HP Victus laptoplarda "sRGB" sorunları

mrOzka

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.
Birkaç saat önce bir Victus bilgisayar sipariş verdim. Ancak o zamandan beri karşıma çıkan bir sorundan bahsetmek istiyorum.
Aldığım model, HP Victus 16-R1049NT 9J251EA.
HP'nin kendi sitesinde %100 sRGB panel olduğu söyleniyor. Ancak alan kişilerden başka panelle geldiği söyleniyor. Şansıma ne gelirse mi olacak anlamadım gitti. HP'yi aradım onlar da bilmiyor. Yurt dışına soracağız dediler aynı cihazdan olan varsa veya bilgisi olan varsa yardımcı olursa bu konuda çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

İade oluyor diye biliyorum %45 NTSC çıkarsa.

Hocam bence siparişi iptal edin thermal throttling var Victus'larda. İşlemciniz 14500HX ama ısınınca 13620h performansı veriyor gibi düşünebilirsiniz (değerleri tamamen salladım daha iyi ya da daha kötü olabilir). Ekran kartı da aynı şekilde 4060 olduğu için 100watt çekmesi gerekirken 75-80 watt çekiyor sadece. Acer Nitro 5 Lenovo LOQ bakmanız çok daha iyi olur.

Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Video vs var mı?

İade oluyor diye biliyorum %45 NTSC çıkarsa.

Çok saçma bu olay. Resmen şansa kalıyor. İade süreciyle uğraşmayı hiç sevmiyorum

Son düzenleme:
Tek sıkıntı sRBG 100 yazıp %45 NTSC çıkması. %45 NTSC olunca ekranın yarı renkleri yok olmuyor veya zannedilen gibi kötü bir ekran olmuyor. Yüksek parlaklığı ve beyaz dengesi çoğunlukla iyi oluyor. Geçen senenin bazı modellerinde ekran parlaklığı düşük ve beyaz dengesi kötü olan vardı. Onlarda MS değeri daha yüksek ve ghosting fazla oluyordu. Rastgele panel koymuş kimisine kaliteli kimisine kötü kalitede panel koyup geçmişlerdi. Bu senede sRBG durumunda yaşanıyor.

Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Video vs var mı?

Çok saçma bu olay. Resmen şansa kalıyor. İade süreciyle uğraşmayı hiç sevmiyorum

Kapsamlı bir video gösteremem fakat Reddit'te ve diğer forumlarda araştırma yaparsanız belki benim söylemeyi unuttuğum ya da bilmediğim birçok eksi yöne daha denk gelebilirsiniz, attığınız modelin oyun testlerine de bakabilirsiniz laptopta RTX 4060'ın 140 wattlı modeli olmasına rağmen oyunlarda 80 wattı geçmiyor, işlemci ise normalde 100 dereceye kadar çıkabilen performanslı bir hx serisi işlemci olmasına rağmen kendini 80 derecede kısıtlayıp frekansını düşürüyor. Ekran hakkında yalan dolan bilgilerin dönmesi de cabası, kimisine %100sRGB 7ms ekran geliyor kimisine %45 NTSC 25ms ekran geliyor (7ms bile leş ötesi bir gecikme değeri 25ms nasıl olduğunu siz düşünün artık). Özetlemek gerekirse bulaşmanızı kesinlikle önermediğim iğrenç bir laptop.

Asıl termal darboğaz yaşayan Nitro 5 hocam. İşlemciye sınır koyulmayınca böyle oluyor. PC'leri karıştırdınız sanırım. Victus'lar piyasadaki en serin çalışan laptoplar şu an. Ekran kartı da oyun istediği taktirde gayet 90-100W çekiyor.

Lenovo LOQ'ların birkaç modeli hariç ekran konusunda çok daha kötü durumda. Nitro 5'te aşırı ısınma ve yüksek fan sorunu sesi sorunu var. Bunun haricinde çok güzel cihaz.

Acer Nitro 16'lar daha serin değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…