HP Victus Laptop 16-R1015NT laptopa yükseltme yapılır mı?

Allah Allah, nasil oluyormus o? Neye dayanarak? 4nm islemci 10nm Intel modelden daha fazla isinacak oyle miymis?
Tam olarak neyden olduğunu bilmiyorum ancak Laptop üzerinde AMD ile İntel kullanan kişilerin ısı değerlerini görerek yorum yapıyorum.

Kaynak desen yok, bize sorsan TDP değeri deriz.
Sadece TDP'den kaynaklanacağını sanmıyorum.

Allah Allah, nasıl oluyormus o? Neye dayanarak? 4nm islemci 10nm Intel modelden daha fazla isinacak oyle miymis?

Benim Legion 5 Pro da Ryzen 7 5800H var 95-100 derecelere geliyordu FIFA 23 de işlemci güç ayarlarından %95'e çektim şu an çok stabil çalışıyor 75-80 derecelerde ve FPS neredeyse düşmedi bile aynisini i7 14700HX e yapmayi planlıyorum ısınma sorunum olursa.

Tam olarak neyden olduğunu bilmiyorum ancak Laptop üzerinde AMD ile İntel kullanan kişilerin ısı değerlerini görerek yorum yapıyorum.
Intel watt canavaridir, watt demek daha fazla isinma demek. AMD ise dusuk wattda yuksek performansi hedefler. Arada hayvan gibi nm farki var. Intel daha fazla isinir. En buyuk ornek CB 2077, Intel islemciler 90w cekmeye calisirken AMD 35-45w de ayni performansi saglar.

Sadece TDP'den kaynaklanacağını sanmıyorum.
Hâlâ 10 nm işlemci üreten İntel daha mı az ısınıyor Laptoplarda? Özellikle son çıkan işlemci modellerinde Ryzen işlemciler çok daha serin çalışıyor laptoplarda. Bu fark giriş seviye modellerde daha da çok belli oluyor. Soğutması çok kuvvetli olan laptop modellerinde çok bir fark görülemeyebilir tabii.

Benim Legion 5 Pro da Ryzen 7 5800H var 95-100 derecelere geliyordu FIFA 23 de işlemci güç ayarlarından %95'e çektim şu an çok stabil çalışıyor 75-80 derecelerde ve FPS neredeyse düşmedi bile aynisini i7 14700HX e yapmayi planlıyorum ısınma sorunum olursa.
Undervolt daha iyi bir secenek.

Linkli laptopu alacağım fakat 16 GB RAM'i var 32 GB RAM için anakartta yer var mıdır?
32 yapmak için içinde bulunan her iki RAM i de çıkartıp 2x16 yapmanız lazım.
Tavsiyem bir müddet 2x8 olarak kullanın. Ne zaman ihtiyaç olduğunu düşünürseniz o zaman 2x16 yapın. Acelesi olan bir durum değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı