- RAM
- 16GB 5400Mhz
- SSD veya HDD modeli
- KIOXIA 512GB
- Ekran kartı
- RTX 4060
- Anakart
- HP Victus 7P6B4EA
- İşlemci
- i7 13700H
Uzun süre herhangi bir oyun oynamadıktan sonra bir gün Sea of Thieves oynamaya karar verdim ve "video driver crashed" şeklinde bir hata aldım. GeForce Experience uygulamasını açıp driverlarımı güncellemek istedim fakat GeForce Experience siyah ekran kaldı. Daha sonra "Complete Anatomy" adlı programı çalıştırmayı denedim ve o da çalışmadı. Bilgisayarımı sıfırlamaya karar verdim ve başlat menüsüne cihazımı sıfırla yazdım. Cihazdaki tüm dosyaları sil seçeneğine basarak cihazımı yeniden kurdum. GeForce Experience'i tekrar indirdim ve yine siyah ekran kaldı açılmadı. Daha sonra Complete Anatomy adlı uygulamayı indirdim ve o da açılmadı. NVIDIA App'i indirip ekran kartı sürücümü güncelledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Şu anda hala Sea of Thieves'de aynı hatayı alıyorum. Complete Anatomy adlı uygulama açar açmaz kapanıp açılmamaya devam ediyor. Mount and Blade Bannerlord açmayı deniyorum ve o da açılmıyor. Şimdi FIFA 23 açmayı denedim ve benzer sonuç. Sea of Thieves'te aynı hatayı alan birkaç arkadaş gördüm oyunun başlatma seçeneklerine -D3D11 yazarak sorunu çözmüşler fakat bende işe yaramıyor. Bu arada bilgisayarımla daha önce bu oyunların hepsini uzun süre oynadım. Bilgisayarım HP Victus 7P6b4EA notebook. (RTX 4060 / i7 13700). Sorunun Windows 11 ile alakalı olduğunu düşünsem de bilgisayarımı aldığımdan beri gömülü Windows 11 olmasına rağmen daha önce oyunların hepsini sorunsuz şekilde oynamış olmam kafamı karıştırıyor. Sizce sorun nedir?
Not: Windows ve oyunlarım orijinal. Steam üzerinden açmaya çalışıyorum. Dosyaların bütünlüğünü doğrulamak işe yaramıyor.
Not: Windows ve oyunlarım orijinal. Steam üzerinden açmaya çalışıyorum. Dosyaların bütünlüğünü doğrulamak işe yaramıyor.