Çözüm HP Victus 16 hall sensör çalışmaması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
16-S0047NT modelinde aynı sorunu yaşıyorum. Bu durumda ayıplı mal kategorisine girmez mi?

4 gün kadar önce aynı sourunu yaşamaya başladım, kullandığım cihaz HP Victus 16 16-S0047NT modeli. Çözüm olarak sunulan hall sensör kablosunu söktükten sonra problem ortadan kalktı ancak kapağı kapatarak cihazı uyku moduna alma özelliğinden mahrum kaldığım gibi ilginç bir şekilde işlemcim yük altında maksimum 45 watt olarak çalışmaya başladı. Kabloyu tekrar takıp test ettiğimde eskisi gibi 65 wattt maksimum 60 watt stabil şekilde çalıştı. Ayrıca cihazım performans modunda iken ve hall sensör kablosu takılı iken cihazım boşta 34-36 derecelerde gezerken, hall sensör kablosu takılı değilken boşta 50-55 derecelerde geziyor. Bunun sebebini daha çok test yaparak çözmeye çalıştım ve cihazın fanları sıcaklık 60 65 dereceleri görmediği sürece çalışmıyor, sensör kablosu takılı iken 40-45 dereceleri gördüğünde fanlar çalışmaya başlıyordu ve cihazı serin tutuyordu. Şikayetvar ve diğer forumlarda aynı sorunu yaşayan çok sayıda insan gördüm. Şimdi bu cihaz, tasarım mühendislik gibi üretim hatası kaynaklı ayıplı ürün kategorisinde sayılır mı? Sayılır ise iade veya değişim için tüketici mahkemesine başvuracağım.

Hocam bende de 47NT var. Şu ana kadar UC defa servise gonderdim. İlk gonderisimde sorunu bulamadilar duzeldi deyip gonderdiler. İkinci gonderisimde hall sensorunu deactive etmisler. BIOS attik termal macun yeniledik dediler. Ama laptopun kapak islevini yerine getirmedigini fark ettim. Sıkıntı olmaz formatla ugrassam belki duzelir ama ugrasamam deyip biraktim. Sonra sunu fark ettim ki laptop eski sicakliklarina gore cok isiniyor. 100 dereceyi geciyor. Zamaninda cok yerde sordum ettim ama kimse de bu tarafina bakmadi isin. Hall sensoru sıkıntısini herkes kabul ediyordu ama kimse hall sensoru islemlerinden sonra laptopun eskiye nazaran ısinmasindan bahsetmiyordu. Neyse ki bu soruna da bir tani konuldu. Bugün keske daha once bu konudan haberim olsaydi da servise vermeden once ben de hall sensorunu takip da sicakliklari test etseydim. Ama bugün kargoyla bdh servise gonderdim. Telefonda konustugumda artik sorunun cozulemez durumda oldugunu ve anakart degisecegini soyledi. Gakiba bu sefer anakart degisecek gercekten (umarim) servise yarin ulasir. Konuyla ilgili guncelleme vermeye devam edecegim surecc ilerledikce. Simdilik bu soruna anakart degisiminden baska bir cozum dusunemiyorum, bir de boyle deneyelim bakalim.

Hocam bende de 47NT var. Şu ana kadar UC defa servise gonderdim. İlk gonderisimde sorunu bulamadilar duzeldi deyip gonderdiler. İkinci gonderisimde hall sensorunu deactive etmisler. BIOS attik termal macun yeniledik dediler. Ama laptopun kapak islevini yerine getirmedigini fark ettim. Sıkıntı olmaz formatla ugrassam belki duzelir ama ugrasamam deyip biraktim. Sonra sunu fark ettim ki laptop eski sicakliklarina gore cok isiniyor. 100 dereceyi geciyor. Zamaninda cok yerde sordum ettim ama kimse de bu tarafina bakmadi isin. Hall sensoru sıkıntısini herkes kabul ediyordu ama kimse hall sensoru islemlerinden sonra laptopun eskiye nazaran ısinmasindan bahsetmiyordu. Neyse ki bu soruna da bir tani konuldu. Bugün keske daha once bu konudan haberim olsaydi da servise vermeden once ben de hall sensorunu takip da sicakliklari test etseydim. Ama bugün kargoyla bdh servise gonderdim. Telefonda konustugumda artik sorunun cozulemez durumda oldugunu ve anakart degisecegini soyledi. Gakiba bu sefer anakart degisecek gercekten (umarim) servise yarin ulasir. Konuyla ilgili guncelleme vermeye devam edecegim surecc ilerledikce. Simdilik bu soruna anakart degisiminden baska bir cozum dusunemiyorum, bir de boyle deneyelim bakalim.
Victus 16-S0047NT adlı ürünü yaklaşık 1.5 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Hall sensör sorununu yaşamadım fakat geçen aylarda servise götürdüm; iç temizliği, bakımı ve termal macunu yeniletmekti ana amacım. Şehir dışına çıkmam gerektiği ve işimin hızlı halledilmesi için garantisi ilerleyen cihazımı bir ücret karşılığı HP anlaşmalı şişlideki teknik servise götürdüm. Boştayken cihaz rahatlamıştı, her şey yolundaydı fakat şehir dışına çıktıktan sonra; oyunlarda işlemcinin 100 dereceyi geçtiğini gördüm, boşta ısılar iyiydi fakat yük altında bu bir sorundu diyebilirim. HP destek hattından donanım ile alakalı çoğu materyalin testini yaptım fakat bir problem gözükmüyordu. Bunlardan sonra gittiğim teknik servisi aradım ve problemden bahsettim. Cihazı tekrar getirmemi istedi, yaklaşık bir ay gibi bir süre geçti fazla yük altında bırakmadım, yarın tekrar dönüyorum. Aynı anlaşmalı teknik servise götüreceğim ve bu ısı sorunu için ne yapacağını göreceğim. Tekrar bir ücret talep etmez diye düşünüyorum çünkü ne olduysa bakım sonrasında oldu. Yük altında 85 dereceyi geçmeyen işlemci 100leri görmeye başladı, ekran kartı sıcaklıklarında bir absürtlük yoktu.

Victus 16-S0047NT adlı ürünü yaklaşık 1.5 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Hall sensör sorununu yaşamadım fakat geçen aylarda servise götürdüm; iç temizliği, bakımı ve termal macunu yeniletmekti ana amacım. Şehir dışına çıkmam gerektiği ve işimin hızlı halledilmesi için garantisi ilerleyen cihazımı bir ücret karşılığı HP anlaşmalı Şişli'deki teknik servise götürdüm. Boştayken cihaz rahatlamıştı, her şey yolundaydı fakat şehir dışına çıktıktan sonra; oyunlarda işlemcinin 100 dereceyi geçtiğini gördüm, boşta ısılar iyiydi fakat yük altında bu bir sorundu diyebilirim. HP destek hattından donanım ile alakalı çoğu materyalin testini yaptım fakat bir problem gözükmüyordu. Bunlardan sonra gittiğim teknik servisi aradım ve problemden bahsettim. Cihazı tekrar getirmemi istedi, yaklaşık bir ay gibi bir süre geçti fazla yük altında bırakmadım, yarın tekrar dönüyorum. Aynı anlaşmalı teknik servise götüreceğim ve bu ısınma sorunu için ne yapacağını göreceğim. Tekrar bir ücret talep etmez diye düşünüyorum çünkü ne olduysa bakım sonrasında oldu. Yük altında 85 dereceyi geçmeyen işlemci 100leri görmeye başladı, ekran kartı sıcaklıklarında bir absürtlük yoktu.

Servisler büyük ihtimal fabrikada sürülen macunlardan değil de dandik ucuz bir macun sürüyorlar ya da sizin laptopta macun yenilerken bir sıkıntı oldu.

Servisler büyük ihtimal fabrikada sürülen macunlardan değil de dandik ucuz bir macun sürüyorlar ya da sizin laptopta macun yenilerken bir sıkıntı oldu.
Bir sorun olduğunu düşünmüyorum cihazda çünkü boşta bir sorun görmedim ve ek olarak performans sorunu da yaşamadığımı belirtmemde fayda var. Diğer arkadaşında servisten sonra ısı sorunu yaşadığını gördüğüm için muhtemel macun sorunu olabileceğini düşünüyorum, eğer gelişme olursa konu altında güncellemesini yaparım.

HP Victus 16-R0045NT var 1,5 yıldır kullanıyorum. Yaklaşık 2 ay önce cihazımı macun yeniletmesi için servise gönderdim. Döndüğünde yaptığım testlerde sıcaklık değerlerinde pek değişiklik olmadığını ama işlemcinin kendini 45 watt a sınırladığını fark ettim. Pek üstüne düşmemiştim ama bunu görünce taşlar yerine oturdu. Servise göndermeden önce 95 watt görüyordum. Şu an 45 watt en fazla. Servisten önce aniden ekranın gitmesi, klavye ışıklarının sönmesi vs. gibi bir durumla karşılaşmadım. Gönderirken de iç temizliği ve termal macun değişimi yapılması talebinde bulunmuştum. Servis sonucu bana verilen kağıtta da bu sensör ile ilgili bir bilgi yoktu. Sadece ısınma sorunu çözüldü gibi bir mesaj vardı. Acaba bu sensörü tamamen mi çıkarttılar yoksa sadece kablosunu mu söktüler? İçini açıp bakmak da istemiyorum belki zarar veririm diye. Sizce ne yapayım, servise götürüp bunu geri takın desem yaparlar mı?

Bilgisayarını macun yeniletmek için göndermek isteyen arkadaşlar, bir daha düşünün bence.

Bilgisayarımın özellikleri de şu şekilde:
HP Victus 16-R0045NT
Intel Core i5-13500H
RTX 4060.

Ben de cihazımı BDH bilişime kargo ile yolladım, henüz ellerine ulaşmadı. Cihazı gönderirken, cihazla birlikte bir not yazdım ve kutuya koydum. Cihazın kablosunun sökülmesini veya onarımı kabul etmeyeceğimi ayıpsız mislini itediğimi belirttim (yasal olarak böyle bir hakkım var). Bunu kabul etmeyip direteceklerini bildiğim için tüketici hakem heyetine sunmak üzere kapsamlı bir dosya hazırlayacağım. Cihazı aynısı ile değiştirseler ileride yine bozulacak, anakart değişse yine aynı sensör arıza verecek.

Ben de cihazımı BDH bilişime kargo ile yolladım, henüz ellerine ulaşmadı. Cihazı gönderirken, cihazla birlikte bir not yazdım ve kutuya koydum. Cihazın kablosunun sökülmesini veya onarımı kabul etmeyeceğimi ayıpsız mislini itediğimi belirttim (yasal olarak böyle bir hakkım var). Bunu kabul etmeyip direteceklerini bildiğim için tüketici hakem heyetine sunmak üzere kapsamlı bir dosya hazırlayacağım. Cihazı aynısı ile değiştirseler ileride yine bozulacak, anakart değişse yine aynı sensör arıza verecek.

dedigin gibi ayni arizayi verecek muhtemelen. ama cihazin birebir sifirini verseler yine cikacak bu problem kronik. bundan kurtulus yok anlayacagin. benim anakart degisecek simdi dun verdim kargoya bayramdan once yetisir mi bilmem. ama sunu biliyorum ki bu sensor sorunundan oyle ya da boyle yine sikintiya girecegim. ben cihazi 2024 11-11 de aldim. simdi kart degisince muhtemelen garanti bitene kadar bozulmaz sensor. ama bir yilin sonunda sensor bozulacak ve garanti olmadigi icin yine tamiri kabul etmeyecekler. zaten anakart degisimi cok buyuk bir maaliyet bunu odemekten kacinacaklarina eminim.

Ben de S0035NT model dizüstü bilgisayara sahibim. 4-5 ay olmuştur satın alınalı. Servis ekrana hasar verdiği için ve bunu kabul etmedikleri için tüketici hakem heyetine başvurmuştum. Böyle bir sorun olduğunu bilseydim cihaz değişimi yerine ücret iadesi isterdim. Sonuç çıktıktan sonra seçimimi iade ile değiştirebiliyor muyum yoksa ilk başta ne seçtiysem o mu geçerli olacak?

Merhaba bende aynı konudan muzdaribim. Alalı 1.5 yıl oldu. Servisi aradım 2 gün önce yazılımsaldir diye güncellemeler yaptırdı testler yaptırdı sonra temiz kurulumla Windows kurdurdu ama ben hepsini çoktan yapmıştım. Sonra dediler ki vakayla artık biz değil HP global ilgilenecek dediler. En son bunu diyen operatör notlarımı alıyorum derken söyledim sorunun Hall sensörü olduğunu ve cihazı ortalama 1-1, 5 yıl kullanan çoğu kullanıcının başına geldiğini, bunun ayıplı mal olduğunu da not almasını istedim.
Açıkçası çözüm olarak servis ne yapacak yüksek ihtimalle soketi çıkartırlar bir de genel bir temizlik yaparlar diye düşünüyorum.
Ve şunu sormak istiyorum servise göndermeden Denetim Masası üzerinden CPU en fazla güç tüketimini %100'den %60a çektim bir oyuna girdim ve o ekran gitmesinin azaldını yani en azından gidip gelmeme yerine arada bir 1-2 saniyeliğine gidip geldiğini gördüm. Bu değeri 50-40a kadar düşürsek oyunda ne kadarlik bir FPS kaybı yaşatır?
Ben şu an bilgisayari boş zamanlarımda oyun için kullanıyorum ama bunu çizim için üniversitesite için iş için kullanan insanlar var. En azından geçici bir çözüm olarak bu değeri düşürmek bir sorun yaratır mı? İyi Sosyaller.

Merhaba bende aynı konudan muzdaribim. Alalı 1.5 yıl oldu. Servisi aradım 2 gün önce yazılımsaldir diye güncellemeler yaptırdı testler yaptırdı sonra temiz kurulumla Windows kurdurdu ama ben hepsini çoktan yapmıştım. Sonra dediler ki vakayla artık biz değil HP global ilgilenecek dediler. En son bunu diyen operatör notlarımı alıyorum derken söyledim sorunun hall sensörü olduğunu ve cihazı ortalama 1-1, 5 yıl kullanan çoğu kullanıcının başına geldiğini, bunun ayıplı mal olduğunu da not almasını istedim.
Açıkçası çözüm olarak servis ne yapacak yüksek ihtimalle soketi çıkartırlar bir de genel bir temizlik yaparlar diye düşünüyorum.
Ve şunu sormak istiyorum servise göndermeden Denetim Masası üzerinden CPU en fazla güç tüketimini %100'den %60a çektim bir oyuna girdim ve o ekran gitmesinin azaldını yani en azından gidip gelmeme yerine arada bir 1-2 saniyeliğine gidip geldiğini gördüm. Bu değeri 50-40a kadar düşürsek oyunda ne kadarlik bir FPS kaybı yaşatır?
Ben şu an bilgisayari boş zamanlarımda oyun için kullanıyorum ama bunu çizim için üniversitesite için iş için kullanan insanlar var. En azından geçici bir çözüm olarak bu değeri düşürmek bir sorun yaratır mı? İyi sosyaller.

Bu simdilik gecici bir cozum olur. Ama bilgisayarinin olmasi gerektigine gore yuzde elli performansta calismasi tatmin etmez diye dusunuyorum. Elinde yuksek guclu bir islemci ve ekran karti var ama tam kapasite kullanamadiktan sonra ne ise yarar. Bu bilgisayar kronik sorunlu istedigi kadar tamir edilsin sifirlansin veya parca degissin. Yine gidecek o sensor bu arizayi verecek. İsin sonunda olan bizim cihaza olacak cunku garanti bitince bizimle ilgilenmeyecekler. Ben de bu sorunla karsilasinca basta cok fazla yukseltmemeye calisiyordum isiyi. Ara sira siyah ekrana giriyordu. Ama sonradan birkac ay icinde bilgisayar 40 derecelerde olmasina ragmen daha acilmadan bu sorunu vermeye basladi. Bu yuzden simdilik isini gorur bu sekilde ama birkac ay veya birkac hafta icinde ne olur bilinmez. Bu durumun sonu vahim bugün mesaj geldi cihaziniz icin yurt dışından parcca sipariş ettik gelmesini bekliyoruz diye. Keske gelen anakart uyumlu farkli model bir şey olabilse. En azindan hall sensor sikintisini tekrar yasatmayacak bir anakart takilsa. Ama bilmiyorum ne olacak. Umarim bunun kronik bir sorun oldugunu kabul ederler de bize iyi bir ayricalik sunarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı