HP Victus 16 i7-14700HX overclock nasıl yapılır?

ByHero

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Victus 16 i7 14700HX işlemciye ThrottleStop uygulamasından undervolt yapamıyorum. Fivr bölümü kilitli. Sanallaştırmayı devre dışı bıraktım yine aktif olmadı. BIOS üzerinde Advanced menü de yok. HX işlemci var ama müdahale edemiyorum çok saçma. Var mı bir çözümü?

Başlığa overclock yazmışım, Undervolt olacaktı

Son düzenleme:
merhaba
omen gaming hub dan undervolting sekmesinden yapabilirsin ben 175 de kullanıyorum mesela sende maksimum kaç olabilir denemen lazım. R23 testi yap her yükselttiğinde 1 er dk lık çoklu çekirdek, mavi ekran alana kadar. mavi ekran alırsan -10 aşağı çek tamamdır.

merhaba
omen gaming hub dan undervolting sekmesinden yapabilirsin ben 175 de kullanıyorum mesela sende maksimum kaç olabilir denemen lazım. R23 testi yap her yükselttiğinde 1 er dk lık çoklu çekirdek, mavi ekran alana kadar. mavi ekran alırsan -10 aşağı çek tamamdır.
bu işlemi yapmak için pc performans modunda mı olmalı dengeli modda mı olmalı peki

-150 ayarladım sadece çekirdek 7 95 derece diğerleri 85-90 derece arasıydı, performans modunda 24577 puan aldım, bu sıcaklık normal mi

-150 ayarladım sadece çekirdek 7 95 derece diğerleri 85-90 derece arasıydı, performans modunda 24577 puan aldım, bu sıcaklık normal mi?

Hw monitör de kurup R23 le eş zamanlı başlatıp watt ve sıcaklıklar yazar misin?
Ben stok macunu değiştirdim. Termal grizily krynout Extreme sürdüm. Macunda sıcaklıklar da önemli etken orijinal üzerinde gelen macun dandik Victus'un

24k puan iyidir.

Ekran görüntüsü 2025-04-29 031549.png

Hw monitör de kurup R23 le eş zamanlı başlatıp watt ve sıcaklıklar yazar misin?
Ben stok macunu değiştirdim. Termal grizily krynout Extreme sürdüm. Macunda sıcaklıklar da önemli etken orijinal üzerinde gelen macun dandik Victus'un

24k puan iyidir.
sanırım ben stock macunu değişmem lazım reis :D

Sen -175 ayarlamışsın bende -150 -160 da mavi ekran veriyor veya donuyor pc. Termal macunun buna etkisi var mı -175 de senin pc donmuyor mu
Yok hocam -200 de mavi ekran verdi
-190 da verdi 180 de zorlayınca verdi bende -175 yaptım. Hata almadım bir daha da işlemcinin silikon kalitesi de etkiliyor bu durumu

Bana da şu saçma geldi mesela maksimum 78 derece görmüşsün throttle yemiyorsun niye daha yüksek puan vermiyorsun. Sen yüksek sıcaklıkta 24 k almışsın bu ısınmadan niye 25k veriyor mantıken 28-30 vermesi lazımdı.

Macundan önce de -175 de stabil çalışıyordu bu macunla alakalı değil onda da 92 derece görüyordu.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı