HP Victus 16 R7 7840HS 103 dereceye ulaşıyor

ylcneyp

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
4060
Arkadaşlar hepinize iyi geceler.

Laptopu 6 ay kadar önce servise göndermiştim. Anakart değişimi ve genel temizlik bakımı yapıp göndermişlerdi. Son zamanlarda oyunlarda (CS2, BF6, Valorant) işlemci sıcaklığım 100 hatta zaman zaman 102-103 dereceleri görüyor. 5 dakika bile oynasam hemen 95 derece üstüne çıkıyor ve altına düşmüyor. Laptopu da stantta kullanıyorum. Havalandırması da gayet iyi yani. Bütün sürücüler 'BIOS dahil' güncel. Sistemi sürekli güncel tutuyorum. Malwarebytes ile Deep scan yaptım herhangi bir virüs falan da yok. Ekran kartı sıcaklıklarını da kontrol ediyorum ama 85 dereceyi geçmiyor. Omen Gaming Hub'ta ayarlarım performansta. Fanlar sorunsuz ve maksimumda çalışıyor oyun oynarken. Termal macunla alakalı mı bir sıkıntı var yoksa başka bir şey mi yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
100 dereceyi görmesi normal değil hocam. Bu işlemci oyunlarda 85–95 arası çalışır ama 100+ dereceler neredeyse her oyunda oluyorsa termal temas sorunu büyük ihtimalle var.

Servis anakart değiştirip göndermiş ama termal macun ya kötü sürülmüş ya da pad yerleşimi tam oturmamış gibi duruyor. Fanların tam hızda çalışması ve GPU’nun normal sıcaklıkta kalması da bunu doğruluyor; yani sorun soğutucuda değil, CPU bloğunda.

Omen ayarları, undervolt, BIOS güncellemesi vs. bu durumu düzeltmez. 103 derece görmek throttling yaptığını gösterir ve bu da performansı düşürür.

En mantıklı adım tekrar servise göndermek. Termal macun/pad uygulamasını doğru yapınca 7840HS bu sıcaklıklara çıkmaz.

100 dereceyi görmesi normal değil hocam. Bu işlemci oyunlarda 85–95 arası çalışır ama 100+ dereceler neredeyse her oyunda oluyorsa termal temas sorunu büyük ihtimalle var.

Servis anakart değiştirip göndermiş ama termal macun ya kötü sürülmüş ya da pad yerleşimi tam oturmamış gibi duruyor. Fanların tam hızda çalışması ve GPU’nun normal sıcaklıkta kalması da bunu doğruluyor; yani sorun soğutucuda değil, CPU bloğunda.

Omen ayarları, undervolt, BIOS güncellemesi vs. bu durumu düzeltmez. 103 derece görmek throttling yaptığını gösterir ve bu da performansı düşürür.

En mantıklı adım tekrar servise göndermek. Termal macun/pad uygulamasını doğru yapınca 7840HS bu sıcaklıklara çıkmaz.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Servis süreci çok uzun olduğu için göndermek istemedim. Kendim halledeyim dedim. İyi ki de kendim yapmışım. Dediğiniz gibi termal macunla alakalıymış problem. Servis o macunu sürene kadar keşke sürmeseymiş. Bir macun nasıl sürülmez görmüş oldum. 2 gr arctic mx6 aldım ve uyguladım. Şuan maksimum 84 dereceyi gördüm. Bilgisayar bir kendine geldi 😊

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı