HP Victus vs Acer Nitro 5

Bütçe
21000

BlackKpoT

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2018
Mesajlar
67
Merhaba,
Uzun süreli araştırmalarım sonucunda 2 bilgisayar arasında kaldım. Bütçem 21.000₺. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da önerebileceğiniz başka bir marka model var mı? Varsa iletir misiniz?

HP Victus Acer Nitro 5

notlarım:
HP Victus'un tüm SSD'leri M.2 imiş. Ekran yenileme süresi de genellikle 9ms oluyormuş bu daha da azalabilirmiş. Müşteri temsilcisi net bir bilgi vermedi.
Forumda yaptığım araştırmalarda ise HP Victus vs Acer Nitro 5 kıyaslamalarında daha çok HP Victus önerilmiş. Acer'in ekran yenileme süresi 20 - 25 ms oluyormuş son çıkanlar 3 ms'miş. Benim attığım hakkında bir bilgiye sahip değilim.

Oyun oynayacağım bu yüzden ekran benim için önemli. Aynı zamanda yazılımcıyım ve bundan dolayı RAM'de benim için önemli. Uzun yıllar götürecek bir bilgisayara ihtiyacım var.
 
Öncelikle bazı şeylere açıklık getireyim ve sonra önerimi bırakacağım. Victus'ların 300nit ekrana sahip modelleri (onlar bile 11ms cıvarı) hariç 250 nit olanlar 9ms değil, 25ms. Forumdaki bir kişinin yazısına bakıp "Acer almayın! 25ms panel kullanılmıyor!" mesajlarına kanmayın. Victus herkes 9ms sanarken 25ms çıktı fakat kimse bir şey demedi. Bu bütçedeki çoğu model benzer panel özelliklerine sahip bazı markalar hariç. Victus 16 kasasında 2 adet M.2 SSD mevcut. Atacağım Acer'da aynı şekilde M.2 SSD kullanıyor.

Bütçeyi biraz aşıyor, RAM upgrade edip kullanabilirsiniz, garanti dışında kalmaz zarar vermediğiniz sürece. Victus'a göre en büyük artısı 11800H barındırması;


Bütçede aşıma gidemiyorsanız;

 
HP Victus ürünlerinde MUX Switch özelliği yokmuş Valorant ve LoL oynuyorum sizce MUX Switch lazım mı? Ya da bu ürünler haricinde 16 GB RAM, İntel CPU ve 3060'lı laptop önerisi yapabilir misiniz?

Konu hala aktif.
 
Son düzenleme:
MUX yer yer o tip oyunlarda iki katı fark yaratsa da Dual channel RAM'le beraber tatminkar değerler alırsınız zaten. İlla şart değil.
 
Ege selam,
Hepsiburada'da Acer RTX 3060'lı cihazın yorumlarını okuyorum, 5/5 bir puanlaması var ama bir arkadaş batarya için 1-1.5 saat gidiyor demiş. Ne düşünürsün?

Hangi durumlarda gittiği önemli, oyun oynuyorsa gayet normal veya performans modunda kullanıyorsa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı