HP Victus 16 aşırı ısınıyor

Halo Dayı

Kilopat
2023 Ekim ayında almıştım son dönemde gereğinden fazla ısınmaya başladığını fark ettim şu an sadece Google ve Steam açık ve CPU 70, GPU 60 derece gösteriyor geçen hafta bir oyunda 100 dereceyi gördü. 2 gün önce de kendi kendini yeniden başlattı onu da anlamadım ama bir sorun olduğu artık belli. Özelliklerim RTX 4060, Ryzen 7 7840HS, 16 RAM, 1 TB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
En son bakımları ne zaman yapıldı veya hiç arkasını açtınız mı

2023 Ekim ayında almıştım son dönemde gereğinden fazla ısınmaya başladığını fark ettim şu an sadece Google ve Steam açık ve CPU 70, GPU 60 derece gösteriyor geçen hafta bir oyunda 100 dereceyi gördü. 2 gün önce de kendi kendini yeniden başlattı onu da anlamadım ama bir sorun olduğu artık belli. Özelliklerim RTX 4060, Ryzen 7 7840HS, 16 RAM, 1 TB SSD.

Hocam termal macunların önerilen değişme süresı yanlış değil isem 9 ayda bir termal macun işlevini yitirmiş olabilir.

Hocam termal macunların önerilen değişme süresı yanlış değil isem 9 ayda bir termal macun işlevini yitirmiş olabilir.

Hocam çoğunlukla termal macunların değişim süreleri belli olmaz. Onu siz sıcaklıkları takip ederek belirlersiniz. Bazen 2 yıl bile bir şey olmadan çalışır. Laptopların soğutma performansına ve termal macun kalitesine göre değişir.

Aynı laptop bende var. 1 yıl dolunca termal macun bakımı yaptırdım ve 10-15 derece sıcaklık düştü. Bakımını yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bakım yapılmadı hocam ve hiç açmadım arkasını.

Benim de aklıma macun geldi ama başka bir şey de olabilir mi diye sormak da istedim.
Başka bir ihtimal için ilk önce bakımlarını yapıp tekrardan sonuölara bakmamız gerekiyor. Sıcaklıklarınız çok yüksek. Bu yüzden thermal throttling(termal kısma) olur ve bir sonraki aşama yeniden başlatma olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı