HP Victus 16-S0046NT vs HP Victus 16-S0035NT

Bütçe
45-56k

Bl4ckSh3ep

Megapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, 2 tane model var kafamda.

Sorularım ise şunlar:

1.si ben bunları HP Store'dan takip ediyordum ve bugün aniden fiyatları arttı ve ardından her yerde aynı rakamları görmeye başladım. İlk kez Online PC sipariş edeceğim acaba bu tarz yükselişlerin sonundan genelde eski fiyat bandına bir düşüş geliyor mu ona göre üstteki modelin eski fiyatı olan 46k için bekleyebilirim.

2.si işlemci farkı çok fark eder mi ve üstteki model için değer mi?

3.sü ise 32 GB RAM ve 1TB SSD için o fiyat farkı ödenir mi yoksa alttakini alıp kendim sonradan mı ekletmeliyim ve eklettiğim takdirde garantide sorun yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkürler.

1. indirim hariç düşüş gelmez.
2. 3 5 derece sıcaklık veya 3 5 FPS farkı olur.
3. 32 GB 1 TB SSD'ye bir şey diyemem ama HP Victus'lar arka kasa açıldığında garanti bitmiyor veya sorun oluşmuyor.

3. 32 GB 1 TB SSD'ye bir şey diyemem ama HP Victus'lar arka kasa açıldığında garanti bitmiyor veya sorun oluşmuyor.

Tercihim 45k olan olurdu. RAM ve SSD için o kadar fiyat farkına gerek yok toplam 5 6K ya sıfır halledilir RAM ve SSD.

Tercihim 45k olan olurdu. RAM ve SSD için o kadar fiyat farkına gerek yok toplam 5 6K ya sıfır halledilir RAM ve SSD.
Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkürler. Garanti konusu kafama takılmıştı yoksa evet dediğiniz gibi kendi imkanlarımızla yükseltmek daha mantıklı. İndirim konusunda da pek umutlu değilim HP çağrı merkezini aradım ve fiyatların ileriki tarihlerde güncellenebileceğini söylediler ama pek sanmam açıkçası. Sıcaklık ve Fps farkına gelecek olursak daha somut bir örnek verebilir misiniz örneğin 3-5 Fps farkını RDR2 de mi verir yoksa Valorant gibi bir oyunda mı?

Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkürler. Garanti konusu kafama takılmıştı yoksa evet dediğiniz gibi kendi imkanlarımızla yükseltmek daha mantıklı. İndirim konusunda da pek umutlu değilim HP çağrı merkezini aradım ve fiyatların ileriki tarihlerde güncellenebileceğini söylediler ama pek sanmam açıkçası. Sıcaklık ve FPS farkına gelecek olursak daha somut bir örnek verebilir misiniz örneğin 3-5 FPS farkını RDR2 de mi verir yoksa Valorant gibi bir oyunda mı?

3 5 FPS farkı dediğim sallama bir fark hocam RDR de Max 10 15 olur tahminimce Valorant'ta da 15 civarı bir kayıp olur ama paneliniz 165 Hz olacak sanırım 165 FPS fazlasını oyun size göstermez yani 5 10 FPS farklar önemli olmaz diye düşünüyorum ekran kartı ve işlemcilerin YouTube'da oyun denemesi vardır oradan bakabilirsin.

3 5 FPS farkı dediğim sallama bir fark hocam RDR de Max 10 15 olur tahminimce Valorant'ta da 15 civarı bir kayıp olur ama paneliniz 165 Hz olacak sanırım 165 FPS fazlasını oyun size göstermez yani 5 10 FPS farklar önemli olmaz diye düşünüyorum ekran kartı ve işlemcilerin YouTube'da oyun denemesi vardır oradan bakabilirsin.

Hocam 165 değil iki modelde 144Hz miş keşke 165Hz olsaymış.

Hocam 165 değil iki modelde 144Hz miş keşke 165Hz olsaymış.
Üstteki model 165 Hz olarak geçiyor sanırım ama ben alttakini sipariş ettim 144Hz ile arasında büyük bir fark olacağını sanmıyorum. Kafamdaki tek soru işareti şu, daha yüksek bir frekanslı bir monitör almayı düşünüyorum 220 alıp HDMI ile bağlasam nasıl bir etkileşim yakalarım acaba?

Üstteki model 165 Hz olarak geçiyor sanırım ama ben alttakini sipariş ettim 144Hz ile arasında büyük bir fark olacağını sanmıyorum. Kafamdaki tek soru işareti şu, daha yüksek bir frekanslı bir monitör almayı düşünüyorum 220 alıp HDMI ile bağlasam nasıl bir etkileşim yakalarım acaba?

Hocam yanlış bilgilendirme olmasın aynı modeller Trendyol Hepsiburada'da 144 Hz olarak gözüküyor ve evet 144Hz ile 165Hz ile büyük bir fark var 1 yıldır Victus 15 kullanıyorum 2 3K daha fazla verip 165Hz alsaydım diyorum son olarak HDMI ile bağlarsan gecikme yaşanabilir mi bir fikrim yok onu araştırman gerekiyor.

Hocam yanlış bilgilendirme olmasın aynı modeller Trendyol Hepsiburada'da 144 Hz olarak gözüküyor ve evet 144Hz ile 165Hz ile büyük bir fark var 1 yıldır Victus 15 kullanıyorum 2 3K daha fazla verip 165Hz alsaydım diyorum son olarak HDMI ile bağlarsan gecikme yaşanabilir mi bir fikrim yok onu araştırman gerekiyor.
Evet bende gördüm ama yorumlarda insanlar açıp baktıklarında 165 Hz olduğundan bahsetmiş belki yanlışlık olmuş olabilir diğer Victus 16 lar 144 iken bu modeli de yanlışlıkla öyle yazmış olabilirler bilemiyorum ama şu an 165 ile 144 arasında 10k var ben de pek değer mi emin olamadım açıkçası. Tabii aslında renk doyumu daha iyi olduğu için üstteki modelde kaldı aklım hep ama şuan kullandığım PC Ideapad 330 %58sRGB TN panelli eski bir PC her türlü bir upgrade olacak benim için o yüzden çok önemsemiyorum artık Fps farkına da okeyim açıkçası. Zaten monitör almayı düşünüyorum HDMI genel olarak en mantıklısı oluyor mecburen öyle yapacağım.

Evet bende gördüm ama yorumlarda insanlar açıp baktıklarında 165 Hz olduğundan bahsetmiş belki yanlışlık olmuş olabilir diğer Victus 16'lar 144 iken bu modeli de yanlışlıkla öyle yazmış olabilirler bilemiyorum ama şu an 165 ile 144 arasında 10k var ben de pek değer mi emin olamadım açıkçası. Tabii aslında renk doyumu daha iyi olduğu için üstteki modelde kaldı aklım hep ama şu an kullandığım PC IdeaPad 330 %58sRGB TN panelli eski bir PC her türlü bir upgrade olacak benim için o yüzden çok önemsemiyorum artık FPS farkına da okeyim açıkçası. Zaten monitör almayı düşünüyorum HDMI genel olarak en mantıklısı oluyor mecburen öyle yapacağım.

10klık farka 144Hz'den 165Hz farkı ödemeye gerek yok 10k ya veya daha ucuzu daha iyi monitör alabilirisiniz ama laptop to monitör gecikmesi olmaması için biraz araştırma yapın.

hocam memnun kaldınız mı aldığınız modelden

Yeni konular

Geri
Yukarı