Çözüldü HP Victus 16 açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gokberkarslan

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Hp Victus 16-R0028NT 7P6L2EA
Asus TUF M3 Mouse
Meslek
Öğrenci
HP Victus 16 7P6l2EA bilgisayarımın termal macununu değiştirmek için içini açtım ve ilk olarak batarya kablosunu ardından bir fanı söktüm. Elimde soğutma borularının vidalarını sökmek için gerekli tornavida olmadığı için fanı ve batarya kablosunu geri taktıktan sonra kapağını kapattım. Açma kapama tuşuna bastığımda tuşun ışığı yandı fanlar 2 saniye kadar çalıştı ardından durdu ve ekrana görüntü gelmedi. Bu başıma daha önceden temizlim amaçlı ve sonrasında da SSD takmak için açtığımda da gelmişti yaklaşık 1 saat bekledikten sonra normal bir şekilde açılmıştı. Şu an ise açılmıyor. Bir arkadaşım daha önceki iki seferde bilgisayar şoklama dediği bir şey yaptı. Kapağını açıp batarya kablosunu söktü açma kapama tuşuna basılı tutarken güç kablosunu hızlı hızlı sök tak yapmıştı ve 1 saat bekledikten sonra açılmıştı. Bu sefer öyle bir işlem yapmadım. Teşekkür ederim iyi sosyaller.

Çözüm

Yeni nesil cihazlar da güç kablosu çıktığında temizlik yapmak için veya RAM SSD takviyesi yapmak için o ara BIOS kendini sıfırlıyor cihazın bütün soketlerini takıp açma tuşuna bas ekran geç gelebilir BIOS resetlendiği için birkaç dakika sonra açılacaktır. Ek düzenleme yapayım termal macun değişimi sonrası boruların yerine oturduğundan vidaların düzgün sıkıldığından emin olun.

Yeni nesil cihazlar da güç kablosu çıktığında temizlik yapmak için veya RAM SSD takviyesi yapmak için o ara BIOS kendini sıfırlıyor cihazın bütün soketlerini takıp açma tuşuna bas ekran geç gelebilir BIOS resetlendiği için birkaç dakika sonra açılacaktır. Ek düzenleme yapayım termal macun değişimi sonrası boruların yerine oturduğundan vidaların düzgün sıkıldığından emin olun.

Çözüm

Hocam bilgisayar başladıktan 2sn sonra fanlar duruyor işlemci ısınıyor bir sorun çıkmasın?

Soğutma borularını sökemediğim için macunu yenileyemedim öylece kapattım. Ekran açılıyor ama sadece siyah gözüküyor.

Soğutma borularını sökemediğim için macunu yenileyemedim öylece kapattım. Ekran açılıyor ama sadece siyah gözüküyor.

Bir süre bekle olmuyorsa cihazı kapat açma tuşuna bastıktan sonra F10 arka arkaya bas BIOS ekranı geliyorsa boot menüsünden takılı SSD gözüküyor mu bir kontrol et olmuyorsa hiç kurcalama Facebook üzerinden HP destek ile iletişime geç model numaranı ad soyad mail adresini ver sorunu anlat yardımcı olurlar.

Açılışta bütün F tuşlarını denedim hiçbir şey olmuyor. Hafta içi garantiye vermeyi düşünüyorum.

Güncelleme: Emrecopur hocam dediğin gibi başlattıktan sonra kapatmadım bekledim 35-40 saniye sonra CMOS hata mesajı geldi bilgisayarı tekrar başlattı ve sorun düzeldi. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Güncelleme: Emrecopur hocam dediğin gibi başlattıktan sonra kapatmadım bekledim 35-40 saniye sonra CMOS hata mesajı geldi bilgisayarı tekrar başlattı ve sorun düzeldi. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Rica ederim ne demek sevindim sizin adınıza kuzenimin ASUS TUF F15 cihazına 8 GB ek RAM eklemiştik aynı şey onun bilgisayarında da oldu ekran 1 2 dakika o şekilde bekleyip daha sonra sistem açıldı tekrar geçmiş olsun iyi sosyaller

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…