HP Victus aşırı ısınma sorunu nasıl çözülür?

EmirTasx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba HP Victus laptopunu kullanmaktayım. Cihaz yaklaşık 8 aylık ilk zamanlar hiç oyun oynamıyordum son 3 gündür Full fan ayarlarında Assetto Corsa - Online'a başladım ilk günler işlemci ısısı 95leri görüyordu bilgisayarcıya götürüp genel fan temizliği ve en kalitelisinden termal macun değişikliği yaptırdım şu an ise 85-91 arasında seyrediyor bu sıcaklık değerleri bu oyun için normal midir? Yoksa hala bir anormallik var mı var ise ne yapmalıyım?

NOT: Oyunu kapattığım gibi işlemci sıcaklık değeri normallere dönüyor.

İşlemci: Ryzen 7 6800H
Ekran Kartı: 3050 Ti

Hocam sağ ol var ol, kapattıktan sonra ısım 70'e sabitlendi. Peki bunun bir zararı var mıdır? Yani görüntüde bozulma vs veya başka bir zaafiyeti mevcut mu?

Zararı olmaz ama PC performans kaybı yaşar. Genelde işlemci odaklı oyun ve render işlerinde daha çok oluyor bu durum. Sıcaklık limiti koysan daha verimli olurdu ama buda farklı bir çözüm.

85-90 laptoplar için normal sıcaklık değerleri ama yine de içiniz rahat etmezse laptopun altına legodan bir şey koymuştum ben silgi bile kullanabilirsiniz biraz daha sıcaklığı azaltır.

Zararı olmaz ama PC performans kaybı yaşar. Genelde işlemci odaklı oyun ve render işlerinde daha çok oluyor bu durum. Sıcaklık limiti koysan daha verimli olurdu ama bu da farklı bir çözüm.

Sıcaklık limiti koyunca o dereceye ulaştığında oyundan mı atacak nasıl oluyor?

Sıcaklık limiti koyunca o dereceye ulaştığında oyundan mı atacak nasıl oluyor?

Oyundan niye atsın. Turbo kapatmanın kısmen devreye girmesi gibi düşünebilirsin. İşlemciyi belirli sıcaklığın üstüne çıkarmamak için performans kısacak ama Turbo kapatma gibi tamamen kapatmaz daha verimli olur. Araştır YouTube'da birçok kaynak var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı