Çözüldü HP victus Gaming laptop kilitlenme ve mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ritalin98

Decapat
Katılım
28 Aralık 2021
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8GB SK Hynix 3200MHz x2
SSD veya HDD modeli
Nvme Samsung 1TB SSD
Ekran kartı
İntel R Uhd Graphics, Geforce Rtx3060
İşlemci
11th Gen İntel 11800H
Merhabalar, yaklaşık 2 ay kadar önce HP victus Gaming laptop satın aldım ve kullanmaya başladım. Yıllardır hayalini kurduğum bilgisayara sahip olduğum için hep oynamak istediğim oyunları bilgisayara kurdum ve 5-6 hafta kadar hiçbir sorun yaşamadan kullandım. Daha sonra bilgisayarıma Cyberpunk'ı yükledim ve her şey bundan sonra başladı. Cyberpunk oynarken bilgisayarım bazen 15-20 dk içerisinde, bazen 1,1.5 saat sonra kilitleniyordu. Kilitlenmenin ardından "dırrrrr" benzeri bir hoparlör takılma sesi geliyor ve bilgisayar hiçbir şekilde komut almadığı için güç tuşuna basarak kapatmak zorunda kalıyordum. Bazen bu kilitlenme sorununa ilaveten iki farklı mavi ekran hatasının da eşlik ettiğini gördüm. Bu sorunlar bazen "clock watdog timeout" bazen de "MACHINE_CHECK_EXCEPTION" oluyordu. Bu sorunun ardından HP teknik desteğe başvurdum ve hem onların tavsiye ettiği şeyleri hem de başta bu forum olmak üzere bulduğum çözüm yollarının çoğunu denedim. Bu bağlamda uyguladıklarım:

- Driverların güncel olduğundan emin olmak.
-Bilgisayara kapsamlı virüs taraması yaparak virüs bulunmadığından emin olmak.
- Bilgisayarın pil ayarlarını sıfırlamak.
- NVIDIA ekran kartı sürücülerine temiz kurulum yapmak.
-SFC-scannow benzeri komutlarla sistem dosyalarını onarmak.
-BIOS'u varsayılan ayarlara sıfırlamak, güncellemek ve tekrar kurulumunu yapmak.
-AIDA, FurMark ve benzeri programlarla bileşenleri ayrı ayrı stress testine tabii tutmak (hiçbir sorun bulunamıyor)

Birçok çözüm önerisini denedim ve bunlar işe yaramadığı için bilgisayarıma format attım. Formattan sonra tekrar bilgisayara sorun yaşadığım oyun olan Cyberpunk, streamer Life Simulator gibi oyunları yükledim ve bu sorunların devam ettiğine şahit olduktan sonra bilgisayar öğretmenliği yapan bir arkadaşımla beraber RAM'leri söküp temizlemek gibi işlemler yaptık. Sorunun ilginç yanlarından bir tanesi Forza Horizon 5, uboat gibi bazı oyunlarda ve bilgisayarda internette gezinme, film izleme vb. işlemler yaparken sorun yaşanmasa da Cyberpunk gibi, streamer Life Simulator gibi alakasız oyunlarda bu sorun karşıma çıkabiliyor. Oyunlar esnasında bilgisayarın ısı durumu gayet normal seviyelerde oluyor ve sorunun ısınma ile ilgili olabileceğini düşünmüyorum. Bilgisayara ödediğim ciddi para sonrası bu sorunun bende ne kadar hayal kırıklığı yarattığını tahmin edebiliyorsunuzdur. Sorunun üstesinden gelmeme yardımcı olan arkadaşları emeklerinin karşılığı olarak ve kabul etmeleri halinde ödüllendireceğim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Çözüm
Hata sebebi Logitech yazılımı. Fare ya da klavye için kullanıyorsunuz.

Ekran kartı ile alakalı bir durum görünmüyor.
Keşke diğer dosyaları da görebilseydim.

Ekran kartından şüpheleniyorsanız FurMark testi yapın.
Ama sıkıntı göremedim dediğim gibi. Gerçi test yapmışsınız FurMark testi.

Ekran kartının testi varsa fotoğraf atar mısınız? Görmek isterim.
Merhabalar, sık sorun yaşadığım oyunlardan bir tanesine girmeden önce Gpu Tweak 2 uygulamasından ekran kartının sıcaklık hedefini maksimuma çektim (87 derece). O uygulamada sorun yaşamadım şimdilik ama sorunun kendisi son derece rastlantısal olduğu için biraz daha gözlemleyip sonuçları bildiririm. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
 
Merhabalar tekrar bahsettiğim takılma sorununu bu sefer başka bir oyunda yaşadım. Minidump dosyası oluşmadı.Ekranda bana gelen hata ise Clock Watchdog Timeout Hatasıydı.Bilgisayarı servise göndermek zorunda kalacağım sanırım.
CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT hatası üzerinden giderek bana herhangi bir tavsiye verebilir misiniz? Bu hatanın neden olduğuna ve olası çözümlerine dair.
 
Son düzenleme:
Bilgisayarımda yaşadığım sorunlar devam ediyor fakat artık mavi ekran hatası da almıyorum. Sadece oynadığım oyun donuyor ve bazen mikrofonda takılma sesi geliyor bazen hiçbir ses gelmeden sadece bilgisayar donuyor. Sorun gerçekten çok can sıkıcı bir hal almaya başladı. Yabancı kaynaklar da dahil olmak üzere erişebildiğim her yeri tarıyorum fakat bir türlü çözüme ulaşamadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Diğer sorunlar için konu açmanızı tavsiye ederim, çünkü benim de aklıma başka bir şey gelmiyor.

Mavi Ekran konusu çözüldüyse konuyu çözüldü olarak işaretleyin lütfen.

Ben sadece Mavi Ekran için buradayım.

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Konuyu çözüldü olarak güncelliyorum.
 

Geri
Yukarı