HP Victus 16-E1010NT vs Acer Nitro 5 AN515-46

Bütçe
20000
Ben hem daha ucuz olmasından hem 3050 Ti barındırmasından dolayı HP alırdım. Kardeşimde 7840HS ve 4060 var o kasa içinde, soğutması gayet yeterli. Acer ile hiç güzel anılarım olmamıştı...
Neden 3050'ye gidip daha fazla fiyat vereyim hem yorumlarda 75W olduğunu yazmışlar Victus için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak burada 80W 3050 ile 60W 3050 Ti karşılaştırıyorlar, hem seninki 75W olacak. Yani 3050 Ti 4-10 FPS'de olsa daha önde.
Ayrıca son notumu bırakayım, sanırsam iki cihazda tek kanal 8 GB RAM ile geliyor, mutlaka çift kanal 16 GB yapmalısın.

O konuda sıkıntı yok halledilir de değiştirilemeyen parçalar önemli benim için.

Bu arada Acer 650 TL daha uygun HP'den.

Arkadaşlar sipariş vermem lazım 3050 ile 3050 Ti 700 TL'ye dğecek mi acaba kasa kalitesi önemli değil.
Nitro 5 kullanmistim 3050 surumu o kadar kayda degecek fark yok ti surumu ile. Memnun kaldigim sey oyun oynarken sessiz moda aldigimda kasma donma olmadan RDR 2 oynatiyordu ve cok serin kaliyordu klavye kismi. Hizli oyun acilislari oluyordu SSD'si cok hizli. 8 GB RAM bana yetmisti. Eksi taraflari ise donanimlari cok uyumsuz calisiyordu holarlorden cizirti geliyordu falan kulakligi takinca ses glemiyordu. DTS Ultra kurulduktan sonra ses tamamen gitmisti. Daha stabilite istiyorsan victus hoparlor vs. sorunlarini dert etmem sorun yok diyorsan ve daha serin oynamak istiyorsan Nitro 5 oneririm.

Ben hem daha ucuz olmasından hem 3050 Ti barındırmasından dolayı HP alırdım. Kardeşimde 7840HS ve 4060 var o kasa içinde, soğutması gayet yeterli. Acer ile hiç güzel anılarım olmamıştı...
Neden 3050'ye gidip daha fazla fiyat vereyim hem yorumlarda 75W olduğunu yazmışlar Victus için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak burada 80W 3050 ile 60W 3050 Ti karşılaştırıyorlar, hem seninki 75W olacak. Yani 3050 Ti 4-10 FPS'de olsa daha önde.
Ayrıca son notumu bırakayım, sanırsam iki cihazda tek kanal 8 GB RAM ile geliyor, mutlaka çift kanal 16 GB yapmalısın.

Siz ne yasadiniz acerla?

Nitro 5 kullanmistim 3050 surumu o kadar kayda degecek fark yok Ti surumu ile. Memnun kaldigim şey oyun oynarken sessiz moda aldigimda kasma donma olmadan RDR 2 oynatiyordu ve cok serin kalıyordu klavye kısmı. Hizli oyun acilislari oluyordu SSD'si cok hizli. 8 GB RAM bana yetmisti. Eksi taraflari ise donanimlari cok uyumsuz calisiyordu holarlorden cizirti geliyordu falan kulakligi takinca ses glemiyordu. DTS Ultra kurulduktan sonra ses tamamen gitmisti. Daha stabilite istiyorsan Victus hoparlör vs. sorunlarini dert etmem sorun yok diyorsan ve daha serin oynamak istiyorsan Nitro 5 oneririm.

Siz ne yasadiniz Acer'la?

Yalnız hocam o dediğiniz cızırtı ve çözümünün aynısını HP Victus yorumlarında da gördüm 4050'li olanda diğerlerinde de karşılaşan olmuştur belki normal yani Acer'e özgü bir sorun değil o.

Nitro modelinin Intel DDR4 versiyonunu 17 bin ₺ aldım.

Kasa kalitesi kötü diyemem ama güzel de diyemem.
HP lerde w degerleri hep düşük oluyor.
Geçen teknosada baktım.

Nvidia denetim masasından 100 W üstü yoktu.

HP victus da 4050 75w vardı ama fiyatı 3050 95 w azdı.

Acer alırsanız daha çok iyi olur.
Ama 3050Tİ la 3050 arasında oyun bazında en fazla 10 FPS fark var.
Abode veya blender içinse 3050Tİ alın.

Tamamen ihyatıcınıza göre tercih yapın.
Bide ekran kartı max watt degerleri çok fazla fark var ise genelde 3050 veya 3060 lar 4050 den iyi performans verir.

Nitro 5 kullanmistim 3050 surumu o kadar kayda degecek fark yok ti surumu ile. Memnun kaldigim sey oyun oynarken sessiz moda aldigimda kasma donma olmadan RDR 2 oynatiyordu ve cok serin kaliyordu klavye kismi. Hizli oyun acilislari oluyordu SSD'si cok hizli. 8 GB RAM bana yetmisti. Eksi taraflari ise donanimlari cok uyumsuz calisiyordu holarlorden cizirti geliyordu falan kulakligi takinca ses glemiyordu. DTS Ultra kurulduktan sonra ses tamamen gitmisti. Daha stabilite istiyorsan victus hoparlor vs. sorunlarini dert etmem sorun yok diyorsan ve daha serin oynamak istiyorsan Nitro 5 oneririm.

Siz ne yasadiniz acerla?
Hem Predator hem Nitro kullandım, Predator ile yaşadığım anakart sorunu macerası konu olarak duruyor burada. İkisinin de anakartı cortları, ve servis 5-6 ay'da bir tane anakart getirtemedi.
@Tolga1614 arkadaşımızın da aynı seri cihazı aynı anakart arızasından cortlamıştı.

Hem Predator hem Nitro kullandım, Predator ile yaşadığım anakart sorunu macerası konu olarak duruyor burada. İkisinin de anakartı cortları, ve servis 5-6 ay'da bir tane anakart getirtemedi.
@Tolga1614 arkadaşımızın da aynı seri cihazı aynı anakart arızasından cortlamıştı.
5-6 yıl kullanan insanlar var ama. Cok yakin arkadasim 4 yildir kullaniyor hala.

5-6 yıl kullanan insanlar var ama. Cok yakin arkadasim 4 yildir kullaniyor hala.
Doğrudur tabii ama yabancı forumlarda da zamanında dolaşmıştım, Acer'in kendi forumlarında da cidden bu markanın anakartlarının arızalı daha doğrusu düşük kalitede olduğunu çok tartışıyolardı. O yüzden ben artık Acer önermiyorum.

Doğrudur tabii ama yabancı forumlarda da zamanında dolaşmıştım, Acer'in kendi forumlarında da cidden bu markanın anakartlarının arızalı daha doğrusu düşük kalitede olduğunu çok tartışıyolardı. O yüzden ben artık Acer önermiyorum.
Evet nitroların anakartlari bozuluyormus. En saglamı lenovo. Lenovo LQ serilerinden istiyorum fakat cok pahalilar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı