3050 devri kapanmış olucak. Max 1 yıl daha ömür biçerim o kadar yani. Yine Victus üzerinden gidersen( gerçekten güvenle kullanılabilir bir model bence) 4060 yada 4050 versiyonlarını tercih et bence. Tabii bütçen önemli ama en fazla 2 sene sonra değiştirme ihtiyacı duyacaksın bil yani
Pardon Victus 15 miş seninki. Hiç bulaşma 16 al. Hiç bulaşma ciddi diyorum
Kasasi biraz daha büyük, tek fark bu değil mi
Sogutucularin etkisi yok denecek kadar az. Bilgisayarin altını biraz yuksekte tutup hava almasinu kolaylastirsan ayni etkiyi alirsin. PTM uygulanirsa dizginlenebilir ancak bu cihaz. Yine de bu alinir anlamina gelmez, oldukca sorunlu. Victus 15'lerin tamami boyle. Victus 16 cihazlar ise Hall sensoru sorunlu, bazi üst islemcili modelleri isiniyor, bazi modellerininde ekrani kotu. Onun disi cok sorunlari yok.
Ben kendim kullandım deneyimledim 15 derece fark atıyor bu da ciddi bir fark ondan önce kitapla vs kaldırırdım hiçbir işe yaramazdı kendi deneyimim varken sizin buradan yazdığınız ne kadar doğru?
işlemci, ekran kartı ne?Alınmaz alma aldım pişmanım çok ısınıyor soğutucusuz kullanılmaz.
sitesinde %62.5 srgb diyor ama araya ntsc de serpiştirmiş deniyorAttigin cihaz Victus 15 serisi. Ekrani kotu hatta direkt berbat %45 NTSC, kasa kalitesi kotu, menteselerden kirilma sorunu var, deli gibi isinip throttle yapiyor, ekran karti 50W limitli (attigim model 95W), Hall sensoru sorunuda var victuslarda. Fanlarınında arizalandigini söyleyenler gormustum ama kronik oldugunu sanmiyorum, arizalanmasada sogutamiyor zaten.
Elemanın attığı laptopun aynısıişlemci, ekran kartı ne?
sitesinde %62.5 srgb diyor ama araya ntsc de serpiştirmiş deniyorkutunun yanında donanım ve yazılımsal değişikler olabilir, yazıyor. saçmalığa gel.
Hocam benim soğutucu mesh metal kasa fanlar diğer dandik markalar gibi usb den değil kendi adaptörü ile çalışıyor aynı gaming kasamda normal soğutucuyu söküp küle tipi soğutucu takmışım gibi fark aldım.Direkt olarak çok fark etmez. Ayni derecede kalip daha fazla gucte cekebilir cihaz. Sadece dereceye bakmak dogru degil. Kendi laptopumda 4-5W civari daha cok guc cekiyor cihazi kaldirinca oyunlarda ama derece fark etmiyor. Tabii cok farketmez ama etkisi yok demek yanlis.
Hocam benim soğutucu mesh metal kasa fanlar diğer dandik markalar gibi usb den değil kendi adaptörü ile çalışıyor aynı gaming kasamda normal soğutucuyu söküp küle tipi soğutucu takmışım gibi fark aldım.Direkt olarak çok fark etmez. Ayni derecede kalip daha fazla gucte cekebilir cihaz. Sadece dereceye bakmak dogru degil. Kendi laptopumda 4-5W civari daha cok guc cekiyor cihazi kaldirinca oyunlarda ama derece fark etmiyor. Tabii cok farketmez ama etkisi yok demek yanlis.