HP Victus 16 RTX 3050 Ti laptopta açılışta mavi ekran hatası almak

İşletim sistemi
Windows 10

ali262

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1kvX60Qcg4PxfItItYlzIgMBAl0RGD3HF/view?usp=sharing
RAM
24 Gb
SSD veya HDD modeli
1.5 TB
Ekran kartı
3050 Ti
Anakart
8A22 19.75
İşlemci
AMD Ryzen 5 6600H
Merhaba işe gittiğimde laptop tüm gün kapalı kalıyor prizden çekili bir halde. Geldiğimde fişini takıp çalıştırıyorum. Açılırken tam başlatamıyor birkaç kez yeniden başladıktan sonra otomatik onarıma atıyor. Ancak daha sonra açılıyor ve sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebiliyorum. Ancak bataryada çalışırken her 10 dakikada bir mavi ekrana düşüyor ve her seferinde farklı bir hata koduyla kendini resetliyor. Dün bir teknik servise götürdüm ancak oda tüm AMD işlemcilerde bunun bir kronik sorun olduğunu bunun bir çözümünün olmadığını bana bilgisayarı parça fiyatına satmam gerektiğini söyledi. Son 2 aydır bu problemler baş gösterdi bundan önce 1 yıldır kullanıyordum sorunsuz bir şekilde. Laptopa 16 GB RAM 1 TB SSD takviyesi yaptıktan sonra bu mavi ekran hataları almaya başladım. Minidump dosyalarını aşağıda paylaştım.

HP Victus 16 kullanıyorum.

Edit: Memtest yaptım problem çıkmadı ayrıca bios'uda güncelledim ancak hala problem devam ediyor.

Son düzenleme:
burdada bitlocker ile şifrelenmiş yazıyor daha önce şifrelemeyle alakalı bir girişimim olmadı

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    104,2 KB · Görüntüleme: 25

Şuanda şifrelemeyi kaldırıyor peki buna ek olarak cihaza parolayıda kaldırmam gerekir mi? Ve bitlocker şifrelemeyi kaldırmak bir probleme yol açmaz değilmi?

tekrar merhaba dün bitlocker şifrelemeyi kaldırdım ancak laptobu prizden çektiğim anca anında tekrar mavi ekran verdi. Minidump soyasıda oluşmamış.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    520,9 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı