neroxpm
Decapat
Daha fazla
16-S0047NT modelinde aynı sorunu yaşıyorum. Bu durumda ayıplı mal kategorisine girmez mi?
4 gün kadar önce aynı sourunu yaşamaya başladım, kullandığım cihaz HP Victus 16 16-S0047NT modeli. Çözüm olarak sunulan hall sensör kablosunu söktükten sonra problem ortadan kalktı ancak kapağı kapatarak cihazı uyku moduna alma özelliğinden mahrum kaldığım gibi ilginç bir şekilde işlemcim yük altında maksimum 45 watt olarak çalışmaya başladı. Kabloyu tekrar takıp test ettiğimde eskisi gibi 65 wattt maksimum 60 watt stabil şekilde çalıştı. Ayrıca cihazım performans modunda iken ve hall sensör kablosu takılı iken cihazım boşta 34-36 derecelerde gezerken, hall sensör kablosu takılı değilken boşta 50-55 derecelerde geziyor. Bunun sebebini daha çok test yaparak çözmeye çalıştım ve cihazın fanları sıcaklık 60 65 dereceleri görmediği sürece çalışmıyor, sensör kablosu takılı iken 40-45 dereceleri gördüğünde fanlar çalışmaya başlıyordu ve cihazı serin tutuyordu. Şikayetvar ve diğer forumlarda aynı sorunu yaşayan çok sayıda insan gördüm. Şimdi bu cihaz, tasarım mühendislik gibi üretim hatası kaynaklı ayıplı ürün kategorisinde sayılır mı? Sayılır ise iade veya değişim için tüketici mahkemesine başvuracağım.
Hocam bende de 47NT var. Şu ana kadar UC defa servise gonderdim. İlk gonderisimde sorunu bulamadilar duzeldi deyip gonderdiler. İkinci gonderisimde hall sensorunu deactive etmisler. BIOS attik termal macun yeniledik dediler. Ama laptopun kapak islevini yerine getirmedigini fark ettim. Sıkıntı olmaz formatla ugrassam belki duzelir ama ugrasamam deyip biraktim. Sonra sunu fark ettim ki laptop eski sicakliklarina gore cok isiniyor. 100 dereceyi geciyor. Zamaninda cok yerde sordum ettim ama kimse de bu tarafina bakmadi isin. Hall sensoru sıkıntısini herkes kabul ediyordu ama kimse hall sensoru islemlerinden sonra laptopun eskiye nazaran ısinmasindan bahsetmiyordu. Neyse ki bu soruna da bir tani konuldu. Bugün keske daha once bu konudan haberim olsaydi da servise vermeden once ben de hall sensorunu takip da sicakliklari test etseydim. Ama bugün kargoyla bdh servise gonderdim. Telefonda konustugumda artik sorunun cozulemez durumda oldugunu ve anakart degisecegini soyledi. Gakiba bu sefer anakart degisecek gercekten (umarim) servise yarin ulasir. Konuyla ilgili guncelleme vermeye devam edecegim surecc ilerledikce. Simdilik bu soruna anakart degisiminden baska bir cozum dusunemiyorum, bir de boyle deneyelim bakalim.