HP Victus fan sürekli çalışıyor

Merhaba, öncelikle çıtırdan hortlattığım için özür dilerim. Şuan da elimde HP Victus 15'in RTX 3050 ve i5-12450H donanımlı modeli bulunuyor. Cihazı daha dün satın aldım. Cihazı ilk kullanmaya başladığımda driverlar vesaire hiçbir şey olmadan freeDOS geldi. Windows 11 Pro ile driverları ve gereken diğer her şeyi kurdum. Öncelikle driverları kurmadan önce bilgisayardan "pıt pıt" gibi sesler geliyordu, bu sorundan kurtuldum ancak hala bazı sıkıntılar var. Konuyu açan arkadaşın ki gibi benim bilgisayarın fanları da susmuyor hem de sıcaklık dereceleri düşük olmasına ve benim hiçbir işlem yapmama rağmen. Bilgisayarda kurulu olarak da sadece VS Code, Discord ve Steam bulunuyor, bunlar dışında başka hiçbir şey yok ama nedense fanlar bir türlü susmuyor. Ayriyeten bu cihazın iddia edilen şarj süresi de HP'nin sitesinde 8 saat yazıyor ancak ben henüz 4 saat üzerini göremedim. Bana da önerebileceğiniz bir çözüm var mı?

(Bu arada HP Support ile halihazırda iletişim halindeyim ancak cihaz değişim veya servise gönderme gibi durumlara kalmadan çözebilme şansım varsa bunu yapmak isterim. Daha önce bu tür konularda mağdur olmuş birisi olarak söylüyorum bunu.)
Benim cihazda aynı hala şuan da sürekli fan çalıştırıyor.

Benim cihazda aynı hala şuan da sürekli fan çalıştırıyor.

Merhaba ben problemlerimi çözdüm şimdi sırasıyla yazacağım umarım sana da yardımcı olur.

Öncelikle bilgisayarımı sıfırladım bu arada Windows 11 kullanıyorum. Bilgisayarı sıfırladıktan sonra gerekli olan driverları sadece Windows update aracılığı ile indirdim. HP'nin kendi sitesinden veya HP support uygulamasından herhangi bir şey indirme. Eğer böyle yaparsan sanırım 2 driver birden iniyor ve aralarında çakışma oluyor. Sonrasında da benim bir üzerimdeki arkadaşın dediği gibi HP omen gaming hub ve HP support uygulamalarını kaldır. Ben format attığımda zaten halihazırda yüklü değildi o yüzden yüklemedim. Eğer sende de durum böyleyse bırak böyle kalsın. Son olarak ekran kartı driverlarını kendi sitesinden istersen indirebilirsin. (GeForce experience gibi.)

Bütün bunları yaptıktan sonra atıyorum, laptopu alıp sadece bir dizi izlediğim zaman, açıp sadece browser'da takıldığım zaman veya vscode açıp bir şeyler yazdığımda orada fanlarım çalışmıyor ki olması gereken de buydu.

Bunların dışında, oyun oynadığın zaman veya oyunu yeni kapattığın zaman fanların çalışır ki zaten olması gereken de bu biliyorsun.

Şarj süresi konusunda da testimi yaptım. Bütün bunları yaptıktan sonra 4 saate ucu ucuna gelebilen şarj sürem yaklaşık 6 saat 15 dakikaya kadar çıktı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba ben problemlerimi çözdüm şimdi sırasıyla yazacağım umarım sana da yardımcı olur.

Öncelikle bilgisayarımı sıfırladım bu arada Windows 11 kullanıyorum. Bilgisayarı sıfırladıktan sonra gerekli olan driverları sadece Windows update aracılığı ile indirdim. HP'nin kendi sitesinden veya HP support uygulamasından herhangi bir şey indirme. Eğer böyle yaparsan sanırım 2 driver birden iniyor ve aralarında çakışma oluyor. Sonrasında da benim bir üzerimdeki arkadaşın dediği gibi HP omen gaming hub ve HP support uygulamalarını kaldır. Ben format attığımda zaten halihazırda yüklü değildi o yüzden yüklemedim. Eğer sende de durum böyleyse bırak böyle kalsın. Son olarak ekran kartı driverlarını kendi sitesinden istersen indirebilirsin. (GeForce experience gibi.)

Bütün bunları yaptıktan sonra atıyorum, laptopu alıp sadece bir dizi izlediğim zaman, açıp sadece browser'da takıldığım zaman veya vscode açıp bir şeyler yazdığımda orada fanlarım çalışmıyor ki olması gereken de buydu.

Bunların dışında, oyun oynadığın zaman veya oyunu yeni kapattığın zaman fanların çalışır ki zaten olması gereken de bu biliyorsun.

Şarj süresi konusunda da testimi yaptım. Bütün bunları yaptıktan sonra 4 saate ucu ucuna gelebilen şarj sürem yaklaşık 6 saat 15 dakikaya kadar çıktı.

dostum bilgisayarı yeni aldım cpu boştayken 2000 rpmde çalışıyor, sende durumlar nasıl?

Umarım yardımcı olabilmişir

dediklerinizi yaptım yaparken windows 11 home kurdum sadece wifi sürücüsünü hp supportdan yükledim kalanı windows updateden kurdum lakin sorun devam etti lütfen yardım edin

Öncelikle bilgisayarımı sıfırladım bu arada Windows 11 kullanıyorum. Bilgisayarı sıfırladıktan sonra gerekli olan driverları sadece Windows Update aracılığı ile indirdim. HP'nin kendi sitesinden veya HP Support uygulamasından herhangi bir şey indirme. Eğer böyle yaparsan sanırım 2 driver birden iniyor ve aralarında çakışma oluyor. Sonrasında da benim bir üzerimdeki arkadaşın dediği gibi HP Omen Gaming Hub ve HP Support uygulamalarını kaldır. Ben format attığımda zaten halihazırda yüklü değildi o yüzden yüklemedim. Eğer sende de durum böyleyse bırak böyle kalsın. Son olarak ekran kartı driverlarını kendi sitesinden istersen indirebilirsin. (GeForce Experience gibi.)

Bütün bunları yaptıktan sonra atıyorum, laptopu alıp sadece bir dizi izlediğim zaman, açıp sadece Browser'da takıldığım zaman veya VS Code açıp bir şeyler yazdığımda orada fanlarım çalışmıyor ki olması gereken de buydu.

Hocam açıklama için teşekkürler, denedim ancak bende de işe yaramadı. Dün HP Support ile tüm Driver'ları kurdum ve açılır açılmaz fan çalışıyordu, şimdi sıfırdan kurulum yaptım HP Support uygulamasını kullanmadan. Ancak yine Chrome'da 2 sekme açsam ses yapıyor. Kendi kendine arada bir fanı hızlı çalıştırıyor.

CPU sıcaklık uygulamasıyla takip ettim, 40 dereceyi geçince fanlar ses yapmaya başlıyor. 2 Chrome sekmesi de 40 dereceyi geçmesi için yeterli (7N9V3EA: i5 13500, RTX4050, 16 GB RAM sisteminde). Sizde sorun tekrar etti mi, başka bir çözüm öneriniz var mı merak ediyorum. Cihazı Amazon'dan dün aldım, inanılmaz canımı sıktı bu durum.

Dediklerinizi yaptım yaparken Windows 11 Home kurdum sadece Wi-Fi sürücüsünü HP Support'dan yükledim kalanı Windows Update'den kurdum lakin sorun devam etti

Ben de sıfırdan kurdum ama değişmedi. Çözüm bulabildiniz mi hocam? İyi forumlar.

Son düzenleme:
Hocam açıklama için teşekkürler, denedim ancak bende de işe yaramadı. Dün HP Support ile tüm Driver'ları kurdum ve açılır açılmaz fan çalışıyordu, şimdi sıfırdan kurulum yaptım HP Support uygulamasını kullanmadan. Ancak yine Chrome'da 2 sekme açsam ses yapıyor. Kendi kendine arada bir fanı hızlı çalıştırıyor.

CPU sıcaklık uygulamasıyla takip ettim, 40 dereceyi geçince fanlar ses yapmaya başlıyor. 2 Chrome sekmesi de 40 dereceyi geçmesi için yeterli (7N9V3EA: i5 13500, RTX4050, 16 GB RAM sisteminde). Sizde sorun tekrar etti mi, başka bir çözüm öneriniz var mı merak ediyorum. Cihazı Amazon'dan dün aldım, inanılmaz canımı sıktı bu durum.

Ben de sıfırdan kurdum ama değişmedi. Çözüm bulabildiniz mi hocam? İyi forumlar.
Hocam soruna çözüm bulabildiniz mi

Hocam soruna çözüm bulabildiniz mi
Bu tür ısınma, fan açma sorunlarının en garanti çözümü Turbo Boost'u kapatmak. Turbo Boost Kapatma bu linkteki rehberi uygulayın. Karşılığında küçük bir performans kaybı olacak (bende RDR 2'de sadece 1 fps fark etti) ama oyunlarda 100 dereceyi gören victus Turbo Boost'u kapatınca 80 dereceyi geçmiyor. Ortalama da 70 derece. Tabii batarya süresi de bariz bir şekilde artıyor.

OmenMon adlı yazılımı yükleyin güncel sürüm HP Victus'ler ile uyumlu ve sağ altta "Off" seçeneği ile fanları tamamen kapatabiliyorunuz. Üstelik BIOS'ta Always On seçeneği aktif olsa dahi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı