Çözüldü HP Victus 7P6b4EA laptop hiçbir oyunu açmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ynsemr

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16GB 5400Mhz
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 512GB
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
HP Victus 7P6B4EA
İşlemci
i7 13700H
Uzun süre herhangi bir oyun oynamadıktan sonra bir gün Sea of Thieves oynamaya karar verdim ve "video driver crashed" şeklinde bir hata aldım. GeForce Experience uygulamasını açıp driverlarımı güncellemek istedim fakat GeForce Experience siyah ekran kaldı. Daha sonra "Complete Anatomy" adlı programı çalıştırmayı denedim ve o da çalışmadı. Bilgisayarımı sıfırlamaya karar verdim ve başlat menüsüne cihazımı sıfırla yazdım. Cihazdaki tüm dosyaları sil seçeneğine basarak cihazımı yeniden kurdum. GeForce Experience'i tekrar indirdim ve yine siyah ekran kaldı açılmadı. Daha sonra Complete Anatomy adlı uygulamayı indirdim ve o da açılmadı. NVIDIA App'i indirip ekran kartı sürücümü güncelledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Şu anda hala Sea of Thieves'de aynı hatayı alıyorum. Complete Anatomy adlı uygulama açar açmaz kapanıp açılmamaya devam ediyor. Mount and Blade Bannerlord açmayı deniyorum ve o da açılmıyor. Şimdi FIFA 23 açmayı denedim ve benzer sonuç. Sea of Thieves'te aynı hatayı alan birkaç arkadaş gördüm oyunun başlatma seçeneklerine -D3D11 yazarak sorunu çözmüşler fakat bende işe yaramıyor. Bu arada bilgisayarımla daha önce bu oyunların hepsini uzun süre oynadım. Bilgisayarım HP Victus 7P6b4EA notebook. (RTX 4060 / i7 13700). Sorunun Windows 11 ile alakalı olduğunu düşünsem de bilgisayarımı aldığımdan beri gömülü Windows 11 olmasına rağmen daha önce oyunların hepsini sorunsuz şekilde oynamış olmam kafamı karıştırıyor. Sizce sorun nedir?

Not: Windows ve oyunlarım orijinal. Steam üzerinden açmaya çalışıyorum. Dosyaların bütünlüğünü doğrulamak işe yaramıyor.

Çözüm

Omen Gaming hub>graphics switcher>discrete yapıp deneyin.
Eğer ISO dosyası şeklinde indiyse Rufus ile yazdırmak gerekir ama sizin seçtiğiniz seçeneği daha önce hiç denemedim. Bence ISO dosyası olarak indirin, USB bellekte sorun çıkmasın.
Sanırım kendisi yazdı. "boot", "efi", "sources" "support" "autorun" "bootmgr" "bootmgr.efi" ve "setup" isimli klasörler ve dosyaları flash belleğime kurdu ve içindeki diğer her şeyi sildi.

Windows 10 yükleme medyasını indirdim ve rufus bunu görmüyor. Bu medyayı açtığımda bana USB ye kurulum yapma seçeneği sundu anladığım kadarıyla rufusun yaptığı şeyi yaptı. Rufusun görebileceği ISO dosyasını nereden indirebilirim. Attığım link dışında güncel bir şey bulamadım.

Dediklerinize göre kurulum flash'ı oluşmuş durumda, sistemi o bellekten başlatmayı deneyin bakalım. Sorun çıkmayacağını düşünüyorum.

Hocam benim dediğim çözümü denediniz mi? Benim dediğim çözüm olacak gibi düşünüyorum.

Hocam benim dediğim çözümü denediniz mi? Benim dediğim çözüm olacak gibi düşünüyorum.
Şu an bir yükleme yapıyor. Önce sizin dediğinizi deneyip olmazsa sıfırdan kurulum yapacağım.

Complete anatomy açıldı. Muhtemelen diğer her şey de açılacak. Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. Çözüm olarak işaretledim. Merak ettiğim şey bu sorun neden durup dururken ortaya çıktı? "discrete" moduna geçirerek neyi değiştirdim? Anladığım kadarıyla intel iris graphicten rtx 4060 kullanımına geçtim. Neden olduğunu gerçekten merak ediyorum. Complete Anatomy adlı uygulamayla HP'nin discrete modunun ilgisi nedir sizce?

Dediklerinize göre kurulum flash'ı oluşmuş durumda, sistemi o bellekten başlatmayı deneyin bakalım. Sorun çıkmayacağını düşünüyorum.
Ayrıyeten yardımlarınız için size de teşekkür ederim. Driverları silmek de işe yaradı. Okuyanların bilgisine.

Son düzenleme:
Dahili ekran kartını devre dışı bırakarak oyunların o karttan açılmasını engelledi "Discrete" modu. Ek olarak yeni sürücüsü yüklenen NVIDIA karttan açılmasını sağladı. Bundan dolayı sorun kalmadı.

Ayrıyeten yardımlarınız için size de teşekkür ederim. Driverları silmek de işe yaradı. Okuyanların bilgisine.
Ne demek hocam, rica ederiz.

Benim dediğim ayar sayesinde MUX switch açmış oldun. Discrete seçeneğini seçtiğinde laptop harici ekran kartını kullanır. Dahili ekran kartını devre dışı bırakmış oldun. Bende tam olarak sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum. Sorun tamamen çözülene kadar böyle kullanmaya devam edebilirsin.

Dostum bende de aynı hata veriyor oyun video drıver crashed diretix diye bende HP Victus 16 kullanıyorum MUX switch yararlı olur mu sizce ve hangi uygulamadan yapacağım.

Dostum bende de aynı hata veriyor oyun video drıver crashed diretix diye bende HP Victus 16 kullanıyorum MUX switch yararlı olur mu sizce ve hangi uygulamadan yapacağım.

Omen Gaming Hub uygulamasından yapacaksın.

Teşekkür ederim hocam bir deneyeyim baktığımda bir sürü kişi böyle hata almış eğer Omen Gaming Hub olmazsa ekran kartını silip yüklemeyi düşünüyorum.

Hocam bir de benim Intel drıver Update'de Google'da Intel xre grafik kartı var bunları indireyim mi gerek var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-16 151603.png
    70,1 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…