HP Victus 16-S0023NT 7Z4N1EA vs Acer Nitro 5 AN515-57

2021 Ağustos'ta satın almıştım kendi rakiplerine göre buz gibi bilgisayardı Nitro 5 bilgisayarım. O zamanda soğutması iyi idi, eski kasalar çift fanlar yan yana iken kötüydü soğutması.
Yeni Nitro derken RTX 4000 serisi ile birlikte gelen kasalar değil sizin bahsettiğiniz kasaları kastettim hocam ben de. Nitro kendini çok geliştirdi.

Yeni Nitro derken RTX 4000 serisi ile birlikte gelen kasalar değil sizin bahsettiğiniz kasaları kastettim hocam ben de. Nitro kendini çok geliştirdi.
Hatta satıp RTX 4000 serisi mi satın alsam diyorum🥲 Ama bir yandan da kasa toplamak istiyorum laptoplar belli sene sonra donanımı eski kalıyor, yeni oyunlarda artık FSR ve DLSS'den dolayı optimizasyonla uğraşmıyorlar.

Hatta satıp RTX 4000 serisi mi satın alsam diyorum🥲 Ama bir yandan da kasa toplamak istiyorum laptoplar belli sene sonra donanımı eski kalıyor ve yeni oyunlarda artık FSR ve DLSS'den dolayı optimizasyonla uğraşmıyorlar.
Ben de masaüstünden laptopta geçiş yaptım hocam :D Mantıken şöyle bir durum var dediğiniz gibi; Masaüstü olunca sistemi yenilemek istediğinizde içindekileri satıp yenilerini alarak minimum maliyet ile yenileyebiliyorsunuz. Fakat laptopta SSD ve Ram takviyesi haricinde pek bir yenileme imkanı yok.

Bu şekilde fakat ben de 2.el parça satmak ile uğraşmaktan o kadar nefret ediyorum ki. Laptop alırken masaüstü bilgisayarımı set halinde komple satıp laptop satın aldım :D Yani benim için çok fark etmiyor. Laptopum eskiyince laptopumu satıp üstüne ekleyip yeni laptop alırım muhtemelen :D Sonuçta 2.el laptop satmak 2.el masaüstü satmaktan çok daha kolay.

Hatta satıp RTX 4000 serisi mi satın alsam diyorum🥲 Ama bir yandan da kasa toplamak istiyorum laptoplar belli sene sonra donanımı eski kalıyor, yeni oyunlarda artık FSR ve DLSS'den dolayı optimizasyonla uğraşmıyorlar.
Laptop kullanmanın taşıma kolaylığı gerçekten beni çok rahatlatıyor. Hani ister masaüstü gibi kullanıyorum ister televizyonuma bağlayıp, gamepad bağlayıp oyun konsolu gibi kullanıyorum. Masaüstüne göre bu olaydan çok memnun kaldım laptop kullanırken :D

Sonuçta 2.el laptop satmak 2.el masaüstü satmaktan çok daha kolay.
Aynen öyle. Laptop lüks oldu artık aldığın fiyatında üstüne satabiliyoruz.

Mantıken şöyle bir durum var dediğiniz gibi; Masaüstü olunca sistemi yenilemek istediğinizde içindekileri satıp yenilerini alarak minimum maliyet ile yenileyebiliyorsunuz. Bu şekilde fakat ben de 2.el parça satmak ile uğraşmaktan o kadar nefret ediyorum ki. Laptop alırken masaüstü bilgisayarımı set halinde komple satıp laptop satın aldım :D
Laptop fiyatına daha performanslı kasa toplanabiliyor ya o çok kafamı karıştırdı hem parçaları temizlemek daha kolay geliyor sökmesi takması falan. Parçaları satmak zor değil ya ben ne zaman koysam hepsini kolay sattım kendi bilgisayarım da değildi çevremdekilerine de ben satmıştım. Böyle işlerle uğraşmayı seven biriyseniz çok uğraştırmayacaktır.

Laptop kullanmanın taşıma kolaylığı gerçekten beni çok rahatlatıyor.
O konuda öyle ama ben dışarı laptop çıkartmadığı mı fark ettim. Belki köye falan veya arkadaşlara gidersem taşırım dedim öyle olmadı işten fırsatım olmadı. Bataryasını bile doğru kullanmadım hep masada durduğu için prizle kullanıyorum arada ayda 1-2 kere batarya kullanıyorum ömrünü uzatmak için.

Aynen öyle. Laptop lüks oldu artık aldığın fiyatında üstüne satabiliyoruz.

Laptop fiyatına daha performanslı kasa toplanabiliyor ya o çok kafamı karıştırdı hem parçaları temizlemek daha kolay geliyor sökmesi takması falan. Parçaları satmak zor değil ya ben ne zaman koysam hepsini kolay sattım kendi bilgisayarım da değildi çevremdekilerine de ben satmıştım. Böyle işlerle uğraşmayı seven biriyseniz çok uğraştırmayacaktır.

O konuda öyle ama ben dışarı laptop çıkartmadığı mı fark ettim. Belki köye falan veya arkadaşlara gidersem taşırım dedim öyle olmadı işten fırsatım olmadı. Bataryasını bile doğru kullanmadım hep masada durduğu için prizle kullanıyorum arada ayda 1-2 kere batarya kullanıyorum ömrünü uzatmak için.
Ben de Ağustos'da cihazı satın aldım 1 veya 2 defa pilde kullanmışımdır. Dediğiniz gibi ben de laptopu hiç taşımadığımı fark ettim :D Fakat her an bir köye gitme ihtimali bir tatile gitme ihtimali olacağı için onu çok dert etmiyorum. Benim için laptopun en güzel avantajı oyun konsolu gibi istediğim zaman televizyonuma bağlayıp oyun oynayabilmek oldu.

Laptop fiyatına çok daha iyi masaüstü alabilme konusuna gelirsek;

Şöyle düşünün hocam laptop alırken aynı zamanda taşınabilir monitör, klavye ve mouse da satın almış oluyorsunuz. Yani aslında hepsini toplayınca öyle arada aman aman bir fark olmuyor fiyat olarak. Wİ-Fİ kartı ve Bluetooth kartı da cabası. Bunlara da ekstra para vermeniz gerekiyor masaüstü alırsanız eğer Anakartta gömülü değilse :D

Zaten GPU'ların TDP değerleri gittikçe düşmeye devam ediyor. Bu da aynı donanımda masaüstü ve laptopların artık aynı performansı vermesi demek oluyor. Örnek olarak; "RTX 3060, RTX 4050, RTX 4060" GPU'larını örnek gösterebilirim. Masaüstü ile laptop arasında bu GPU'lar aynı performansı veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı