HP Victus 16 R1041NT Metro Exodus oynarken çok ısınıyor

bektasing

Femtopat
Daha fazla  
Metro Exodus'ta Extreme ayarlarda performans modunda bilgisayar 80 civarı FPS veriyor, işlemci ise 100 dereceleri görüyor ve fanlar uçak motoruna dönüşüyor. Sizce normal mi yoksa bir anormallik var mı?

Cihaz: Victus 16 R1041NT, i7-14700HX, RTX 4060, 16 GB RAM, 1 TB SSD.

Metro Exodus'ta Extreme ayarlarda performans modunda bilgisayar 80 civarı FPS veriyor, işlemci ise 100 dereceleri görüyor ve fanlar uçak motoruna dönüşüyor. Sizce normal mi yoksa bir anormallik var mı?

Cihaz: Victus 16 R1041NT, i7-14700HX, RTX 4060, 16 GB RAM, 1 TB SSD.
Metro Exodus gibi yıllanmış bir oyunda 100 dereceyi görüyorsa hiç normal değil. Laptop'un içi pislenmiş olabilir. Bir baktırın derim.

Metro Exodus gibi yıllanmış bir oyunda 100 dereceyi görüyorsa hiç normal değil. Laptop'un içi pislenmiş olabilir. Bir baktırın derim.
Alalı 2 hafta oldu bu ise boşta sıcaklığı
IMG_20240915_024459.jpg

Bazı işlemciler diğer işlemcilere göre birazcık daha sıcak çalışabilir, ama herhangibi eski bir oyunda hele ki Gta 5 kadar büyük olmayan oyunda 100 derece görmesi her türlü garip gibime geliyor.
Bence gta5 den büyük bir oyun genelde grafikleriyle övülüyo zaten ayrıca 2019 da çıktı yani ama daha iyi bir performans beklemiştim işlemciden

Fanlar çok yavaş dönüyor, oyun içerisinde 5000 RPM altında dönmesin hatta maksimum hız olan 5800 RPM'de dönsün.

@bektasing gta 5 2013'de çıkış yapmış hocam.

Neyse, işlemciniz çıkış yaptığından beridir sorunlu. Intel bunu düzeltmek için güncelleme mi ne yayınlamıştı. Onu yaptınız mı?

Anlık görüyorsa normal. Kaç derece aralığında çalışıyor genelde o daha önemli.

@bektasing gta 5 2013'de çıkış yapmış hocam.

Neyse, işlemciniz çıkış yaptığından beridir sorunlu. Intel bunu düzeltmek için güncelleme mi ne yayınlamıştı. Onu yaptınız mı?
Metro exodustan bahsetmiştim 2019 derken yani demek istediğim metro exodus gta5 den büyük bir oyun.

Güncelleme hakkında bilgim yoktu ama eve gidince bakacağım.

Anlık görüyorsa normal. Kaç derece aralığında çalışıyor genelde o daha önemli.
90 95 derecelerde çalışıyordu ben de 70w limit koydum işlemci 80 dereceyi görmüyor high ayarlarda oynuyorum 130fps civarı

Metro exodustan bahsetmiştim 2019 derken yani demek istediğim metro exodus gta5 den büyük bir oyun.

Güncelleme hakkında bilgim yoktu ama eve gidince bakacağım.

90 95 derecelerde çalışıyordu ben de 70w limit koydum işlemci 80 dereceyi görmüyor high ayarlarda oynuyorum 130fps civarı
Fps kaybı olmadan en ideal watt değerini belirlemek lazım zaten laptoplarda. Diğer türlüsü watt israfı.

Geri
Yukarı