HP Victus 15 sıcaklık değerlerini yanlış gösteriyor olabilir mi?

Yasarefe

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler laptopum sıcaklık değerlerini 100 derece gösteriyor fakat kasada çok büyük bir ısınma yok. Normalde olması lazım ama işlemcinin olduğu bölgede hafif bir sıcaklık var ve bilgisayar kendini kapatmıyor. Neden böyle?

Not: Bakımları yeni yapıldı

İşlemci: AMD Ryzen 5600X.

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-02_163618796.png
    resim_2025-04-02_163618796.png
    2,6 MB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
İyi günler laptopum sıcaklık değerlerini 100 derece gösteriyor fakat kasada çok büyük bir ısınma yok. Normalde olması lazım ama işlemcinin olduğu bölgede hafif bir sıcaklık var ve bilgisayar kendini kapatmıyor. Neden böyle?

Hocam bence yanlış gösteriyor, eğer gerçekten o değerlere çıkıp kapanmıyorsa, elinizde dahi tutamazsınız, zira Kaynar su ile neredeyse aynı derecede.

Hocam bence yanlış gösteriyor, eğer gerçekten o değerlere çıkıp kapanmıyorsa, elinizde dahi tutamazsınız, zira kaynar su ile neredeyse aynı derecede.

Bunu nasıl düzeltebilirim piskolojim bozuldu iki üçgündür ne denesem olmadı bakımlarını geçen hafta yaptırmama rağmen :D

Laptop cihazlarda arka planda gerçekleşen, işlemciye yüklenen en ufak işlemlerde bile anlık olarak "sıcaklık değeri" minimumdan maksimuma fırlayabiliyor. Bu durum laptop cihazlar için normal bir şey.

Laptop cihazlarda arka planda gerçekleşen, işlemciye yüklenen en ufak işlemlerde bile anlık olarak "sıcaklık değeri" minimumdan maksimuma fırlayabiliyor. Bu durum laptop cihazlar için normal bir şey.

Kesintisiz 5 10 dk test yaptım 100 stabil kaldı ama kasada hafif ısınma dışında bir şey olmadı hocam.

+ olarak o gösterilen değerler minimum ve maksimum alınan değerlerdir. Güncel değerleri ben orada göremedim.

Kesintisiz 5 10 dk test yaptım 100 stabil kaldı ama kasada hafif ısınma dışında bir şey olmadı hocam.
Ne testi yaptınız? Test halinde sıcaklığın 100'e çıkması zaten normal. Kaldı ki cihaza 100 derece sıcaklığa hemen ulaşamaz. Kağıt üstünde size 100 derece olarak gösteriyor. Korkulacak bir durum yok

Ne testi yaptınız? Test halinde sıcaklığın 100'e çıkması zaten normal. Kaldı ki cihaza 100 derece sıcaklığa hemen ulaşamaz. Kağıt üstünde size 100 derece olarak gösteriyor. Korkulacak bir durum yok.

CPU-Z üzerinden testi yaptım hocam açar açmaz 5 saniye içinde 100 dereceye fırlıyor ve boyle stabil kalıyor.

Ne testi yaptınız? Test halinde sıcaklığın 100'e çıkması zaten normal. Kaldı ki cihaza 100 derece sıcaklığa hemen ulaşamaz. Kağıt üstünde size 100 derece olarak gösteriyor. Korkulacak bir durum yok
boştayken 60 70 bazen 80 dereceleri buluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı