@T4H4 senin zamanda öyleydi. Şimdi tamir, onarım yapıyorlar.
Konuyu yaklaşık 1 aydır takip ediyorum sorunu yaşayanlar veya yaşayacak olanlar için başımdan geçenleri anlatmak istedim. HP Victus 16-S0051NT modeline sahibim ve laptopu alalı 1.5 yıl geçti.
Hall sensör sorunu kasım ayının başlarında olmaya başladı, bu sorun ilk olarak Battlefield 6'ya tıkladıktan sonraki 5-10 dakika arasında oluyordu bazen tamamen gidiyor bazen düzeliyordu ben umursamadan devam ediyordum. Kasım ayının sonu gibi servise gönderirim diyordum fakat artık gidip tamamen gelmemeye başladı, kırılma noktasıysa tamamen kapanması oldu ne yaparsam yapayım açılmadı biraz dinlendirdim ve düzeldi bunu önceki mesajlarda yazmışlardı.
11 Kasım'da HP destek hattını aradım ve durumu anlattım bana BIOS güncellemesi ve güç tuşuna 30 sn basılı tutmamı söyledi ama sorun hala devam ediyordu İstanbul, Ankara dışında yaşadığım için kargo kodu verdi ve bende laptopu kargoyla gönderdim. Sorunu "siyah ekran sorunu" olarak kaydediyorlar. 14 Kasım günü laptop İstanbul'daki BDH Bilişime ulaştı. Bugün itibari ile 11 iş günü toplamda ise 17 gün oldu geçtiğimiz salı yani 25 Kasım'da servisteki durumunu siteden kontrol ettiğimde ancak onarıma alındığını gördüm. Kalan 9 iş gününde de yapılacağını zannetmiyorum. Başkalarının bilgisayarını 4-5 günde teslim eden servis neden hala onarımda gösteriyor anlamıyorum.
Bilgisayarı daha çok oyun için kullandığımdan HP Omen uygulamasından "Discrete" mod seçiliydi, HP desteği aradığımda bana güç tuşuna 30 saniye basmamı söyledikten sonra yeniden başlattım ve laptopun kendini "Hybrid" moda aldığını fark ettim. Tekrardan oyuna girdim ve gerçekten discrete moda kıyasla Hall sensör sorununu 1-2 kez dışında hiç yaşamadım. Ama riske atmak istemediğimden yine de servise gönderdim. Neden Hybrid modda böyle oldu anlayamadım?
Cinebench ve Benchmark testi yaptım fakat hiçbiri BF6 kadar bilgisayarı yormadı bunu da hiç anlayamadım Cinebench ve Benchmarkta sıcaklık olarak aldığım Max değer 80-85 arasıydı. BF6'ya ilk girdiğimde CPU sıcaklığı 90-95 arasını gösterirken 15 dk sonra 70-75 değerlerine düşüyor ve fanlar Max RPM'de çalışıyor. Fanlar Max RPM'de çalışınca sorun ortadan kısa süreliğine kalkıyordu.
Genel olarak durum bu biraz uzattım kusura bakmayın, eğer bir gelişme olursa tekrar yazacağım.
Eki Görüntüle 2613476
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.