HP Victus 16 laptop RAM ve SSD yükseltmesi

hehea

Yoctopat
Daha fazla  

Merhabakar. Linkteki cihaza sahibim. Cihazın depolaması ve belleği yetersiz geldiğinden dolayı cihazdaki bu donanımları yükseltmek istiyorum. Bu işlemi yapmadan önce aklımdaki birkaç soruya cevap bulmak istiyorum.

1- cihazın arka kapağını herhangi bir sebeple açmak cihazın garantisini bozuyor mu?
2- sıkıntısız bir şekilde kısa devre yaptırmadan RAM'i değiştirdim diyelim. Peki bu cihazı garanti dışına çıkarır mı?
3- RAM ya da SSD Upgrade'ini sorunsuz bir şekilde yaptım diyelim. İleride başka bir sebepten cihaz arzalandığı zaman arzanın sebebi yaptığım upgrade olmadığı halde serviste buna sıkıntı çıkarırlar mı, eğer cevap evetse cihazı bana geldiği haliyle yollarsam sıkıntı olur mu?
4- önceki sorularım direkt Upgrade'in garanti ve servis açısından sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı yönündeydi. Bu sorum spesifik olarak RAM Upgrade'i ile ilgili. Cihazda iki soket ve 2 tane 4 GB 3200 MHz CL22 RAM var. Dual channel çalışıyolar. RAM'lerin hızı ve performansı ile ilgili bir sıkıntım yok. Sadece günümüzde bu bellek boyutu yetersiz kalıyor. RAM upgrade ile ilgili okuduğum çoğu şeyde Dual Channel'a en az bellek boyutu kadar dikkat ediliyor. Sorum iki tane 8 GB RAM alarak mis gibi Dual 8*2 GB olarak cihazı kullanabilirim ama bunun yerine bir tane 16 GB RAM alıp 4 GB'ın yanına onu koyarsam ikinci 16 GB RAM'i alana kadar bu iki RAM'den şu anki RAM'lerimin performansını alabilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı