Çözüldü HP Victus 7P6b4EA laptop hiçbir oyunu açmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ynsemr

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16GB 5400Mhz
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 512GB
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
HP Victus 7P6B4EA
İşlemci
i7 13700H
Uzun süre herhangi bir oyun oynamadıktan sonra bir gün Sea of Thieves oynamaya karar verdim ve "video driver crashed" şeklinde bir hata aldım. GeForce Experience uygulamasını açıp driverlarımı güncellemek istedim fakat GeForce Experience siyah ekran kaldı. Daha sonra "Complete Anatomy" adlı programı çalıştırmayı denedim ve o da çalışmadı. Bilgisayarımı sıfırlamaya karar verdim ve başlat menüsüne cihazımı sıfırla yazdım. Cihazdaki tüm dosyaları sil seçeneğine basarak cihazımı yeniden kurdum. GeForce Experience'i tekrar indirdim ve yine siyah ekran kaldı açılmadı. Daha sonra Complete Anatomy adlı uygulamayı indirdim ve o da açılmadı. NVIDIA App'i indirip ekran kartı sürücümü güncelledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Şu anda hala Sea of Thieves'de aynı hatayı alıyorum. Complete Anatomy adlı uygulama açar açmaz kapanıp açılmamaya devam ediyor. Mount and Blade Bannerlord açmayı deniyorum ve o da açılmıyor. Şimdi FIFA 23 açmayı denedim ve benzer sonuç. Sea of Thieves'te aynı hatayı alan birkaç arkadaş gördüm oyunun başlatma seçeneklerine -D3D11 yazarak sorunu çözmüşler fakat bende işe yaramıyor. Bu arada bilgisayarımla daha önce bu oyunların hepsini uzun süre oynadım. Bilgisayarım HP Victus 7P6b4EA notebook. (RTX 4060 / i7 13700). Sorunun Windows 11 ile alakalı olduğunu düşünsem de bilgisayarımı aldığımdan beri gömülü Windows 11 olmasına rağmen daha önce oyunların hepsini sorunsuz şekilde oynamış olmam kafamı karıştırıyor. Sizce sorun nedir?

Not: Windows ve oyunlarım orijinal. Steam üzerinden açmaya çalışıyorum. Dosyaların bütünlüğünü doğrulamak işe yaramıyor.

Çözüm
Ekran kartı sürücüsünü kurmak için GeForce Experience indiriyorum fakat notebookumun diğer bileşenlerinin sürücülerini nereden kurmam gerek bilmiyorum. HP'nin kendine ait bir programı var mı? Windows Update kullanmam yeterli olur mu?

Omen Gaming hub>graphics switcher>discrete yapıp deneyin.
İlk önce DDU rehberini deneyin hocam, aşağıda linki atacağım. Rehberi yaptıktan sonra en güncel sürücünüzü kurun, bunları güvenli modda yapın.

İlk önce DDU rehberini deneyin hocam, aşağıda linki atacağım. Rehberi yaptıktan sonra en güncel sürücünüzü kurun, bunları güvenli modda yapın.

Yaptım. İkinci adım nedir?

Yaptım. İkinci adım nedir?
En son sürücü güncellemelerini de kurdunuz mu sisteme?
Eğer kurduysanız sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin lütfen.

En son sürücü güncellemelerini de kurdunuz mu sisteme?
Eğer kurduysanız sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin lütfen.
Ekran kartı sürücüsünü kurmak için GeForce Experience indiriyorum fakat notebookumun diğer bileşenlerinin sürücülerini nerden kurmam gerek bilmiyorum. HP'nin kendine ait bir programı var mı? Windows Update kullanmam yeterli olur mu?

Ekran kartı sürücüsünü kurmak için GeForce Experience indiriyorum fakat notebookumun diğer bileşenlerinin sürücülerini nerden kurmam gerek bilmiyorum. HP'nin kendine ait bir programı var mı? Windows Update kullanmam yeterli olur mu?
Update genelde yeterli oluyor, bizim içinse sadece ekran kartı sürücüsünü kurmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Umarım sürücü yüklemesini güvenli mod içinde yapıyorsunuzdur.

Ekran kartı sürücüsünü kurmak için GeForce Experience indiriyorum fakat notebookumun diğer bileşenlerinin sürücülerini nereden kurmam gerek bilmiyorum. HP'nin kendine ait bir programı var mı? Windows Update kullanmam yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Çözüm
Update genelde yeterli oluyor, bizim içinse sadece ekran kartı sürücüsünü kurmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Umarım sürücü yüklemesini güvenli mod içinde yapıyorsunuzdur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep Baltaş'ın rehberini kullanarak sildim, sürücü yükleme işlemine henüz başlamadım çünkü GeForce Experience şuan yine açılmıyor fakat bir önceki durumdan daha iyi. Siyah ekranda kalmak yerine görseldeki gibi kalıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    337,6 KB · Görüntüleme: 13
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep Baltaş'ın rehberini kullanarak sildim, sürücü yükleme işlemine henüz başlamadım çünkü GeForce Experience şuan yine açılmıyor fakat bir önceki durumdan daha iyi. Siyah ekranda kalmak yerine görseldeki gibi kalıyor.
Menüler arası geçiş biraz yavaş oluyor genelde NVIDIA yazılımında, eğer sorun çözülmezse NVIDIA App'i indirin. Oradan sürücüleri kurun hocam.

Ekran kartı güncellememi yaptıktan sonra bunu uygulayacağım.
Bu arada Windows 10'a bu sabah geçtim fakat durum aynı. Complete Anatomy yine çalışmıyor. Oyunları denemedim henüz. UEFI ile geçmedim direkt internetten ISO indirip klasörden çalıştırarak geçtim. Windows.old dosyasını sildim.

Menüler arası geçiş biraz yavaş oluyor genelde NVIDIA yazılımında, eğer sorun çözülmezse NVIDIA App'i indirin. Oradan sürücüleri kurun hocam.
Deniyorum çünkü çalışmadı GeForce Experience. Ekran kartı güncellemesini de güvenli modda yapmam gerekli mi?

Yeni konular

Geri
Yukarı