HP Victus laptoplarda "sRGB" sorunları


Hocam Acer Nitro 5'te ısınma sorunu yaşayan kimseye rastlamadım kullanan herkes asıl kasa kalitesinden ve soğutma kalitesini överdi hep. Lenovo LOQ'larda ise yanlış hatırlamıyorsam en fazla 5msli panelleri vardı ama çoğu laptop 3ms panelle ve %45 ntsc/%100 sRGB ile geliyordu kasa kaliteleri de çok iyi değildi fakat aynı şekilde thermal throttling yiyen ya da yazılımsal bir sorun çeken hiç kimseyi görmedim.
Victus'larda ise benim bildiğim kadarıyla yazılımsal bir sınırlama var. Alan Wake Last of Us gibi gerçekten çok ağır oyunlarda dediğiniz gibi 90-100wlara çıkıyor ama orta seviye oyunlarda hep 75-80 watta geziyor.
 
Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Video vs var mı?



Çok saçma bu olay. Resmen şansa kalıyor. İade süreciyle uğraşmayı hiç sevmiyorum
Hocam yüksek donanıma sahip modeller hariç (kastettiklerim 40K üstü olan 14500HX/14700HX modeller) diğer ucuz fiyatlı modellerde ekran olarak %45 NTSC kullanılmış. Boş yere %100 SRGB çıkar diye umutlanmayın. Siz alırken %45 NTSC diye alın ki hayal kırıklığı yaşamayın. Ayrıca ekrana önem veriyorsanız (özellikle gecikme konusunda) Victus'un ucuz modellerini almanızı tavsiye etmiyorum hocam. Ucuz yollu istiyorsanız S0036NT modeli var sadece. 7840HS ve 4060'lı olup %100 SRGB çıktığı kesinleşmiş olan model. HP'nin sitesinde ekran özellikleri kısmında 3 dipnot varsa o model %100 SRGB panelli olurken tek dipnotlu olanlar %45 NTSC çıkıyor. Şu ana kadar ki en doğru çıkan tespit bu hocam.

Piyasanın en iyi F/P cihazları olduğunu bilmelerine rağmen HP gibi bir firmadan çıktığı için cihazlar rezillik oluyor.

%100 sRGB için kullanıcılarının çoğu fazla para vermeyi kabul ederdi.
En azından dürüst olsalar kullanıcılar hayal kırıklığına uğramazdı hocam yoksa %45 NTSC haliyle bile F/P olan cihazlar. Çoğu kullanıcı zaten iki ekran arasındaki farkı fark etmiyor bile.

Hocam 4060'ı 140 Watt olarak normal yollarla kullanmanız mümkün değil. Cross-load denen bir olay var. Sonuçta PC'de tek güç çeken parça ekran kartı değil. İşlemciden tutun diğer donanımları kadar bir sürü parça var ve aynı zamanda bu kadar güç çektiği zaman bunların soğutulması var. Onun için BIOS'ta modlama falan yapmanız gerekiyor ve açıkçası 80W da kullansa 140W da kullanılsa aradaki FPS farkı ortaya çıkacak sıcaklık ve güç tüketimine değecek bir fark değil. 80W-100W'ın üstü biraz şov yapmaya kaçıyor kısacası. Bu arada 140W verebilen yok mu var ama çoğunluğu dediğim gibi modlamayla var. Mesela Nitro 5'e IMON tweak yaparak GPU'ya 140W güç çektirip 3-4 FPS daha fazla alanlar gördüm. Tabi 140W güç çekince onu soğutmak için de PC'de macun değişikliği ve güç ayarlamaları yapılması gerekiyor.

Victus'taki Intel işlemcilerden 14. nesil olanlar veya önceki nesillerden HX'li olanların tamamı undervolt/limit işlemlerini destekleyen işlemciler. AMD tarafı limitli oluyor ve buna müdahale edemiyorsunuz. Ondaki limit de performansa çok engel olmuyor. Videoları izlerseniz Intel tarafıyla nerdeyse aynı FPS değerlerini aldığını görebilirsiniz.


Ekran hakkında dediklerinize katılıyorum. Artık 1ms/3ms'li ve %100 SRG'li ekranlar bu denli yaygınlaşmışken HP'nin hala kötü paneller kullanması güzel olmamış ama Victus modellerinin bu kadar uygun fiyatlı olması da biraz bundan kaynaklı. Zaten yüksek bütçeli modellerde %100 SRGB kullanmışlar.

Yok hocam. Reddit'e yazın. Intel işlemcili Nitro 5'lerde çok fazla konu görürsünüz ısınma ve fan sesiyle ilgili. Hatta daha geçenlerde 12700H'lı Nitro 5'in detaylı incelemesi yapıldı. Sınırlanmadığı takdirde işlemci çok rahat şekilde 90° leri geçiyor ve termal throttling yiyor. Fan sesi zaten birçok kullanıcıyı rahatsız etmiş olacak ki iade edenlerin nerdeyse tümü bundan ötürü etmiş.

Al birini vur ötekine hocam. Çok da bir fark yok ama birini seçecek olsam Victus'un %45 NTSC'sini LOQ'unkine tercih ederdim.

Kasa kaliteleri o fiyatlardaki nerdeyse tüm laptoplarda çok kötü. Çoğu plastik yığını. Yazılım konusuna bir şey diyemem. Nerdeyse tüm laptoplarda yazılımsal sorunlar mevcut.

Hocam oyun da etki ediyor, PC'nin crossload performansı da ama dediğim gibi ekran kartının 85W çekmesi Victus'un kötüleneceği bir durum değil. Aynı oyunlar Nitro 16'da da benzer şekilde.
 
Son düzenleme:
İade oluyor diye biliyorum %45 NTSC çıkarsa.
Hocam benim victusu alalı baya oldu ama fabrika garantisi falan her şeyi var ama alırken %100srgb diye almıştık, sitelerinde bu hatayı düzelltikleri için deiştirme yapıyorlar mı?
 
Hocam victus 16lar kaç ms bilginiz varmı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…