Çözüm HP Victus 16 hall sensör çalışmaması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ben THH verdim vallaha. Bu süre zarfında Hall sensör arızası verdi ve BDH servisine mecbur gönderdim. THH sonuçlana kadar kullanayım diye. 3. Dosyayı arızasını THH ekleyeceğim. Garanti uzatmak yerine değişim kararıyla başka bilgisayar alıp 2 yıl garantili kullanacağım. Kumar oynamaya gerek yok.

THH'den olumlu karar alan yok şu ana kadar. Araştırmadığım soruşturmadığım forum, youtube video yorumları kalmadı. Gerçek hayatta tanıdığım sorunu yaşamış insanlar dahil yüzlerce kişiyle iletişime geçtim. THH gönderen konuştuğum herkes olumsuz dönüt aldı. Hatta şu an THH'den olumsuz dönüş olup dava açan tanıdığım bile var 6 aydır sürüyor davası. Kumar oynamaya bence de gerek yok. Gerek yok da sırf burası Türkiye olduğu için şirketler başka ülkelerde yapamayacakları politikaları izlemeye devam ederlerse ve ülkemin yetkili kuruluşlarının umrunda bile olmamamaya devam edersek bu daha böyle çok gider. Ayrıca cihaz değişiminde de garantiyi önceki cihazdan kalan kadar veriyorlar, sıfırdan 2 yıl vermiyorlar. Buna itiraz edene değişim politikamız böyle diyorlar. Farklı kişilerden tasdikledim.

Maltepe BDH'a Hall sensör sorunu ile verdigim cihazımı anakart onarımı yapılmıştır denilerek teslim aldım eve geldiğimde sorun olduğu gibi devam ediyordu sanki hiçbir şey yapılmamiş gibiydi şimdi 2. kez değişim talebi ile verdim 9 iş günü oldu bir gelişme yok.

Bende de anakart onarımı yazmışlar fakat sensörü söküp göndermişler. Sıcaklık ve performans sorunu olmadığı için böyle kullanmaya karar verdim. Garantim bitmişti 1 ay önce fakat ücret istememişlerdi oradan anlamam lazımdı zaten, muhtemelen bir daha gönderirsem ücret isterler.

Ben 2. kez verirken detaylı bir şekilde yazdim sensor sokulmeden watt kısıtlaması olmadan sorunsuz calisacagi sekilde yapilsin yoksa değişim istiyorum diye. Hayir bende sensorude sokmemisler direkt PC'yi açtım ekran yoktu dokunmadiniz mi hiç bilgisayara

HP kendi değişim yaparsa garanti süresi önceki cihazdan kalan süre kadar oluyor. Yasaya göre de böyle. Bunu araştırın bence.
Satıcıyla değişim yapacağım HP ile işim yok.

Ben bu işte tecrübem var. Satıcıya açacaksın davayı. Benim yazışmalarım var, aynı sorundan 3 kere gidip arıza veren cihaz değişim kararı çıkmamış dava görmedim. Büyük ihtimalle BDH'a dava açıldığı için olumsuz karar çıkmıştır. Şimdi yine gitti arıza verdi onarım yapacaklar o raporu da THH vereceğim dosyalara artık daha garantiye almış olacağım. Sizinkiler nasıl dava açmış bilemem. Benim onlarca dava var hepsi lehime sonuçlandı. Çevremdekilere tecrübelerimle başvuru yaptım onlarda kazandı.

Bunu bana hiç yapmadılar. O konuda tecrübelerini göstereceksin. Ben kaç markayla uğraştım bu olay daha kolay. Sonuçta kronik sorun herkeste var sende de sorun oluyor. Benim yaşadığım sorunu başka markada yaşamayan vardı, garantisi bitmiş cihazı değiştirmiştim garantisi de ek fiyat farkıyla yeniden başlattım.

Son düzenleme:
Hocam HP Victus 15 B82n5EA modelinde var mı bu sorun?

HP iletişim konusunda da zayıf. O kadar marka kullandım müşteri memnuniyeti için dönüşler aldım bana şansa şikayetle ilgilenen hanfendi çok da yardımcı olamıyor. Kendileri de biliyor haklı çıkacağımı THH bilirkişi kararı çıktıktan sonra yardımcı olacağını söylüyor. O zaman zaten satıcı bile yardımcı olmak durumunda, tekrar arıza verdi 6 ay kuralını bahsedip duruyor o zaman varmış değişim hakkı falan hikaye anlatıyor. Aynı arızadan ve çözülmeyip tekrarlanan arızada değişim yapması gerek belki ikna ederiz diye konuşup duruyorlar. Bunlarda sorun yaşayınca da iletişim numarası bulmak uğraştırıcı bilgisayar bozuksa açılmıyorsa direkt Web sitesinde numarasına ulaşmakta zor. Giriş yapıp bilgiler gireceksin falan anca uğraşla bulunuyor, bu şikayet çok iletilmiş düzeltmemişler. Müşteriler umurlarında değil. Yeni servis raporuda elime ulaşsın mevcut açmış olduğum davaya dosyayı ekleyip yeni gelişmelerde ekleyeceğim. Şu an yeni model HP cihazı da istemem bunlarda sorun olunca uğraşmak istemiyorum daha önceki deneyim yaşadığım, iletişim kolay kurduğum markaya döneceğim.

HP Victus 16-S1003NT A05N7EA modelini bugün sipariş verdim. Açıkçası S0 ve S1 serilerine göre bu sensör arızasının da tamamen şans olduğunu düşünüyorum. Sorunu 1-1.5 sene yaşamayan da var 6.ayda yaşayan da var.

Bugün HP Victus 16-S1003NT A05N7EA modelini sipariş verdim. Genel vardığım kanı da sorunun yüzde 70-80 aralığında S0XXX ile başlayan seri. Muhtemelen HP S1XXX serisinde anakartı değiştirdi fakat aynı hall sensörünü kullanmaya devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…