HP Victus 16 S00xx modeli hall sensör sorunu nedeniyle iade edilmeli mi?

Kendileri de sorunu kabul ediyorlar bilerek aynı mühendislik hatasını yapmazlar ama çıktığında bile kimse bir şey söyleyemez çünkü hemen ortaya çıkan bir sorun değil.

Ya bu hall sensör hatasını tam olarak anlamadım, laptopun kapağını kapatarak uyku moduna geçmesine yarayan bir sensörmüş, ben bilgisayar kullanırken kapağını kapatıp uyku moduna almayı düşünmüyorum yine de bu sensör benim için sorun olur mu?

Ya bu hall sensör hatasını tam olarak anlamadım, laptopun kapağını kapatarak uyku moduna geçmesine yarayan bir sensörmüş, ben bilgisayar kullanırken kapağını kapatıp uyku moduna almayı düşünmüyorum yine de bu sensör benim için sorun olur mu?
Tek sorun o olsa umursayan neredeyse olmaz ama işlemci wattı düşüyormus. Performansa ne kadar etkisi var bilmiyorum ama sonuçta işlemci gücünü düşürüyor.

Tek sorun o olsa umursayan neredeyse olmaz ama işlemci wattı düşüyormus. Performansa ne kadar etkisi var bilmiyorum ama sonuçta işlemci gücünü düşürüyor.

Hocam sensörü sökünce dediğiniz performans sorunları oluyormuş, ben sensörü sökmeden kullanırsam bana etkisi olur mu hall sensör olayının onu merak ediyorum?

Hocam sensörü sökünce dediğiniz performans sorunları oluyormuş, ben sensörü sökmeden kullanırsam bana etkisi olur mu hall sensör olayının onu merak ediyorum?

Ekran sürekli kapanıp aciliyormus. Yani laptopu sürekli" uyku moduna alıp hemen ekranı aciyormus" gibi düşünebilirsin. Normalde kapak kapatıldığında uyku moduna al özelliği devre dışı bırakılabiliyor ama hall sensör bozulduğunda işe yaramıyormus sanırım.

Hocam bu hall sensör olayı 5000 serisi Victus'larda olacak mı? Çünkü bu sorun birkaç hafta önce ortaya çıktı diye biliyorum ve 5000 serisi şu an üretimde ve de bu sorun üretim kaynaklı bir sorun, bundan dolayı 5000 serisi Victus alırken de bu konu hakkında dikkatli olmalı mıyız?

Victus'larda birkaç hafta önce ortaya çıktı, HP Omen'larda taa 13. nesil Intel işlemci döneminde(benim cihazım 2023 Aralıkta alındı modelin kendisi 2023 Mayıs'ta piyasaya sürülmüş) kendini gösterdi ve garip bir şekilde hala devam ediyor, yalan olmasın benim açımdan pek önemsiyorlar gibi durmuyor çünkü benim iade sürecimi uzatan t*knosa denen markamsı oluşumdu HP'nin kendini hiçbir şekilde iademi reddetmedi direkt doa formu verip onayladılar. Bayağıdır bu durumun farkındalar yani.

Victus'larda birkaç hafta önce ortaya çıktı, HP Omen'larda TAA 13. nesil Intel işlemci döneminde(benim cihazım 2023 Aralıkta alındı modelin kendisi 2023 Mayıs'ta piyasaya sürülmüş) kendini gösterdi ve garip bir şekilde hala devam ediyor, yalan olmasın benim açımdan pek önemsiyorlar gibi durmuyor çünkü benim iade sürecimi uzatan t*knosa denen markamsı oluşumdu HP'nin kendini hiçbir şekilde iademi reddetmedi direkt doa formu verip onayladılar. Bayağıdır bu durumun farkındalar yani.

Sence laptopu kullanmaya devam edersem ve ileride bu sorunu yaşarsam, iade ederler mi direkt?

Sence laptopu kullanmaya devam edersem ve ileride bu sorunu yaşarsam iade ederler mi direkt.

Ben ilk 6 ay avantajındaydım hocam 6 aydan sonra ne olur bilemem. Durum biraz daha farkındalar ama umusamadan gelen iadeleri alıp satış yapmaya devam ediyorlar gibi, ilk 6 aydan sonra olacakları bilmiyorum tutumları o konuda nasıldır vs. bir fikrim yok.

Ben ilk 6 ay avantajındaydım hocam 6 aydan sonra ne olur bilemem. Durum biraz daha farkındalar ama umusamadan gelen iadeleri alıp satış yapmaya devam ediyorlar gibi, ilk 6 aydan sonra olacakları bilmiyorum tutumları o konuda nasıldır vs. bir fikrim yok.
ilk 6 ayda doa raporunu ithalatçı vermiyor mu? Siz hpden aldım demişsiniz.

İlk 6 ayda doa raporunu ithalatçı vermiyor mu? Siz HP'den aldım demişsiniz.

Normali nasıl olur bilmem ama bizde şöyle oldu;
İlk talep: Servis yolu ile tamir.
Beceremediler, 1 hafta sonra geri bozuldu ve ısınma problemleri başladı.

İkinci talep: İade denemesi.
İade talebi için incelenmeye teknik servise gitti, onay verdiler ve bize doa formu yolladılar. Ama cıhaz t*knosaya nıyeyse gerı dondu dırekt ıadeye gıtmek yerıne?

Üçüncü talep: Tekrar ıade denemesı.
Artık buna kim sebep oldu bilmiyorum ama cihaz ikinci adımda iade için doa formu verildiği halde t*knosa mağazasına geri döndü ve bu sefer tedarikçiye gitti, tedarikçi bu doa formu geçerli değil tarzı bir şey dedi ve t*knosanın mükemmel çalışanları sayesinde(anlatmadığım saçmalıklar dahil) 3.5 ay kullandığım laptopu 4 ayda anca iade ettim, tüm taksitlerini ödediğimiz laptopun parasını üstüne bir de taksit taksit aldık üstüne 50000TL'lik laptopun kampanya diye 45000 TL'sini geri verdiler. Artık parayı zar zor alabildiğimiz için çok sorgulamadan aldık ve koşarak kaçtık t*knosa mağazasından.

Zaten arena bilgisayar bize sizin dediğiniz tarzda bir şey dedi hocam biz HP teknik servisiyle konuşurken size doa formu gönderdik e mailden onu basıp t*knosaya verin diye ama arena bilgisayarda doa formunu onlar veremez dedi kendileride kontrol ettiler açıkçası muz cumhuriyeti kalitesinde bir iş döndüğü için bende artık pes ettim ne yanlış ne doğru.

Bu arada doa formu olduğu iddia edilen docx zımbırtısı hala duruyor, 16:30-17:00 gibi okuldan eve geri dönüyorum önemli bilgileri sansürleyip paylaşabilirim.

Son düzenleme:
Normali nasıl olur bilmem ama bizde şöyle oldu;
İlk talep: Servis yolu ile tamir.
Beceremediler, 1 hafta sonra geri bozuldu ve ısınma problemleri başladı.

İkinci talep: İade denemesi.
İade talebi için incelenmeye teknik servise gitti, onay verdiler ve bize doa formu yolladılar. Ama cıhaz t*knosaya nıyeyse gerı dondu dırekt ıadeye gıtmek yerıne?

Üçüncü talep: Tekrar ıade denemesı.
Artık buna kim sebep oldu bilmiyorum ama cihaz ikinci adımda iade için doa formu verildiği halde t*knosa mağazasına geri döndü ve bu sefer tedarikçiye gitti, tedarikçi bu doa formu geçerli değil tarzı bir şey dedi ve t*knosanın mükemmel çalışanları sayesinde(anlatmadığım saçmalıklar dahil) 3.5 ay kullandığım laptopu 4 ayda anca iade ettim, tüm taksitlerini ödediğimiz laptopun parasını üstüne bir de taksit taksit aldık üstüne 50000TL'lik laptopun kampanya diye 45000 TL'sini geri verdiler. Artık parayı zar zor alabildiğimiz için çok sorgulamadan aldık ve koşarak kaçtık t*knosa mağazasından.

Zaten arena bilgisayar bize sizin dediğiniz tarzda bir şey dedi hocam biz HP teknik servisiyle konuşurken size doa formu gönderdik e mailden onu basıp t*knosaya verin diye ama arena bilgisayarda doa formunu onlar veremez dedi kendileride kontrol ettiler açıkçası muz cumhuriyeti kalitesinde bir iş döndüğü için bende artık pes ettim ne yanlış ne doğru.

Bu arada doa formu olduğu iddia edilen docx zımbırtısı hala duruyor, 16:30-17:00 gibi okuldan eve geri dönüyorum önemli bilgileri sansürleyip paylaşabilirim.

Bende Acer Nitro 16 için arena bilgisayardan doa raporu aldım, Acer'in teknik servisi SMS infocomm beni 2 ay uğraştırdı 4 kere gönderdim bilgisayarı ama ithalatçıya yani arena bilgisayara gönderdiğimde 4 iş günü içerisinde bana doa raporunu mailden ilettiler, bende o ilettikleri belgeyi satıcıya yani Hepsiburada'ya ilettim ve stok olmadığı için muadil ürün talep ettim ama 15 gün boyunca bir şey önermediler daha fazla sabrım kalmadığı için ücret iadesini kabul ettim. Türkiye de böyle işler için tüketiciyi çok fazla yoruyorlar, maddi değeri benim için yüksek olduğu için de çok fazla stres yapıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı