HP Victus pil performansı düştü

yigitongoren777

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 8GB 120W, 16GB DDR5 5600MHZ Ram,
2023 Ağustos'ta HP Victus aldım, ilk zamanlar pili 4 5 saat gidiyordu memnundum ama şu aralar 2 saati ancak görüyor. Oyun oynarken haliyle şarjda kullandığım için acaba o mu bataryayı zayıflattı zamanla bilmiyorum. Pil performansını nasıl geliştirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
2023 Ağustos'ta HP Victus aldım, ilk zamanlar pili 4 5 saat gidiyordu memnundum ama şu aralar 2 saati ancak görüyor. Oyun oynarken haliyle şarjda kullandığım için acaba o mu bataryayı zayıflattı zamanla bilmiyorum. Pil performansını nasıl geliştirebilirim?

Oyun oynarken pili cikarman lazım eğer evdeysen. Pil performansını artiramazsin ama pili kalibre etmeyi deneyebilirsin.

Oyun oynarken pili cikarman lazım eğer evdeysen. Pil performansını artiramazsin ama pili kalibre etmeyi deneyebilirsin.

Şimdiki pillerde öyle bir şey yok hocam akım korumalı oluyolar. HP zaten iyi bir pile sahip laptop değil. Pil istiyosanız ASUS TUF en iyi deneyimi sunuyor. Pil sağlığı düştüyse yükseltmenin tek yolu bataryayı değişmek başka bir şey değil.

Şarjda kullanmanız zarar vermez çünkü %94 gibi bir değerden sonra laptop gücün tamamını adaptörden alıyor. Markadan markaya değişir, bu dediğim Victus'lar için geçerli. Windows üstünde batarya raporu alıp buraya atar mısın? Google Drive linki ile olur.

Batarya raporu almak için:

Batarya kapasitenizin düşüşü görünüyor fakat kaç cycle olduğu yazmıyor.

16 wh düşüş görünüyor. Çok fazla doldur boşalt yapıyor musunuz?
cycle dün gözüme çarpmıştı 100 küsürdü ama tam sayıyı hatırlayamadım. Sürekli pilde kullanmamak için oyun harici şarjdan çıkarıp yüze 30a düşene kadar kullanmaya çalıştım aldığımdan beri. O yüzden midir acaba ?

Şimdi baktım uefiden döngü 129 imiş.

Cycle dün gözüme çarpmıştı 100 küsurdü ama tam sayıyı hatırlayamadım. Sürekli pilde kullanmamak için oyun harici şarjdan çıkarıp yüze 30a düşene kadar kullanmaya çalıştım aldığımdan beri. O yüzden midir acaba?

Şimdi baktım UEFI'den döngü 129 imiş.

Sanılanın aksine şarjda kullanmak, şarjı doldur boşalt yapmaktan daha sağlıklıdır. Batarya her dolup boşaldığında aşınır fakat şarjda kullanılınca batarya dolunca aradan çıkar ve güç adaptörden gelir. İşiniz olmadıkça ve prize erişim oldukça şarjda kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı