HP victus 16-E0028NT bataryası kısa az gidiyor

Furkan3838

Kilopat
Katılım
17 Mayıs 2015
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 aydır üniversite için kullandığım laptop nedense batarya ömrü bana göre az gelmekte. Ben uzun yıllardır masaüstü bilgisayar kullanıcısı olduğum için laptopların batarya ömürleri hakkında pek bir fikrim yok. Bilgisayarım Online derse girerken %99 şarjda oluyor ama 90 dakikalık bir dersten sonra neredeyse şarjı bitecek konuma geliyor. Bilgisayarımın yaklaşık sadece internette dolaşırken batarya süresi 1 buçuk 2 saat gibi bir süreyle bitiyor ve klavye ışıklarını falan kapatıyorum. HP teknik servisi ile görüştüm benden test sonuçları istediler ama bir problem görmediler sizce başka ne gibi bir sebepten olabilir? Ek olarak bilgisayarımı aldığım zaman monitörden geçiş yapınca renkleri çok soluk geldi ve AMD Radeon Software uygulamasından birkaç renk ayarı yaptım ama o kadar abartı değil sorun bundan kaynaklı olabilir mi? Teşekkürler.
 
Merhaba,

Daha önceki bir konuya da yazdığım gibi AMD Radeon üzerinden aşağıdaki renk ayarlarını yapmanız, ekran sararması problemini çözecektir. Batarya ile ilgili probleminize bu renk ayarlarının çözüm olacağını sanmıyorum ancak birde aşağıdaki ayarları deneyiniz.

Adsız.png
 
Ayarlarım bu şekilde.
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevineceğim teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 329
Son düzenleme:
Ayarlarım bu şekilde.
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevineceğim teşekkürler.
Bataryası bu kadar yetiyor olabilir, neticede teknik servis herhangi bir problem göremediyse aklıma gelen bir çözüm yolu bulamadım doğrusu. Ancak ben chrome, excel, ppt kullanımında daha uzun süreleri görebiliyorum. 😕
 
Victus oyun serisi. Aktif kullanırken dGPU çalışmıyorsa Windows üzerinden güç tasarrufu ayarları yapılabilir, başka OS’e geçilebilir.
 
Hocam hp support assistant uygulaması yüklü ise batarya kapasitesi sonucuna bakabilirsiniz. 75-85 arasına düşmüş ise hp destek hattına belirtin değişim sağlanabilir. Benim batarya kapasitem de 2 ay içerisinde 70 seviyesine düşmüştü ve değişim sağlanmıştı.
 
Victus oyun serisi. Aktif kullanırken dGPU çalışmıyorsa Windows üzerinden güç tasarrufu ayarları yapılabilir, başka OS'e geçilebilir.

Merhaba bu şekilde kullanıyorum şarjda değilken.
Hocam HP Support assistant uygulaması yüklü ise batarya kapasitesi sonucuna bakabilirsiniz. 75-85 arasına düşmüş ise HP destek hattına belirtin değişim sağlanabilir. Benim batarya kapasitem de 2 ay içerisinde 70 seviyesine düşmüştü ve değişim sağlanmıştı.

Test sonuçlarım bu şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 544
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    38,4 KB · Görüntüleme: 543
Hmm değerler her ne kadar 1 aylık kullanım için birazcık fazla olsa da normal duruyor. HP destek ile WhatsApp hattı üzerinden iletişime geçebilirsiniz, batarya kalibrasyonu yapmanızı isterler çok büyük bir ihtimal. Uzun bir işlem ama daha kesin sonuç veriyor. Ayrıca tavsiyem laptopu olabildiğince şarjda kullanın batarya ömrü için.
Pardon zaten geçmişsiniz, değerler normal gözükse de 1.5-2 saat pil ömrü 1 aylık bir kullanım sonucu normal değil.
 
Kendileri ile iletişime geçtiğim zaman benden kalibrasyon testini istediler ve hatta kapsamlı test var BIOS'ta onu da yaptırdılar ve bir problem gözükmüyor ama hala bana az gelmekte bu şarj süresi yarıda bıraktıracak düzeyde bence. En son bilgisayarımda birkaç hata ile daha karşılaşmıştım benden format atmamı istediler onu şu an maalesef müsait olamadığım için yapamıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı