HP Victus 16 2024 ekranda sarılık oluyor

LostForeverIV

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16gb
Ekran kartı
4060 (Laptop)
İşlemci
i5-14500hx
Merhaba,

Bugün kurulumunu yaptığım HP Victus 16 (R1057NT 9J260EA) ekranı renk tonu olarak beyaz kısımlar tamamen beyaz değil, sarı tonları bulunuyor.

Bu konuyu çözmek için denediklerim;

1. Renk paletini düzenlemek için renk yöneticisi kısmından internetten bulduğum. İcm dosyası import etmek.
  2. Intel görüntü ayarları için RGB ayarları ile oynamak.
  3. Driverları güncellemek.
  4. Sıfırdan format, her şeyi yeniden yüklemek.
Yine de hafif olsa bile bir sarılık bulunmakta, konu hakkında bilgisi olanlar destek verebilirse çok mutlu olurum. Daha önce açılan konular AMD işlemcilere yönelik olduğu için ben de açmak istedim.

çok iyi olur

keşke o kadar kolay olsaydı da hemen çözseydim :(

Sanırım sizde de benzer bir model var, ryzen sizinki ama genel bir ayar varsa yönlendirebilir misiniz?
hocam eğer mux açıksa nvidia denetim masasından masaüstü renk ayarlarından bu şekilde yaparsan sarılık epey bir kayboluyor. Ben mux kapalıyken amd uygulamasından ayarlıyorum ama sizde intel var onu bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-17 150207.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-17 150207.png
    15,5 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran görüntüsü 2024-08-17 150202.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-17 150202.png
    15,7 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2024-08-17 150156.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-17 150156.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 33
hocam eğer mux açıksa nvidia denetim masasından masaüstü renk ayarlarından bu şekilde yaparsan sarılık epey bir kayboluyor. Ben mux kapalıyken amd uygulamasından ayarlıyorum ama sizde intel var onu bilemiyorum.
Merhabalar, Mux nasıl açılıyor bilmiyorum fakat yardımcı bir rehbet atarbilirseniz nvidia denetim masasından da bakayım.

Merhabalar, Mux nasıl açılıyor bilmiyorum fakat yardımcı bir rehbet atarbilirseniz nvidia denetim masasından da bakayım.
Omen Gaming Hub yüklü değilse yükleyin. Oradan da Graphic Switcher ı discrete moda alın. Uyarı! Yaz aylarında discrete modda işlemci daha çok ısınıyor. Fan sesiniz artabilir. Ben undervoltlu kullanıyorum o yüzden fan yükselmiyor.

Omen Gaming Hub yüklü değilse yükleyin. Oradan da Graphic Switcher ı discrete moda alın. Uyarı! Yaz aylarında discrete modda işlemci daha çok ısınıyor. Fan sesiniz artabilir. Ben undervoltlu kullanıyorum o yüzden fan yükselmiyor.
Hocam merhabalar tekrardan, mavi kısmı iki kere mi gönderdiniz? mesajda kırmızı kısmına ayar yok ama nvidia kısmında kırmızıya da ayar yapabiliyoruz.

Hocam merhabalar tekrardan, mavi kısmı iki kere mi gönderdiniz? mesajda kırmızı kısmına ayar yok ama nvidia kısmında kırmızıya da ayar yapabiliyoruz.
Pardon hocam kırmızı da bu şekilde. Digital vibrance kısmı size bağlı. Ben valorant tarzı oyunlara girerken 100e alıyorum. Normalde 70-75 civarlarında kullanıyorum çok göz yormasın diye.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-19 002436.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-19 002436.png
    14,4 KB · Görüntüleme: 39

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı